michcio1985 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 na forum nie ma dużo na ten temat, a to co jest nie daje miarodajnych odpowiedzi. wczoraj podłączyłem w garażu kompa odpaliłem auto i patrzyłem co sie dzieje. wszystko wyglądało bardzo ok, tylko mam wątpliwości co do bloku 23. na jałowym Bipy wporządku z drobnymi odchyleniami + - w okolicy "0" jednak po dodaniu gazu wartości wzrastały znacząco na minus puszcze gaz znów pięknie ładnie, wcisne na ok 3000 obrotów minusowa masakra jak to jest z tym blokiem 23,wyczytałem że to powietrze w układzie paliwowym. mógłby mi ktoś rzeczowo wyjaśnić jak to jest?
Dikson Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Dokładam również prośbę o opisanie tzw Bipów. Na co zwrócić uwagę itd Jeżeli ktoś wie konkretnie o co chodzi proszę również o w miarę dokładne opisanie.
pakotomasz Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Też bardzo mnie interesuje ten temat. Chciałbym się dowiedzieć co to są te BIP-y, jak je czytać i kiedy możemy określać, że coś jest ok lub nok.
lukaszooo Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 no to mamy problem bo ja tez sporo o tym czytalem ale dalej nie wiem co to jest
adamq Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Zależy jak znacząco spadają BIPy pod obciążeniem. Ostatnio miałem przypadek w A4 B6 AVF, gdzie podczas obciążenia BIPy na wszystkich cewkach pompowtryskiwaczy spadły do skrajnych wartości ujemnych (-128). Logicznie myśląc - przebieg prądowy cewki wskazywał na problem związany z zasilaniem pompowtryskiwaczy w paliwo. Tak się złożyło, że leżała u mnie w garażu pompa tandemowa (Vacuum + paliwo). Po podmianie na moją pompę problem znikł, poprawiły się też znacząco korekcje (na jednym z PD z 3mg/suw do lekko ponad 1mg/suw). Auto nie szarpie i kręci się do odcięcia (wcześniej były problemy przy prędkości obrotowej powyżej 3000obr/min).
Rekomendowane odpowiedzi