jaguś Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 to prosze o konkretne info odnosnie podpiecia K-line
grehio142 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Witam. Właśnie przełożyłem rns-a zamiast bns 5.0 i mam problem ponieważ nie mam drugiej wtyczki tzn tej niebieskiej co zrobić żeby połączyć się przez vcds?
slawek9106 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 witam wyjmujac rnse to w kostce niebieskiej w pinie 5 mam tabelek zielono niebieski ale nie widać żeby on był przekładany z kostki zielonej a vcds i tak się nie łączy z navi;/ co może być tego powodem?
Tom A4 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) kostka niebieska jest od zmieniarki ale jeśli instalacja jest oryginalna to kolor nie ma znaczenia pin 5 ma być w złącze B pin 5 Edytowane 13 Grudnia 2015 przez Tom A4
slawek9106 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 No właśnie tak mam i nie łączy się z rnse: /
Maciek2031 Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Witam, Mam takie pytanie ja przechodzę z RNS-E które miałem fabrycznie na BNS czy potrzebuje zrobić jakieś przeróbki dodam ze rns dostało nóg z mojego auta i nie zamierzam się kosztować. Proszę o jakieś info czy będzie pasować pod moją kostkę
Kubal2216 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Mam takie pytanie ja przechodzę z RNS-E które miałem fabrycznie na BNS czy potrzebuje zrobić jakieś przeróbki dodam ze rns dostało nóg z mojego auta i nie zamierzam się kosztować.Proszę o jakieś info czy będzie pasować pod moją kostkę Tak, będzie pasowało pod kostkę. Spójrz tylko na stronę 1 i poprzekładaj piny. Wszystko jest ładnie wyjaśnione jak przejść z BNS na RNS-E, więc zrobisz dokładnie odwrotnie .
Maciek2031 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 jak wstawić zdjęcie mojej kostki w temacie?
Monti Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Witam serdecznie. Czy autor wątku, mógłby ponownie wrzucić zdjęcia? Żadnego nie widać. Pozdrawiam serdecznie
Kacza Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zmienilem RNS-D na RNS-E. Prosze o podpowiedz jakie piny trzeba przelozyc zeby dzialal CAN ?
sliski Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam wszystkich. Przeczytałem wiele postów na temat zamiany tych dwóch nawigacji BNS 5.0 na RNS-E LED ( wydawało się to proste) i zrobiłem tak jak jest to opisane i po przełożeniu radia i kabla z linią K ( zielono niebieski) z wtyczki zielonej 7 do niebieskiej na miejsce 5 radio, nie wyświetla stacji radiowych na FIS-ie i nie włącza się po przekręceniu zapłonu i nie wyłącza po wyjęciu kluczyka. Jedyne co działa to sterowanie z kierownicy. Czy ktoś wie co trzeba zrobić żeby to wszystko działało. W starym BNS było ok. Dodam że mam RNS-a LED z Seata Exeo i jest ono z 2012r.
pawlos23 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam wszystkich. Przeczytałem wiele postów na temat zamiany tych dwóch nawigacji BNS 5.0 na RNS-E LED ( wydawało się to proste) i zrobiłem tak jak jest to opisane i po przełożeniu radia i kabla z linią K ( zielono niebieski) z wtyczki zielonej 7 do niebieskiej na miejsce 5 radio, nie wyświetla stacji radiowych na FIS-ie i nie włącza się po przekręceniu zapłonu i nie wyłącza po wyjęciu kluczyka. Jedyne co działa to sterowanie z kierownicy. Czy ktoś wie co trzeba zrobić żeby to wszystko działało. W starym BNS było ok. Dodam że mam RNS-a LED z Seata Exeo i jest ono z 2012r. wg mnie brak przewodów can http://a4-klub.pl/index.php?/topic/13949-podlaczenie-przewodow-can-z-zegarow-do-radia/
Tom A4 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 kodowanie zrobione ? bez kodowania nie bedzie działało nawet mimo podłączeniu can
sliski Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Przewody są podłączone bo w BNS były i sprawdzałem po opisie wtyków i pasują są w tym samym miejscu w RNS-ie. Jak miałem BNS-a to FIS pokazywał radio i komunikaty, to chyba będzie kodowanie. Teraz muszę znaleźć kogoś na Podkarpaciu kto by to umiał zakodować. A co myślicie czemu się nie włącza i wyłącza po stacyjce. A już mam znalazłem kolega Tom A4 gdzieś tam kiedyś napisał że jak się zrobi tą komunikację z FIS-em to zacznie działać po kluczyku. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez sliski
Tom A4 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Dokładnie zrób kodowanie i wszystko powinno śmigać jeśli nie błąd w podłączeniu.
tomekxp2 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Dla osób, które nie miały ori radia i połączenia k -line. Prowadzimy kabel ze złącza OBDII pin 15 do Rns-E, złącze wielowtykowe B pin 5 ( diagnoza L).
dawidos726 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ktos wie skad wychodzi k line do rnse? Brak diagnozy po obd. Natomiast diagnoza dziala na "krotko" bezposrednio obd wtyczka. No i chcialbym przeciagnac nowy kabel
radIE Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ktos wie skad wychodzi k line do rnse? Brak diagnozy po obd. Natomiast diagnoza dziala na "krotko" bezposrednio obd wtyczka. No i chcialbym przeciagnac nowy kabelczy nie czasem z zegarow ? Sent from my iPhone using Tapatalk
dawidos726 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 36 minut temu, radIE napisał: czy nie czasem z zegarow ? Sent from my iPhone using Tapatalk Zerkne jak bede w domu i zobaczymy
radIE Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 pany ktos juz ciagnal ten kabel do rnse pod k-line ? z klimatrinika czy z zegarow ? gdzie latwiej ? Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi