marad_co Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Witam, mam 2 pytanka bo mnie bardzo to intryguje: 1. powiedzcie mi co to za przelaczniki na dzwigience od kierunkowskazow ? 2. W lampach przednich mam jakas dodatkowa zarowke. Probowalem zrobic fotke ale nie wiem czy ktos bedzie w stanie mi powiedziec co to jest. Halogeny ? Ale nie mam nigdzie na desce wlacznika do tego. Moze ktos wie ?
Pikuś Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Pierwsze to chyba tempomat. drugie to halogeny (zobacz jakie masz zarowki to bedziesz wiedzial co to).
marad_co Opublikowano 27 Października 2007 Autor Opublikowano 27 Października 2007 Dzieki za szybka odpowiedz. Tempomat to chyba w automacie a ja mam manual. Ktos wymienil chyba przelaczniki :/
wosiek Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 pierwsze to napewno tempomat... oczywiście że w manualu występuje .... nikt ci przełączników nie wymienił
marad_co Opublikowano 27 Października 2007 Autor Opublikowano 27 Października 2007 A jak to sprawdzic czy dziala ?
150PS Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 a moze ktos sobie stroboskopy wstawial co?? a napewni nie masz wlacznika halogonoow?? zrob zdjecie kokpitu srodkowego... btw? to wersja angielska co nie ;>
marad_co Opublikowano 27 Października 2007 Autor Opublikowano 27 Października 2007 Nie mam wlacznika. Tak to wersja z kierownica po prawej stronie. Ale najbardziej tempomat mnie zaintrygowal. Jak to sprawdzic ?
150PS Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 coz skoro nie masz to nie masz no to ja nie wiem a moze naprawde stroboskopy? co do tempo to ja sie nie wymadrzam bo nigdy nie mialem auta z owym wynalazkiem, wiem do czego sluzy i tyle
wosiek Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 aby go włączyć musisz jechać powyżej chyba 30-40 nie pamiętam dokładnie, następnie przesunąć trochę dalej w lewo jak napis ON, i właśnie w tym momencie nie musisz trzymać gazu i samochód jedzie z prędkością przy której go włączyłeś gdy chcesz przyśpieszać przytrzymujesz w lewą a jak chcesz zwalniać przytrzymujesz SET, cała filozofia,gdy nacisniesz hamulec tempomat sam się wyłącza...
Pikuś Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Moze swiatla wlaczaja sie razem z tylnimi przeciwmgielnymi. Albo autko po dzwonie i ktos wymienial. Mus
marad_co Opublikowano 27 Października 2007 Autor Opublikowano 27 Października 2007 Ide przetestowac[br]Dopisany: 27 Październik 2007, 15:39 _________________________________________________Testy wypadly pomyslnie. Tempomat u mnie sie daje wlaczyc jak predkosc jest powyzej 80km/h. Natomiast co do tych zarowek to spojrzalerm i u mnie w lampie sa 4 zarowki - postojowe, mijania i wlasnie te 2 nie swiecace ale kabelki podlaczone sa do wszystkich. Nie reaguja na wlaczenie przeciwmgielnych tylnich. Tez myslalem ze po dzwonie ale to by kabelki chyba nie byly podlaczone. A co do tempomatu dzieki Wosiek za cenne rady.
Pikuś Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 jesli masz 4 zarowki to tak: od postoiowych malutka, mijania H7, dlugie H7 i halogen H1. Dobrze pamietam klubowicze?
ykk Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Pikuś nie jestem klubowiczem, ale przyznaje Ci racje.. marad_co powinienes miec 2 przyciski: 1. wlacza tylko przeciwmgielne tylne 2. wlacza przednie i tylnie Nie jestem w stanie powiedziec ktory jest ktory bo wymienilem lampy..
marad_co Opublikowano 27 Października 2007 Autor Opublikowano 27 Października 2007 Wklejam zdjecia konsoli srodkowej i reflektora od srodka
ykk Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 szczerze powiedziawszy jestem zdziwiony.. Ze masz tylko 1 przycisk - ktory prawdopodobnie wlacza tylko tylne przeciwmgielne.. Coraz blizej jestem zdania ze ktos cos majstrowal przy przodzie autka..
Pikuś Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 A mzoe komus wysiadl wlacznik i kupil zaslepke. Obejrzyj dobrze przewody dochodzace do lamp.
marad_co Opublikowano 27 Października 2007 Autor Opublikowano 27 Października 2007 Jakies kabelki ida ale gdzie to najstarsi gorale nie wiedza
mj Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 A nie jest tak, że przednie przeciwmgielne to opcja w samochodzie ? Jeżeli by tak było, brakuje przełacznika na konsoli, natomiast lampy są standardowo z przeciwmgielnymi, bo może im się nie chciało robić dwóch rodzajów lamp ? Ale to tylko moje domysły, być może ma lampy wymienione, tylko skąd by się kable tam wzięły?
ykk Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Jak nie mozesz sie doszukac.. To sprawdz wyposazenie autka: http://www.oilshop.ro/catalog/vagvin.php i chyba bedzie najlatwiej..
cypek80 Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Moze włącznik od halogenu się zepsuł. I ktoś nie miał kasy i założył zaślepke. Sprawdz czy ma kostke pod zaślepką
Rekomendowane odpowiedzi