Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alufelgi zimą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzn. kupilem takie fele ale w oryginalnej polerce.

Fele te sa barzo ciezko dostepne w rozmiarze 5x112.

Kiedys chcialem takie na lato ale , ze teraz mam 18 cali to zdecydowalem , ze kupie takie na zime :lol:

NIestety fele nie sa tak wypolerowane jak na fotce choc mozna taki efekt spokojnie osiagnac ( ta alumfelga doskonale sie poleruje)ale mija sie to z sensem bo sol zrobi swoje :evil:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A więć na zimę alusy, Ok !, a może ktos poradzi czym je zakonserwować przed solą.

Może macie jakieś sprawdzone metody?

Ja niczym nie konserwowałem i nic im nie było.Standardowe mycie i nic więcej :wink:

Opublikowano

ja to wlasnie poszukuje stalówek na zime, bo szkoda mi moich OZ 17'

na wiosne planuje chrom na nich :mrgreen:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam zamiar na zime kupic alufelgi do audi 16` (latem jezdze na 18) i mam pytanie odnosnie ET czy felga do Audi a4 rocznik 2003 o ET45 i nie bedzie nic obcierac? i oponka jaka bedzie najlepsza 205/55 ??

Zapraszam do przeczytania REGULAMINu i udania sie do dzialu NEWBIE :evil:

Opublikowano

ja jezdze w zime na 17'' i musze pow,ze bardzo dobrze sie sprawuja :mrgreen: a przy okazji jest caloroczny lansik :twisted: zwykle mycie i nie zobaczysz,ze felgi przezyly zime :wink:

Opublikowano
Witam. Mam zamiar na zime kupic alufelgi do audi 16` (latem jezdze na 18) i mam pytanie odnosnie ET czy felga do Audi a4 rocznik 2003 o ET45 i nie bedzie nic obcierac? i oponka jaka bedzie najlepsza 205/55 ??

Jaka szerokość tej felgi jest ??

Opublikowano

Jaka szerokość tej felgi jest ??

To jest ta Felga z ET 45 szerokosc 7`

http://www.allegro.pl/item126135898_oryginalne_audi_2003_rok_jak_nowe_5x112_okazja_.html

[ Dodano: 14-10-2006, 19:15 ]

Hugo a wiec jak? beda pasowac te ? czy musze miec ET 45,42 a moze 35 bo sie nie orientuje?

• 2 lata później...
Opublikowano

w kwestii alusów zimą to wystarczy raz na dwa tygodnie je dobrze umyć a przy okazji cały samochód :cool1: i nic się im niestanie. Felgi lakierowane polecam przed zimą i raz w trakcie, potraktować woskiem aby syf z ulicy się tak nie kleił a felgi zawsze będą jak nowe. Inna kwestia felg polerowanych...

Opublikowano

Sól w zimę Ci sie szybciej dobierze do stalówek niż alusów

Opublikowano

Na alu mozna smialo smigac nawet na 17 calach...

013_020.jpg

Takei wlasnie zakupilem na zime... :twisted:

Pozdrawiam :smile:

Co to za alu ?

Opublikowano

Ja zaryzykuje i w piatek zakladam 17" na zime bo juz na 15" nie moge juz patrzec :polew:

Opublikowano

np 15 to mozna na zime zalozyc ale wiekszych to szkoda

Opublikowano

Jeżdżę na 17' 215/45 oponki Nokian WR G2 (polecam) z lekkim rantem ochronnym fele. Jedynym ryzykiem jeżdżenia zimą na alusach jest większa możliwość jej obicia lub otarcia o krawężnik no a wtedy sól dobierze się do gołego alu. Wszystko zależy od Ciebie. 15' - rozsądnie i bardziej komfortowo.

Opublikowano

Ja polecam zrzucić alusy do garażu i pomykać na stalówkach ponieważ jakto w zime bywa alu zawsze mogą się uszkodzić i będzie szkoda,a stalówki to pal licho.

Opublikowano

Stalówki na zimę to ostateczność. Jak ktoś ma możliwość to jeździ na alu. Zawsze lepiej założyć na zimę jakieś tańsze alu na sztukę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, jażdżę na alusach 17 i wczoraj właśnie wpadłem w dziurę, rano przyszedłem a tu mało powietrza, dopompowałem więc, moje pytanie czy teraz już będzie uchodzić czy tylko chwilowo cos naruszyłem ale po dopompowaniu będzie ok, dzisiaj napompowałem o godzinie 9 rano teraz jest 11.30 i narazie wszystko ok, ja też wolę jeździć w zimie na alusach bo jak mam pół roku śmigać na stalówkach to :thumbdown:

Opublikowano

Witam, jażdżę na alusach 17 i wczoraj właśnie wpadłem w dziurę, rano przyszedłem a tu mało powietrza, dopompowałem więc, moje pytanie czy teraz już będzie uchodzić czy tylko chwilowo cos naruszyłem ale po dopompowaniu będzie ok, dzisiaj napompowałem o godzinie 9 rano teraz jest 11.30 i narazie wszystko ok, ja też wolę jeździć w zimie na alusach bo jak mam pół roku śmigać na stalówkach to :thumbdown:

jedź zobaczyć do wulkanizatora czy masz prostą fele i przy okazji zobaczysz czy opony nie uszkodziłeś :wink4:

Opublikowano

Może być, że felga na rancie się wygięła i powoli schodzi powietrze. Jeżeli jest mocno krzywa to na prostej jezdni przy większych prędkościach będzie bić. Obejrzyj dokładnie koło z obu stron.

Prostowanie aluminiowej felgi to koszt ok. 100zł.

Opublikowano

prześmigałem cały dzionek i jest dobrze, felga chyba nie uszkodzona, przy najbliższej okazji sprawdzę dla pewności, dzięki