azx Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 Witam Mam taki problem w swym wozie lokacja : Central Control Module kody - 01581 - 01559 - 01560 - 01561 - 01562 nie chodzi mi Central Module Comfort System tzn jak zarygluje drzwi "power lock" nie moge ich zrobic unlock (odryglowac ) nie dziala mi tez domykanie i otwieranie okien i szyberdachu z pilota :/ czy ktos mnie poratuje ? :zawstydzony:
poziek Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 u mnie zadziałało: pod podłoga kierowcy masz moduł komfortu, taka czarna skrzynka - wyjmij go, odepnij wszystkie kostki i podepnij ponownie powinno pomóc
azx Opublikowano 31 Października 2007 Autor Opublikowano 31 Października 2007 Dzieki ... jutro sprobuje i dam znac co i jak [br]Dopisany: 30 Październik 2007, 17:48 _________________________________________________niestety nie pomoglo ... ;( moze jeszcze jakies propozycje ?
alvaro Opublikowano 31 Października 2007 Opublikowano 31 Października 2007 sprawdź jakie jest kodowanie tego modułu...
azx Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Opublikowano 1 Listopada 2007 kodowanie ma wartosc 28172 a adaptacje - channel 021 - 0 - channel 061 - 2 - channel 062 - 76 sprawdzalem to scanerem diagnostycznym LAUNCH X431 ..bo tylko taki posadam ...i szczerze mowiac zgodnie co pisza na ROSS-TECH WIKI ... wszystko powinno byc oki ....ale nie jest oki !!! wiec o co chodzi ?
alvaro Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 azx LAUNCH X431 .. Launch to mówiąc brzydko gówno... Ja jak nim podłączałem się do mojej RNS-E pokazywał mi takie wartości w kodowaniu których wogóle nie ma w opcji...
azx Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Opublikowano 2 Listopada 2007 moze to i prawda ...ale to wlasnie LAUNCH-em rozwiazalem swoj problem wiec nie jest z nim tak zle ...jest duzo auto do ktorych launch jest poprostu za***isty ...np MB ...BMW...Hondy ...ja pracuje launchem juz prawie 2 lata i nie widze lepszego "uniwersalnego" sprzetu apropo mojej ...problem tkwil w kodowaniu "licznika" ...wiec przejcie np z mil na km ...nie odbywa sie bezbolesnie ...tak samo jak przestawienie jezyka ...kazdy jezyk ma zakodowany przez producenta swoj "profil" ....i nawet zmieniajac wartosc kodu ...nie zmienimy i tak wartosci "profilu" ...tak jest przynajmniej w mojej B6 .. pozdro dla wszystkich :th:
Rekomendowane odpowiedzi