Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Nigdy nie korzystałem z forum ale teraz niestety/stety :)nadszedł czas..

mam ogromny porblem z moją Audi a4 B5 1.9 TDI 110 KM AFN, mianowicie:

w sierpniu wymieniałem komplet filtrow wraz z olejem, samochod byl kupiony na poczatku sierpnia wiec to byla moja pierwsza wymiana. Nie wiedzialem jaki olej był wlany ale mechanicy wlali mi 10w30 lub 10w40. po wymianie oleju i filtrów ruszyłem w trase. ale nagle samochod stracił moc zaczął "kichać" i zostawił za soba kupę dumu. w dalszej drodze nie mial mocy przy 2 tysiacach obrotów "nie radził sie" postanowilem go przegazowac dobrze no i troche sie poprawilo, ale od tamtej pory trzeba uważac z gazem zeby nie przesadzic ponieważ gdy wskazówka pokaże 3-4 tys obrotów silnik zaczyna chodzić nierówno i gwałtownie spada z obrotów po czym gaśnie. gdy sie go "gazuje do dechy" silnik tak jakby miał cieżko bo przy 4 tysiacach wskazowka obrotomierza spada po czym znowu sie podnosi i tak skacze aż do momentu az nagle wejdzie na maksymalne obroty i pozniej jest dobrze.

wymieniłem pompę olejową, wezyki podcisnieniowe turbiny zmieniłem olej na 5w30 castrol edge czyli pełen syntetyk i jak sie okazało ten olej był od zawsze w tym samochodzie a mechanicy wlali mi zly olej sprawdzalem egr-jak nowy, turbina też dziala jak powinna, tak powiedzial mi mechanik. BŁAGAM POMÓŻCIE bo wydałem juz 1,5 tysiaca i nic nie jest naprawione. Myślę ze cos nie tak jest z olejem, zaworami, cisnieniem oleju!! BARDZO PROSZĘ O POMOC

Opublikowano

1 co trzeba zrobic to logi dynamiczne i dopiero myslec dalej

Opublikowano

sprawdz tez bledy

Opublikowano

Sprawdź także rozrząd czy nie przeskoczył pasek.

Opublikowano

A nie ciągnie oleju z turbiny???

Ile masz oleju w wężu od intercoolera?

Opublikowano

To jest taki gruby wąż do ktorego podłączona jest odma? zaraz na wierzchu ? na opaskach jest troche osmarkany olejem ale nie wiem czy o ten chodzi

Opublikowano

jeszcze raz pisze. Zacznij od logów a pozniej mechanika

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy to może być pompa paliwowa?

Może być to ogólnie Audi A4 :decayed:

Podłącz auto pod kompa, skopiuj błędy, zrób logi i zamiesć na forum, zanim zaczniesz cokolwiek wymieniać po domyśle :gwizdanie:

Opublikowano

wytłumaczy mi ktoś co to są te logi dynamiczne i statyczne:) :mysli::)

Opublikowano

wytłumaczy mi ktoś co to są te logi dynamiczne i statyczne:) :mysli::)

jest to diagnostyka auta

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0

zobacz do siebie na spoty regionalne :wink4:

Opublikowano

typowy objaw zawieszających się hydrosztosów... :cool1: mialem to samo u siebie i u innych ludzi tez robiłem... :guma: hydrosztosy sie sprawdza za nim sie je wymieni. ale w tym przypadku... :gwizdanie:

Opublikowano

Własnie podejrzewałem, ze to mogą być popychacze od czego to moglo sie stać i jak droga jest naprawa?

Opublikowano

jeden popychacz niezłej firmy to koszta ok 25 zł. Popychaczy jest 8.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A nie ciągnie oleju z turbiny???

Ile masz oleju w wężu od intercoolera?

Przedwczoraj pękł mi ten wąż to znaczy taki krotki łacznik tuz przy kolektorze i przy okazji zauwazylem ze jest tam olej. Poza tym auto "syczy" gdy dodaje gazu przy 2-3 tys obrotow i poprostu nie chce ciagnac. Zauwazylem rowniez, ze jak dodaje gazu to ten wąż strasznie sie napina do granic wytrzymałosci i auto zpada z obrotów.

Opublikowano

czlowieku zrob logi to Ci kazdy powie odrazu co jest a nie bedziesz kase marnowal :) to ze ci mechanik powiedzial ze to nie turbo to nie znaczy wcale ze tak jest :) LOGI LOGI LOGI :)

Opublikowano

Konrad ten wąż co ci pękł kupisz w sklepie z wężami ciśnieniowymi za pół metra 40 zł a w serwisie tan kawałek 100 zł jak już zmienisz ten wąż zrób logi jak koledzy napisali wstaw do odpowiedniego działu i wszystkiego się dowiesz bo z fusów nikt nie wróży

Opublikowano

Dziękuje wszystkim bardzo za pomoc, okazało się, że trzeba było zregenerować turbo :/ z czasem bede jeszcze musiał wymienić wymienione juz wężyki podcisnieniowe ponieważ poprzedni mechanik założył mi za wąskie. Za naprawe zapłaciłem 760 zł. JESZCZE RAZ DZIEKUJE WSZYSTKIM :hi:

Opublikowano

no jak dla mnie jak na regeneracje za turbo 760zł no to to ci jakiś ziutek w swoim małym garaziku musiał regenerować[br]Dopisany: 30 Styczeń 2011, 13:50_________________________________________________samo czyszczenie geometrii turbiny w specjalistycznym zakładzie kosztuje 600zł a gdzie tam uszczelnienia i wywarzanie wirnika dopiero

Opublikowano

u mnie po wymianie olejow i filtrow w serwisie bosha mialem podobny objaw,ale okazalo sie ze mechanicy przez przypadek zrzucili wąż od IC :D