EndriuGiz Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam! mam taki problem, wymieniłem jeden ślizg szyby przedniej lewej i gdy złożyłem wszystko do kupy i zamknięciu szyby guzikiem okazało się ze szyba jedzie do góry, zamknie się i jedzie z 10 cm w dół i się zatrzymuje. W czym tkwi problem ?
Guregoru Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Musiałeś coś źle poskładać. Szyby elektryczne mają zabezpieczenie żeby ci palców nie połamało jak je wetkniesz nie tam gdzie trzeba :gwizdanie: jeżeli zablokujesz ją jak się zamyka to opuści się kawałek (czyli tak jak u Ciebie gdy dojedzie do końca). Nie wiem co odpowiada za rozpoznawanie kiedy się domyka do końca i tak zostaje a kiedy opuszcza pod wpływem jakiegoś oporu ale zacznij szukanie od tego elementu
hubipl9 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Wygląda na to że szyba tak jakby nie dochodzi. To znaczy domyka się do końca ale chce się zamykać dalej i wtedy uaktywnia się zabezpieczenie, które pilnuje żeby np szyba nie przymknęła ręki. Musiałeś coś źle złożyć chyba.
EndriuGiz Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2010 ale to mogę tylko podregulować szybę do góry tylko wiec nie wiem, bo nic innego zle tam nie może być tylko to co trzyma szybę mogę ja trochę wysunąć do gory
GRazny Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 jeśli jesteś pewny złożenia - sprawdź jak nawija się linka na kółko...
EndriuGiz Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2010 złożyłem raczej dobrze nie było możliwości żeby coś się źle skręciło ani żeby linka sie zle na kolko nawijała bo jakby sie nie nawijała to by musiała spaść z niego no nie mam pojęcia co to może być
Slawko 08 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Sprobuj odlaczyc na chwile akumulator to moze bląd sie zresetuje.
EndriuGiz Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2010 a innych ustawień nie skasuje ?
Hasiuk89 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 też tak miałem popsikałem WD40 w uszczelki i pomogło
Rekomendowane odpowiedzi