Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ALF] Lokalizacja przewodu podciśnieniowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ogladajac silnik dzis dookoła znalazłem przewód podcisnieniowy który luzno wisi.Już opisuje skad wychodzii dołaczam zdjecia.Otóz stojac naprzeciw auta przy kazdej z głowic a dokładniej przy listwie od wtrysków idzie taki przewód podcisnieniowy zarówno przy lewej jak i prawej głowicy.Przy prawej idzie on gdzies z okolic przepustnicy chyba i idzie przy wtryskach i potem do gruszki podcisnieniowej która znajduje sie pod cewka.Natomiast z prawej tez idzie od przepustnicy i idzie przy prawej głowicy i wtryskach potem pod osłona plastikowa głowicy i idzie gdzies w dól i wisi i nie wiem gdzie powinien miec swóje miejsce.Prosze o zdanie włascicieli podobnych motorów o podpowiedz za która z góry dziekuje:)załaczm zdjecia i przepraszam za jakośc

23_12_2010_audi_018.jpg

23_12_2010_audi_019.jpg

23_12_2010_audi_020.jpg

23_12_2010_audi_021.jpg

23_12_2010_audi_022.jpg

Opublikowano

kolego ten przewodzik idzie do zbiorniczka ciśnieniowego który się znajduje po prawej stronie stojąc przodem do auta na podłóżnicy :hi: wygląda to jak bałwan koloru niebieskiego

Opublikowano

Przemek dzieki bardzo za wiadomość:)Tylko ze ja nie mam tego zbiorniczka podcisnieniowego ale na allegro wlasnie coś takiego widziałem.Zaslepiłem ten węzyk sróbka chyba nic przez to nie zepsuje jak uwazasz?Czy to mus abym zakupił ten zbiornik czy da sie cos z tym innego zrobic?pozdrawiam

Opublikowano

Wiesz nie mam pojęcia czy coś się stanie :embarrassed: A czy silnik równo pracuje?Ja na twoim miejscu to pewnie bym założył go tam skoro ktoś go tam zamontował to jest potrzebny :hi:

Opublikowano

wiesz jesli chodzi o silnik to wszystko gra ale delikatnie mu faluja czasem obroty prawie niewidzialne ale jednaj cos.Hmm wiec moze to byc przyczyna.zakupie go 19 zł na allegro kosztuje i 20 zł przesyłka:)nie zbankrutuje a czarnuchowi mojemu bedzie lepiej sie pracowac z brakujacym sprzetem:)Przemek dziekuje za cenna informacje :hi:

Opublikowano

i co silnik przestał delikatnie falowac???

Opublikowano

czesc:) jeszcze nie zamówiłem na allegro tego zbiornika musze to zrobic bo juz całkiem mi to umkło:/ :wallbash: ale zamówie moze jeszcze w tym tygodniu poniewaz jeszcze chciałbym jakiegos vaga kupic zeby chociaz nie trzeba było jeździc z pierdołami do mechanika i mu płacic 50 zł za podłaczenie:/Narazie przewód mam zaslepiony srobka i chyba tez cos delikatnie faluje ale to minimwalne ruchy sa.Ale mysle ze ten zbiornik załatwi sprawe wkoncu bez powodu by go nie było:)[br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 22:45_________________________________________________Ten zbiornik to mały problem ale jeszcze musze sobie ASR naprawic bo mnie wkurza jego brak:/i musze walczyc z błedem:/Dlatego tez musze kupic jakiegos vaga dla ułatwienia roboty.