Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wymiana żarówki światła przeciwmgielnego w zderzaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wymienić żarówkę światła przeciwmgielnego w zderzaku?? Trzeba odkręcać nadkole?Czy jak??Przeszukałem forum ale nigdzie nie znalazłem wątku o wymianie tej żarówki.

Opublikowano

:hi:

Nie wiem jak w ALL-B7

ale w B5 ściągasz kratkę wokół przeciwmgielne św.i odkręcasz przeciwmgielne światło i masz wszystko na tacy... :hi:

Opublikowano

W B7 masz zarowki H11 ktore sa z tylu zakrzywione. Przekrecasz- robi "klik" i masz ja na wierzchu. Po zdjeciu kratki z zewnatrz tez masz dojscie do srub halogena (3x) ktore mocuja cala obudowe. Nie wiem czy mozna dojsc tam od tylu reka zeby zazar wyjac te zarowke.... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, jak sie zrobi troche cieplej to obadam.

Opublikowano

Panowie , przecie w seryjnym zderzaku nie ma kratki przy halogenie którą się wyciąga tak jak w wersji S-line :gwizdanie: w seryjnym ta "kratka" jest jedną całością z zderzakiem :gwizdanie:

Jak zakładałem xenon w halogeny to demontowaliśmy zderzak :gwizdanie:

podobne tematy :

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=83945.0;highlight=halogen

Opublikowano

No ja automatycznie przyjąłem ze w zwykłym zderzaku tez jest ta kratka wyjmowana - jak w S-line - nie przypuszczałem nawet ze w zwykłym zderzaku mogłoby być inaczej. co za chorzy inżynierowie... :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Czyli w S-line przednią kratke się wyciąga i odkręca halogen? Jak tak to ok bo akurat pacjent to B7 avant S-line. Dzięki za podpowiedzi :good:

Opublikowano

Odkręcasz parę śrubek mocujących nadkole od przodu (na skręconych kołach), odchylasz do tyłu i można wsadzić łapsko w celu wymiany żaróweczki.

Jak ciasno, to można wyszarpnąć do siebie z zatrzasków końcówkę zderzaka.

Odłączamy najpierw kostkę zasilającą, potem przekręcamy żarówkę bodajże w lewo i wyciągamy.

Kiedyś tym sposobem wymieniałem całą prawą lampę przeciwmgłową :)

Opublikowano

Przydaloby sie fotostory zeby to rozdzielic. :gwizdanie:

Opublikowano

Wlasnie po tym mozna poznac ze to auto nie ma aerodynamicznego pakietu zewnetrznego ze luk tej kratki jest w inna strone. Czyli jezeli luk idzie w gore to jest to zwyky zderzak, a jak idzie w dol to jest exterieur pakiet.

Opublikowano

to jest zwykły zderzak, grill też zwykły

spróbuj wyciągnąć obwódkę halogena i tam są śruby mocujące halogen, jeżeli to halogen lewy dasz radę go wyjąć przez wlot do intercoolera (nie zaślepione między kratkami), jeżeli prawy i masz zaślepkę będzie trudniej

w s-line jest łatwiej bo kratka wychodzi cała i halogen jest na wierzchu

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam, piotrsob1mam pytanie z tym dojściem do halogenu, żeby wymienić żarówkę - lewe przednie koło - po zdjęciu koła i odkręceniu osłony nadkola jest zbiornik płynu do spryskiwaczy, który jest zresztą zabudowany , że nie wiem jak ty tam rękę wsadziłeś i wymieniłeś żarówkę. Jak dla mnie to nie ma dojścia przynajmniej w lewym kole na wymianę żarówki, nie wiem jak prawe. A jak twierdzisz, że można wymieć żarówkę nie odkręcając zderzaka to pokaż na zdjęciu :)

Na tą chwilę to albo zdjęcie osłony silnika i może się uda, albo zderzak. Chyba, że ktoś zna jakieś prostsze sposoby :). (wersja standardowa nie S)

Opublikowano

Wymieniałem całą prawą lampę przeciwmgłową :naughty:

Ciężko było, ale po odchyleniu nadkola się dało:whistling:

Jak z lewej dojście zasłania zbiorniczek, to albo go out, albo zderzak out :decayed:

Opublikowano

.....no właśnie, pytanie gdzie mniej roboty i łatwiej czy zderzak czy zbiornik :)