treker Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam Całe życie do tej pory jeździłem autami bez abs-u, od niedawna mam A4, który ABS już ma i mam pytanie, które mi sie narodziło po dzisiejszym gwałtownym hamowaniu. Gdy hamuję normalnie wg mnie wszystko ok, natomiast jak dziś gwałtownie z powodu jednego barana na jezdni nacisnąłem mocno pedał hamulca to miałem dziwne odczucie w trakcie tego hamowania, nawet lekko sie wystraszyłem, bo jakoś dziwnie to przebiegało, jakis taki nagle chrobot poczułem pod hamulcem, samochód zahamował, ale miałem wrażenie po tym jakby te hamulce jakieś "słabe" były, hamowałem tak przy prędkości 70 km/h na suchej nawierzchni, opony mam letnie. Czy wy też na początku dziwnie reagowaliście na hamowanie z abs-em czy po prostu mój układ hamulcowy wymaga remontu. Pozdrawiam * proszę nazywaj tematy zgodnie z regulaminem forum (ten poprawiłem) - [lukaszr]
cayenne Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Wszystko jest w normie,taka jest zasada działania ABS-u,któy ma niedopuścić do zblokowania kół podczas ostrego hamowania.
lukaszr Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Powiem tylko tyle przed zamknięciem wątku - tak ma być i tak działa ABS.
Rekomendowane odpowiedzi