Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] A4 B6 2.5 Tdi QUATTRO i DAIMLER DS-420 LIMUSIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem przedstawic moja audi-czke :rolleyes:

Wiec tak autko pochodzi z 2001r posiada silniczek 2.5 TDI quattro manual.Była kupiona w Polskim salonie. Ja osobiście kupiłem je 2 lata temu w grudniu. Następnie autko po roku użytkowania sprzedałem aby po kolejnym roku je znowu odkupić :naughty:

Aktualne wyposarzenie to pakiet sportowy czyli sportowe fotele, kierownica, galka zmiany biegów, sportowe zawieszenie (orginalne), 4 elektrycznew szyby, lusterka, nagłośnienie Bose, parktronic tył, reflektory xenonowe, tempomat, komputer pokładowy i zapewne jeszcze jakies inne pierdolki ale aktualnie nie pamietam :gwizdanie: A no i jeszcze posiadam pełna ksiazke serwisowa na przebieg 174 000km

Co do zeczy które byly zrobione przy niej to:

-przedewszystkim nacinane tarcze ATE powerdick

- poprzedni wlasciciel twierdzil ze auto przeslo chip-tuning ale tego nie wiem na pewno jakos nie moge sie zebrac zeby jechac na hamownie

- w lato autko dostanie 19" felgi chromowane tzw-s-linowe

- zostaly przyciemnione szybki w aucie przód i tył :>

-załozone chromowane lusterka (calosc nie jakies badziewne doklejanki)

igp5910.th.jpg

igp5912.th.jpg

igp5918.th.jpg

igp5928.th.jpg

igp5934o.th.jpg

igp5937.th.jpg

igp5902.th.jpg

igp5943.th.jpg

igp5944.th.jpg

igp5952.th.jpg

igp5955.th.jpg

igp5962.th.jpg

igp5964.th.jpg

Mody zrobione:

-założona tapiocerka półskórzana s-line z tapicerka speed z b7 z pakietem schowków i światła, podgrzewane, w tylnym podlokietniku miejsce wysywane na 2 kubki

-zrobiona wiazka do podgrzeawanych foteli podiekowania dla uzytkownika domin79 :notworthy: , zmiana klimatronika

-zmiana progów i dywanu na czarne innych plastików typu schowki kierowcy pasazera itp

-wymiana galki na s-line pikowana

-nowe dywaniki, mata do bagaznika siatka bagaznika

-wycieraczki i ramiona aero

-komplet hamulców przednich z S4 :thumbup:

Mody do zrobienia:

-dokladki drzwiowe S4, tylna dokladka MS-design, tylna lotka S4 wszystko lezy juz w garazu

-pomalowanie dokladek przód tyl progi w kolor auta,

-wymiana tunelu srodkowego,

Daimler DS-420 Limusin

1974r

autko robione tylko i wyłacznie na zamówienie dla głów koronowanych i arystokracji, takim autkiem jeździła w latach jego świetlności królowa Anglii Elżbieta II lata produkcji pomiedzy 1968-92 w tym czasie wyprodukowano około 4500szt

silnik rzedowe 4.2l automat

7 osobowy

igp9431.jpg

wkrótce wrzuce foto wnetrza :wink4:

Opublikowano

bardzo ładna, szkoda że to 2.5 ale jak już chwile jeździsz i jest ok to tylko życzyć bez awaryjnego użytkowania. No i co najważniejsze ma :quattro:

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie i niestety wszyscy nazekaja na 2.5 ja bym go nie zamienil na zadnego innego niezawodnego 1.9 (chyba ze na 3.0 TDI :decayed:), nie mialem z tym silnikiem zadnych problemóów no dobra poza wymiana jakis pierdół gumowych kosztujacych po 50zł albo i mniej, ogólniebardzo polecam :)

Opublikowano

Bardzo fajna A4 git że quattro !Pzdr

Opublikowano

Pakiet spost jak u mnie :wink4: tylko grzanych tyłków brak :tongue4:

Łyso wygląda bezczków na klapie i grilu :rolleyes: Szerokości !!! :good:

Opublikowano

no wlasnie i niestety wszyscy nazekaja na 2.5 ja bym go nie zamienil na zadnego innego niezawodnego 1.9 (chyba ze na 3.0 TDI :decayed:), nie mialem z tym silnikiem zadnych problemóów no dobra poza wymiana jakis pierdół gumowych kosztujacych po 50zł albo i mniej, ogólniebardzo polecam :)

To czemu takie ceny na rynku niskie ? :) Ogólnie silnik pracuje jak agregat prądotwórczy przyklejony nad drzwiami za sklepem mięsnym - no ale to tyle tytułem mojego zdania - jakby były złe to by ich nie produkowali .... w tamtym okresie he.

Auto poza tym silnikiem, co raz jeszcze podkreślam tylko i wyłącznie moja preferencja na "nie" - miód.

Opublikowano

Auto na allegro widziałem z uszkodzonym przodem jakiś czas temu.Ładny kolor :good:

Opublikowano

Ja równiez widzialem tą adike na allegro chyba z rok temu,identyczne zjecia miala jak tutaj.Juz wtedy mi sie podobała dlatego utkwiła mi w pamieci :> konkret furka i ten kolorek

Opublikowano
  • Autor

wiec histroria autka jest nastepujaca kupilem te autko 2 lata temu po roku jazdy zainwestowaniu okolo 10 000zł autko sprzedalem (ten porzód co byl uszkodzony to moja sprawka :tongue4:) naprawilem go w aso za 13000zł i postanowilem je sprzedac. potem kupielm bmw e46 coupe no i zatesknilem za audi wiec gdy zobaczylem ze moja Audiczka stoi na psrzedaz odrazu zadzwonilem i odkupilem swoje nowe stare autko :> wiem ze mój silnik nie chodzi jak to okreslil kolega "agregat prądotwórczy" co przyznam ma miejsce w wiekszosci tych silników u mnie jest cichutko(jak na diesla oczywiscie) praca jest bardzo kulturalna

Opublikowano

To czemu takie ceny na rynku niskie ? :) Ogólnie silnik pracuje jak agregat prądotwórczy przyklejony nad drzwiami za sklepem mięsnym - no ale to tyle tytułem mojego zdania - jakby były złe to by ich nie produkowali .... w tamtym okresie he.

Auto poza tym silnikiem, co raz jeszcze podkreślam tylko i wyłącznie moja preferencja na "nie" - miód.

co Ty w ogóle piszesz?? :blink: 2.5TDI za***iście brzmi i nie ma co porównywać do klekoczącego 1.9 :cool1: Piękna maszyna :good: Wypas podobny jak u mnie tylko tempomatu brak i Bose :wink4:

Opublikowano
  • Autor

równiez uwazam ze dziek tej v6 jak na diesla jest rewelacyjny :D zastanawiam sie nad zrobiniem przelotowych tlumików hmm co o tym myslicie? fajny jest po tym dziek:D

Opublikowano

sam oceń

Opublikowano
  • Autor

brzmi slicznie ale myslisz ze to jest zrobiony tylko przelot?? jesli tak to odrazu jade go zrobic :decayed:

Opublikowano

myślę że będzie podobnie z przelotem, bo TDI to nie benzyna że jak wymienisz układ wydechowy to będzie o wiele głośniej.

Opublikowano
  • Autor

tez mi sie tak wydaje jak wycinali mi katy i odpalilem go nachwilke i dodalem gazu mimo iz bl w warsztacie bylo cicho na obciertych rurkach

Opublikowano

ja transitem jeżdżę bez wydechów już 3 miesiące bo rurę upaliło i nie ma czasu pospawać i da się jeździć :decayed:

Opublikowano

co Ty w ogóle piszesz?? :blink: 2.5TDI za***iście brzmi i nie ma co porównywać do klekoczącego 1.9 :cool1: Piękna maszyna :good: Wypas podobny jak u mnie tylko tempomatu brak i Bose :wink4:

Maszyna jak najbardziej piękna to nie podlega dyskusji i to nie wygląd maszyny skrytykowałem - tylko silnik :) dla mnie brzmi jeździ i zachowuje się conajmniej miernie - ale to tylko moje zdanie :) Jeździłem 2.5 TDI w A6 a A4 jeździłem też nieco starszą konstrukcją w "setce" - wszystkie to samo - dużo huku, dużo spalania, mało jechania :)

Opublikowano
  • Autor

proponuje sie przejechac zdrowym 2.5 180km w quattro w b6 a zapewniam ze nie bedziesz chcial juz wsiasc do swojego 1.9 tdi(oczywsicie mówie tylko o zdrowej sztuce) takie jest moje zdanie no ale co kto lubi jeden woli "niezawodne" 1.9 a drugi "awaryjne 2.5" ( w celach watpliwosci cydzyslowy sa po to gdyz uwazam ze istotne najbardzie jest to na jaki egzemplaz sie trafi bo mozna kupic niezawodnego 1.9 i stac non stop na poboczku a mozna kupic awaryjne 2.5 i nic w nim nie robic przez pare lat) :gwizdanie:

Autko otrzymało dzisiaj nowe lapmy bi-xenonowe

Opublikowano

Mi sie bardzo podoba dzwiek V6 i bardzo chetnie bym kupil taki motor.Duzo sie nasluchalem na temat tych motorów i osobisie bym juz nie kupil poniewaz uwazam ze auto powiino niemiec zadnych bolaczek powaznych :) POnoc BAU i BCZ sa niby dobrymi motorami ale niewiem czy montowane tez w a4....No szkoda szkoda

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ja tam ze swoim nie mialem nigdy zadnych prblemów poza wymianami jakis drobnych gumek które poprostu po 10 latach zparcialy, jednynie poprzedni wlasciciel ten któremu sprzedalem i odkupilem wymienil cala hydraulike walki i dzwigienki jak sie go zapytalem po co to zrobil (bo wiedzialem ze wszystko bylo w dobrym stanie wczesniej jak go mu sprzedawalem) odpowiedzial ze tak wlasnie wszyscy gadali o tych silnikach ze sie psuje itpwiec postanowil to zrobic