jacek27m Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam Podpowiedzcie mi jak włącza się tempomat w audi a4 b5 avant.mam na manetce takie napisy fix aus ein.jak należy go załączyć.wiem że działa bo kombinowałem i 2 razy jakoś złączyłem i nie wiem jak.Jadę np 70 km/h i jakie czynności powinienem zrobić aby go załączyć.proszę o szczegółowe instrukcje krok po kroku. 1
bebe_19 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jedziesz minimum 40km/h, naciskasz fix i tempomat włączony. Aus, ein dodajesz lub zmniejszasz predkośc. Tempomat wyłączasz hamulcem i tyle
tomik882 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 tempomat wyłacza się również kiedy dodajemy pedałem gazu...wtedy automatycznie tak jak przy naciśneiciu hamulca się wyłacza
jacek27m Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2010 słuchajcie chyba cos kręcicie.fix odejmuje a nie załacza.piszcie konkretnie ok a jak nie wiecie to nie piszcie i nie wprowadzajcie w błąd forumowiczów ok
pawelwor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 słuchajcie chyba cos kręcicie.fix odejmuje a nie załacza.piszcie konkretnie ok a jak nie wiecie to nie piszcie i nie wprowadzajcie w błąd forumowiczów ok Nie kręć sam FIX i załącza i odejmuje Oczywiście trzeba wpierw przycisk na pozycję środkową ustawić zanim fixa się wciśnie (nazwy nie pamiętam)
Dev Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 AUS-em dodajesz gazu FIX-em właczasz tempomat i ustalasz prędkosc, równiez zmniejszasz predkosc tempomat wyłaczasz w trójnasób: gas, hamulec, sprzęgło
pawelwor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 jeśli wciśnie się tylko pedał gazu, przyśpieszy do jakiejś tam prędkości i następnie, nie wciskając sprzęgła ani hamulca, puścimy go to spadnie do ustalonej wcześniej prędkości i będzie ją trzymać, więc gazem raczej się nie wyłącza
jacek27m Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2010 i tu masz kolego racje [br]Dopisany: 28 Grudzień 2010, 10:44_________________________________________________ale powiedzcie mi czy tego fixa trzeba przyczymać z jakims przyciskiem równocześnie czy jak bo 2 razy udało mi sie tempomat załaczyc i sam niewiem jakich klawiszów uzyłem no kołomyja
andy_sky Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 AUS-em dodajesz gazu FIX-em właczasz tempomat i ustalasz prędkosc, równiez zmniejszasz predkosc tempomat wyłaczasz w trójnasób: gas, hamulec, sprzęgło można też wywalić bieg bez sprzęgła
Dev Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 wówczas silnik rozkreci sie do odcinki a to nie jest zbyt zdrowe dla silnika
SotoM Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 a mamy taka instrukce uzytkowania do małyszówki(B6)??
Dev Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 a mamy taka instrukce uzytkowania do małyszówki(B6)?? masz na manetce dokładnie opisane
SotoM Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 ja nie mam(jeszcze) teści ma. a ja nie potrafię mu tego wytłumaczyć bo nie miałem okazji tego uzytkowac. wole mu dac niech sobie przeczyta i wbije do bani.
Rekomendowane odpowiedzi