fazi Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam mam autko od 3 tygodni Jadąc z miejsca parkingowego wcisnąłem gaz powyżej 3 tyś i autko zgasło próba odpalenia :shocked:nie pali kręci jakby rozrząd się przestawił , załapał z rozbiegu , przepalił to co miał zadymił na biało , i równiutko pyka wczoraj to samo: gaz, zgasł , pali z rozbiegu rozrząd po wymianie , filtr paliwa też ,szklanki popychaczy , olej , tak że sam nie wiem co jest grane podpowiedzcie coś koledzy
kubson Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Był tutaj już taki przypadek w 1.9 kolega dał gaz do 4k. i mu sie rozrząd o 1 albo 2 zabki przestawił nie pamiętam już.
fazi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 ale tam jest wszystko ok z rozrządem jak zapali to kąt wtrysku 52 tylko takie anormalne zachowanie jak zimny
pastaldo Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja miałem podobnie gdy przegazowałem na postoju to gasł, potem nie palił az w końcu załapywał, strasznie telepał, i zadymił na niebiesko ale wymieniłem filtr i narazie jakoś nie miałem okazji go tak przegazować No ale Ty skoro wymieniłes filtr to nie wiem. Zobacze dzis po pracy i jak coś to dam znac
fazi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 może pompa oleju? podobno jest tam zawór jak olej jest za gęsty to potrafi się zaciąć i za duże ciśnienie idzie na hydraulikę ? dobrze kombinuję? wystarczy że po zgaśnięciu postoi chwilę i zapala od strzała Może telepanie po odpaleniu to od popychaczy? Ciekawe jak wleję 5 w 40 czy coś da czy rwać miskę i pompę?
pastaldo Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 To jaki Ty masz olej? Choc na moje nieprofesjonalne oko to olej nie będzie miał nic do tego
fazi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 oryginalny QUAKER STATE 5 w 40 też mi się tak wydaje że nie wina oleju ale może zaworka w pompie
Rekomendowane odpowiedzi