Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Montaż radia CB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcielibyśmy zamontować cb na stałe,a co się z tym wiąże chcemy kupić takie cb i tak je zamontować żeby za bardzo nie kusić złodzieja(w jak najmniej widocznym miejscu)myślimy o półce pod kierą,a jak podłączyć przewody? Pod zapalniczkę?Chcemu je schować, bo nie lubimy plątaniny!

Opublikowano

W Twoim przypadku rozejrzyj się za "małym" radyjkiem wielkości Unidena 520XL - wejdzie idealnie pod kierą. Przewód zasilający (z bezpiecznikiem) puszczasz do aku ( nie pod zapalniczkę!!!), antenowy listwami (do miejsca, gdzie ma wyjść antena). Tyle z mojej strony.

Zdjęcia i całą resztę znajdziesz na forum. Pzdr. ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy...ale jak podpiąć przewód pod aku?Dlaczego nie pod zapalniczkę lub np.radio?

Opublikowano
  • Autor

ok...ale jeśli podłącze do aku.to będę musiała za każdym razem pamiętać o wyłączeniu radyjka, a ja chcę tak wymodzić żeby się samo wyłączało np.po wyjęciu kluczyka czy wyłączeniu radia.

Opublikowano

poszukaj wsrod moich postow wrzucalem gdzies fotki unidenka zainstalowanego pod kierownica - polecam maly zgrabny niewidoczny!! osobiscie polecam podlaczenie sie pod akumuator - ja wczesniej mialem podlaczony w instalacje auta i byly szumy ktore po podlaczeniu pod akumulator znikly. zdazylo mi sie kilka razy zapomniec o wylaczeniu ale generalnie to nie jest problemem.

Opublikowano
  • Autor

marinero może masz jakies fotki?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

Opublikowano

ja zamieniłem fajnego unidena na taki wynalazek,

http://allegro.pl/item261910592_cobra_75_rewelacyjne_cb_radio_cobra_warszawa.html

uniden oczywiscie lepiej zbierał i mniej szumial, tylko ze nie dało sie go nijak sensownie zamontowac, latal po calym aucie, do tego duzy i nie ma jak sensownie szybko go chowac.wyjmowac przed zlodziejami. efekt był taki ze prawie go nie uzywalem.

teraz zamontowelem na stale te radyjko (ta mala puszeczka gdzies pod tapicerke albo w tunel srodkowy , tam wszystkie kable sie schodza), i jak chce he schowac to po prostu ląduje pod fotelem,

fajna sprawa, ma glosnik , mikrofon , zmiane kanalow i wyswietlacz w "gruszce" , dzieki czemu jest super praktyczne.

jakos odbioru oczywiscie nieco gorsza niz w duzym radiu, ale do codziennego dowiadywania sie o korkach i suszarkach w zupelnosci wystarcza,

wiec jezeli nie potrzebujesz zasiegow po 20km i jestes w stanie troche wydac wiecej na CB to naprawde to polecam, w sumie dopiero teraz naprawde uzywam CB, i ani nie musze ciagle wszystkiego wymontowywac ani nie boje sie zostawic auta pod domem...

pozdro

Opublikowano

ok...ale jeśli podłącze do aku.to będę musiała za każdym razem pamiętać o wyłączeniu radyjka, a ja chcę tak wymodzić żeby się samo wyłączało np.po wyjęciu kluczyka czy wyłączeniu radia.

zasilanie możesz sobie podłączyć pod plus wychodzący z radia, który pojawia się po przekręceniu kluczyka lub włączeniu radia. To jest chyba przewód na zasilanie wzmacniacza antenowego u mnie szary z czarnym paskiem, w każdym bądź razie nie musisz pamiętać o wyłączaniu a jak np musisz odebrać tel. wyłączasz radio i gaśnie cb.

Opublikowano

Ja u siebie mam radyjo zamontowane w półce i jest wygodnie :thumbup:

img0113ji4.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

MACIE JAKIES CIEKAWSZE WYGODNIEJSZE MIEJSCA

Opublikowano

Ja mam nie mocowane na stałe tylko wciśnięte między fotel pasażera a tunel środkowy :tongue4: Nic nie lata, dostęp bezproblemowy :gicior: a zaleta jest taka, że na co dzień mogę je wcisnąć pod fotel pasażera (nie rzuca się w oczy) a w miejscach ekstremalnych :naughty::baseball::vava: w ogóle zabrać ze sobą :gwizdanie: