Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Zaślepienie egr z dwóch stron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Mam szybkie pytanie. Czy można zaslepic egr od strony dolotu bez zadnych konsekwencji (od strony wydechu jest zaslepiony juz) bo cieknie mi z niego olej??

Opublikowano

dzieki panowie za podpowiedzi. Zaslepione blaszka z wieczka od sloika :decayed:[br]Dopisany: 30 Grudzień 2010, 15:29_________________________________________________aaaa i dodam ze jak juz zaslepilem to po odpaleniu duzo mnie kopcilo z wydechu bo np wczoraj jak odpalalem to bylo duzo wiecej dymu

Opublikowano

Ja też mam zaślepiony z dwóch stron i dodatkowo do N18 nie dochodzi podciśnienie.

Opublikowano

W sumie to nic to nie daje, ale po co ma dochodzić podciśnienie do N18 jak i tak nie steruje zaworem EGR. Dałem trochę dłuższy przewód podciśnieniowy na króciec przy grodzi i wpiąłem w niego sztywny przewód podciśnieniowy który idzie do akumulatora podciśnienia i N75. Nie wiem jak to wygląda dokładnie u Ciebie bo masz AHU.

Opublikowano

Jak zaślepisz przewód który idzie do EGR to po prostu nie będzie się otwierał na wolnych obrotach. Jeśli ktoś ma sprawny EGR to po takiej operacji nie trzeba nawet zaślepiać blaszkami samego zaworu jednak blaszki to pewniejszy sposób. To samo możesz uzyskać jak zaślepisz przewód zasilający N18 w podciśnienie.

Opublikowano

Jak zaślepisz przewód który idzie do EGR to po prostu nie będzie się otwierał na wolnych obrotach. Jeśli ktoś ma sprawny EGR to po takiej operacji nie trzeba nawet zaślepiać blaszkami samego zaworu jednak blaszki to pewniejszy sposób. To samo możesz uzyskać jak zaślepisz przewód zasilający N18 w podciśnienie.

Też tak słyszałem.

A czy po zaślepieniu nie będzie wyrzucało jakiegoś błędu :mysli:

Opublikowano

Nie będzie błędów jak wtyczka będzie w N18 i komp będzie nim sterował.

Opublikowano

ale kombinujecie :cool1:

Opublikowano

Wiem, że temat prosty, ale jak chłopaki pytają...... :wink4: .