Playa Hater Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 witam panowie furka jak w temacie a4 b6 AMB 1.8t tip quattro seria 163.2 KM 248.5 Nm jest po modzie 191KM 293.5 Nm chchialbym zalozyc instalacje gazowa.Co doradzacie? Chodzi mi bardzo dobra cicha bezproblemowa...dzieki pozdrawiam chodzi mi o prinsa lub LR zadnego staga i inne badziewiaki prosze o porady ktory jest lepszy cichy w pracy,itp prosze jeszcze o jakis namiar do dobrego instalatora w kielcach lub okolic dzieki bardzo panowie i pozdrawiam
sylwiasty Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Witam! Ja mam u siebie w AEB Landi Renzo Omegas na reduktorze IG1 Turbo, wtryskiwacze MED biały, butla w kole 51 lub 52 litry. Założyłem ten zestaw ze względu na planowany chip - instalacja ma spory zapas bo w okolice 240-250 PS'ów. Jest bezawaryjna, przeglądy co 15 tyś. kilometrów, gwarancja 2 lata bez limitu kilometrów. Niektórzy uważają, że wadą tej instalacji są głośno pracujące wtryskiwacze - dla mnie to nie przeszkadza, przy zamkniętej masce praktycznie niesłyszalne, tylko takie cykliczne cykanie. Mają za to opinię niezniszczalnych i niezawodnych. Co do Prinsa to opinie są podzielone. Jest to bardzo droga instalacja i praktycznie to chyba tylko w kilku miejscach w PL montowana a więc serwisowanie jest trochę problematyczne. Co do zakładów to poszukaj na stronie landirenzo. Pozdrawiam!
talib1990 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 witam panowie furka jak w temacie a4 b6 AMB 1.8t tip quattro seria 163.2 KM 248.5 Nm jest po modzie 191KM 293.5 Nm chchialbym zalozyc instalacje gazowa.Co doradzacie? Chodzi mi bardzo dobra cicha bezproblemowa...dzieki pozdrawiam chodzi mi o prinsa lub LR zadnego staga i inne badziewiaki prosze o porady ktory jest lepszy cichy w pracy,itp prosze jeszcze o jakis namiar do dobrego instalatora w kielcach lub okolic dzieki bardzo panowie i pozdrawiam czemu piszesz, że stag i inne firmy to badziewiaki? Skoro to tylko producent sterownika a na jakość instalacji wiele innych rzeczy ma wpływ
talib1990 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 niebadziewiaki spokojnie jeździ troche auto 2xx PS na Stagu i spokojnie to daje rade
Playa Hater Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2011 jestem zdecydowany na prinsa stagg odpada szukam tylko dobrego instalatora prosba o pomoc swietokrzyskie(kielce)
juby_p Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 to zmien decyzje na Landi Renzo albo staga na dobrych gratach
Playa Hater Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 czemu LE lepszy????na pewno glosniejszy wstyskiwacze led wala jak bocian [br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 12:45_________________________________________________LR lepszy???? [br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 12:46_________________________________________________niestara technologia vs prins[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 12:47_________________________________________________landi na jakich podzespolch ogarnie ten silnik?????????
sylwiasty Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 czemu LE lepszy????na pewno glosniejszy wstyskiwacze led wala jak bocian [br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 12:45_________________________________________________LR lepszy???? [br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 12:46_________________________________________________niestara technologia vs prins[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 12:47_________________________________________________landi na jakich podzespolch ogarnie ten silnik????????? Przeczytaj mój post, który napisałem na początku - tam masz cały setup LRO, który bez problemu powinien ogarnąć Twój silnik. Pytanie - jak masz zrobiony soft? Jeśli wtryskiwacze benzynowe są zapętlone przy max bucie to każda instalacja może mieć problem z ogarnięciem silnika. Wtedy to już musi być naprawdę ogarnięty gazownik, żeby Ci to wystroił (sterownik LR Omegas ma taką możliwość ale jej ustawienie jest dosyć czasochłonne i nie zawsze przynosi oczekiwane efekty). Do dźwięku wtryskiwaczy można się przyzwyczaić - przy zamkniętej masce nie są takie głośne. One maja być wydajne i niezawodne. Zawsze możesz zażyczyć sobie Keihiny (kiedyś były oferowane w zestawach LR tylko nie wiem czy w tej chwili są oferowane, musisz zapytać).
juby_p Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 mozesz też założyć Keihiny i staga na reduktorze co obsluży bez problemu 200km. Pozatym te głosne Medy słyną z niezawodności niewiem czy niesa nawet trwalsze od Keihinów. Jezeli zapetlaja ci sie wtryski benzynowe to Stag tez ma mozliwość prelaczenia na benzyne przy obciązeniu np 90%.
Playa Hater Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 dzieki panowie bardzo podjade jutro i pogadam jeszcze o LR i Prinsie musze szybko podjac decyzje prosze piszcie jeszcze co myslicie o tych instalkach stag odpada [br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 17:27_________________________________________________ciekawe czy juest taka mozliwosc w prinsie mozliwość prelaczenia na benzyne przy obciązeniu np 90% czy w LR ??????
sylwiasty Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Z tego co wiem, to LR Omegas nie podpiera się benzyną. Przełącza się na benzynę jeśli siądzie ciśnienie gazu poniżej ustawionego progu lub temp. gazu/płynu będzie zbyt niska.
talib1990 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 kolego powiedz Mi dlaczego od razu skreślasz Stag'a ? tylko nie pisz : bo mi odradzali itp. konkret techniczny
juby_p Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 stag odpada Ale żes sie uparł podaj choć jeden racjonalny argument, bo ja ci powiem że mozliwości staga nie odbiegaja od LR czy prince a BRC to chyba nieda sie porównac nawet na kożyść Staga a cena jest jaka jest:) konkurencyjna. kolego powiedz Mi dlaczego od razu skreślasz Stag'a ? tylko nie pisz : bo mi odradzali itp. konkret techniczny Popieram też chciałbym usłyszeć jakis konkret a nie paplanine gaziaży. Prince najlepszy dlaczego? bo gaziaz ma podpisana umowę prowizyjną? albo nie umie nic innego wystroić?
wojci Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 skoro pisze że nie chce staga to po prostu nie chce i tyle. ja też nie zakładałem staga tylko brc bo miałem już staga w innym aucie. na brc 1,8T pali mi mniej niż 1,6 100KM w seacie i jak na razie nie ma problemów a po 30000km instalka na stagu już coś sie chrzaniła
juby_p Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Skonczcie z tym dobrodziejstwem BRC i jeżdzeniem po Stagu jak niewiecie co to jest Stag wiec sie nie wypowiadajcie w ten sposób jak kolega wojci. Pozatym przy mocy kolegi nawet nie powinien myslec o BRC.
wojci Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 to nie jest kwestia mojego jeżdżenia po Stagu bo przez pewien czas było ok, jest to bardziej kwestia tego kto zakłada tą instalację i tego, że gdy jest ona na gwarancji to trzeba ją serwisować w określonym zakładzie a jeśli ludzie nie do końca mają pojęcie o tym to wtedy robi się takie a nie inne nastawienie. Ja opisałem tylko moje odczucia, BRC wybrałem ze wzgl. na firmę zakładającą tę instalację, myślałem o Stagu ale niestety w poprzednim aucie doszło do tego, że sam kupiłem sobie kabel i sam ją regulowałem, zazwyczaj zaraz po wyjechaniu z serwisu gazu, bo autem nie dało się jechać. Ale nie twierdzę, że STAG jest złą marką, problemy są tylko wtedy kiedy za instalacje bierze się ktoś, kto nie powinien.
talib1990 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 otóż to, jeśli zabiera się ktoś kto powinien ja u mojego gazownika miałem do wyboru wszystkie wiodące marki na rynku, Stag, LR,BRC itp. Wybrałem Stag'a bo był najtańszy i z tego co czytałem i tak ma aż nadto opcji które 1.8 T nie wykorzystuje. założyłem wtryski Magic Jet'y i reduktor Magic 3 ze względu na to, żeby nie musieć kombinować przy jakiejkolwiek modyfikacji. Powiem jedno zrobiłem 10 tys km. na Stag'u i auto nawet nie szarpło/kichło itp. Więc jeśli jeździ spoko to po co miałem płacić więcej za np. BRC
Playa Hater Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2011 R.Senderowski-Skarżysko-Kamienna czy zakladal ktos gaz u tego instalatora?????????
Łukasz 23 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak jesteś z Kielc to podjedź do Radlina i tam zapytaj
Rekomendowane odpowiedzi