Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Jaki silnik pod swap do B5 1.8T czy jakas V6??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

tak orientacyjnie jaki silnik mozecie polecic do A4 B5 wiadomo mody jakies bede a jazda do wolnych nie nalezy

wiem w V6 za wiele nie pomodze ale tam dobry moment dobra moc starowa w prawie pelnym zakresie

1.8T podatna na mody ale wiadomo ciezko znalesc nie zajechana

wzne zeby silnik bym w miare bezawaryjny a wiadomo ze nie wszystkie silniki Niemieckiej techniki powalaja :)

wazne zeby silnik bym P&P z Quattro

dzieki za wszelkie info

Opublikowano

Ale z czego chcesz swapować na 1.8T? Z 1.9 TDi?

Opublikowano

ogolnie to pytam na prosbe ziomka

ale tak ma 1.9TDI i zastanawia sie nad zamiana na benzyniaka

B5 ma w bardzo dobrym stanie i dobrze wyposazona nie bardzo chce zmianiac samo auto i mysli nad wlozeniam do siebie jakiejs jednostki beznynowej

nie wiem jak ogolnie sie ma zamiana silnika ON na Pb ale moze w innym temacie ktos cos napisze

Opublikowano

Ogólnie to odradzam w 100%. To, to już w ogóle jest nie oplacalne, niech sprzeda TDI i na pewno mu starczy na bnzyniaka z takim samym wypos. albo jeszcze lepszym.

Opublikowano

hmmm pomysl nie jest zly jak sobie zlozy to bedzie wiedzial co ma :)) ale po 2 gie duzo roboty i musi ktos byc dosc opcykany w te sprawy

Opublikowano

Widziałem na tym forum jak do b5 Quattro wkładają V10 TFSI :cool1: podobno pasuje prawie P&P :wink4:

A tak na serio to lepiej wybij koledze pomysł z głowy :cool1:

P&P... Heh dobre.

Jak chce więcej mocy to niech lepiej reza swoje 1.9Tdi.

Opublikowano

Jak chce więcej mocy to niech lepiej reza swoje 1.9Tdi.

no bez grubego rezania to bezpiecznie tylko do 180+

w benie bedzie troche wiecej

a co z np. 3.0 V6 z A4 B6 lub 3.2 V6 z B7 ktory lepiej udal sie Niemcom??

Opublikowano

2.7 bit ma wszystko czego zapragniesz :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładnie, tyle, że lepiej opłaca się kupić całą niż w swapy się bawić.

Opublikowano

no wiem tam jest wszystko pieknie rozwiazane i dosc bezawaryjnie jednak eksploatacja wieksza niz w 3.2 V6 dwie sprezarki to juz spory koszt no i spalanie zasadniczo wieksze hehe

zawsze jeszcze mozna cos pomodzic a koszta modow w takim silniku poza chipem sporawe

jakis wolnossak w tej mocy by sie zdal ale w B6 tylko 3.0 ASNy i ponoc roznie z nimi jest czytalem ze nie dokonca udany silnik moze lepiej 3.2 z B7 tam tez cos w okolicach 250KM ponad no i co Vka to Vka

chyba ze sie myle

Opublikowano

dwie sprezarki to juz spory koszt

spory koszt czego? jeśli są sprawne-to jaki koszt-przecież tego sie nie wymienia po miesiącu,czy dwóch :wink4:

co do V-ek-osobiście lubię dzwięk V-ek,jeśli przy okazji dysponuje dobrą mocą (ASN B6-220 :wink4:) to można się pokusić o zmianę wydechu i dolotu powietrza,na początek-potężnych przyrostów to nie da,ale myślę,że wystarczy do normalnej jazdy :wink4: chyba,że komuś się marzy spora moc pod maską,to tylko 2,7 i dalsze rezanie :gwizdanie:

Opublikowano

dwie sprezarki to juz spory koszt

spory koszt czego? jeśli są sprawne-to jaki koszt-przecież tego sie nie wymienia po miesiącu,czy dwóch :wink4:

co do V-ek-osobiście lubię dzwięk V-ek,jeśli przy okazji dysponuje dobrą mocą (ASN B6-220 :wink4:) to można się pokusić o zmianę wydechu i dolotu powietrza,na początek-potężnych przyrostów to nie da,ale myślę,że wystarczy do normalnej jazdy :wink4: chyba,że komuś się marzy spora moc pod maską,to tylko 2,7 i dalsze rezanie :gwizdanie:

no ciezko kupic nie zajechana S w Polsce a regeneracja x2 hehe

sklaniam sie ku wlasnie ASN w B6 ale rozne opinie slysze o tych silnikach w przewadze na minus

Opublikowano

to w końcu Ty sie zastanawiasz czy kolega :mysli:

Może lepiej zamiast tych wolnossaków nową jednostke 2,0TFSI, tylko nieco droższy interes ale rozwojowy :wink4:

Opublikowano

hehe no ponioslo mnie troche :>

ale temat troche mnie wciagnal

Opublikowano

Poczytaj wątek Flyer'a on robił swap i 3 miesiące samochodu nie miał.

Opublikowano

to co on tam wbijal V10??

Opublikowano

to co on tam wbijal V10??

2,7bit do B6 :gwizdanie:

Opublikowano

widze ze z 2.5 TDI quattro przepinal na 2.7bT no ladnie ladnie widze dalo sie ogarnac:)

watek widze dosc krotki zaledwie 180 stron hehe

powaznie 3 miechy mu to skladali??