adamooo Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Heja..niedługo wyjeżdżamy na Słowację do Ruzomberok http://www.skipark.sk/ i chciałbym się dowiedzieć co będzie nam potrzebne na wypad w góry? Co łańcuchami - potrzebne są? winietami - podobno od tego roku trzeba kupować na wszystkie drogi ? kamizelka odblaskowa - potrzeba ? zestaw żarówek ? co z alkoholem - lepiej zrobić zapas u nas w Polsce czy kupić na miejscu.. jakie inne rzeczy są wymagane na miejscu ?
wrclaguna Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 http://www.skionline.pl/stacje/?co=samochod&co2=teksty&id_newsa=124 mala maczeta na Tubylcow kamizelka TAK Zestaw żarówek do BIxenonu , Ledy , przeciwmgielne HIDY 2 komplety alkohol lepiej u nas kupić Trzeba wziąć łopaty do śniegu na miejscu słabo odśnieżają
michal_g84 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 trzeba pamiętać że kamizelkę należy wozić w środku, a nie w bagażniku bo za to też są mandaty co do alkoholu, to wychodzi na to samo przy mocniejszych, a browary są tańsze
adamooo Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 a co z łańcuchami ? olać sprawę i jechać bez ?
michal_g84 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 jeśli masz chatkę przy skiparku to nie radzę, bo tam są bardzo ostre podjazdy i czasem ciężko się minąć, ale jeśli mieszkasz gdzieś w mieście to możesz olać, ja pamiętam że tylko łańcuchy raz założyłem i to właśnie dojeżdżając do chatki. Chociaż Ty masz w swoim quattro więc wdrapałbyś się bez problemu
wrclaguna Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 zamiast łańcuchów wez to http://www.ecstuning.com/Audi-TT_MKII-FWD-2.0T/ES2129937/
jozek726 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 zamiast łańcuchów wez to http://www.ecstuning.com/Audi-TT_MKII-FWD-2.0T/ES2129937/ tego jeszcze nie widziałem sprawdza się?
Gość mmcv Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 dobre opinie czytalem o tekstylach goodyear'a http://allegro.pl/wyprzedaz-nowe-lancuchy-tekstylne-goodyear-g-i1393170527.html trzeba tylko rozmiar dobrac. Gdzies filmik widzialem i wygladalo to dobrze.
Buba Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 kiedy jedziesz?? ja jade do Chopoku 30.01
Wąski Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 W jakim terminie jedziesz bo ja tez jadę [br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 14:30_________________________________________________Łańcuchy weź ,co roku używa ich co prawda nie mam Q
adamooo Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2011 W jakim terminie jedziesz bo ja tez jadę [br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 14:30_________________________________________________Łańcuchy weź ,co roku używa ich co prawda nie mam Q jedziemy w teminie 8-17.01 wpadajcie na łańcuchy już czasu brak żeby kupić więc jade bez...navarą na wielosezonówkach :gwizdanie: na chopok też pewnie będziemy jeździć
krzysiek23 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 dobre opinie czytalem o tekstylach goodyear'a http://allegro.pl/wyprzedaz-nowe-lancuchy-tekstylne-goodyear-g-i1393170527.html trzeba tylko rozmiar dobrac. Gdzies filmik widzialem i wygladalo to dobrze. jezdze na tym w pracy czasami jak oska nie daje rady,ogolnie luz szybkie do zalozenia i sciagniecia szybsze niz lancuchy zajmuje mniej miejsca......a przy Q wystarcza w zupelnosci.......
Zerwi Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Obowiązkowe wyposażenie samochodu - zapasowe bezpieczniki elektryczne, jeżeli są używane w instalacji elektrycznej danego samochodu; - zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju; - podnośnik samochodowy; - klucz do demontażu kół samochodowych; - koło zapasowe; - linka holownicza; - trójkąt ostrzegawczy; - kamizelka odblaskowa, która musi być umieszczona w kabinie pasażera, a nie w bagażniku; - apteczka samochodowa Apteczka na Słowacji według norm Unii Europejskiej DIN 13164. - 1 szt. opatrunek indywidualny G - 1 opak. plastry 10x6cm (8 szt.) - 1 szt. plaster 500x2,5cm - 2 szt. opaska elastyczna 6 cm - 3 szt. opaska elastyczna 8 cm - 2 szt. chusta opatrunkowa 40x60cm - 1 szt. chusta opatrunkowa 60x80cm - 3 szt. kompres 10x10cm - 3 szt. opatrunek indywidualny M - 2 szt. chusta trójkątna - 1 szt. nożyczki 14,5cm - 4 szt. rękawice lateksowe - 1 szt. koc ratunkowy 160x210cm (folia NRC) - 1 szt. instrukcja udzielania I-ej Pomocy
Kali S4 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Obowiązkowe wyposażenie samochodu - zapasowe bezpieczniki elektryczne, jeżeli są używane w instalacji elektrycznej danego samochodu; - zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju; - podnośnik samochodowy; - klucz do demontażu kół samochodowych; - koło zapasowe; - linka holownicza; - trójkąt ostrzegawczy; - kamizelka odblaskowa, która musi być umieszczona w kabinie pasażera, a nie w bagażniku; - apteczka samochodowa Apteczka na Słowacji według norm Unii Europejskiej DIN 13164. - 1 szt. opatrunek indywidualny G - 1 opak. plastry 10x6cm (8 szt.) - 1 szt. plaster 500x2,5cm - 2 szt. opaska elastyczna 6 cm - 3 szt. opaska elastyczna 8 cm - 2 szt. chusta opatrunkowa 40x60cm - 1 szt. chusta opatrunkowa 60x80cm - 3 szt. kompres 10x10cm - 3 szt. opatrunek indywidualny M - 2 szt. chusta trójkątna - 1 szt. nożyczki 14,5cm - 4 szt. rękawice lateksowe - 1 szt. koc ratunkowy 160x210cm (folia NRC) - 1 szt. instrukcja udzielania I-ej Pomocy sporo tego
I r o Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Obowiązkowe wyposażenie samochodu - zapasowe bezpieczniki elektryczne, jeżeli są używane w instalacji elektrycznej danego samochodu; - zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju; - podnośnik samochodowy; - klucz do demontażu kół samochodowych; - koło zapasowe; - linka holownicza; - trójkąt ostrzegawczy; - kamizelka odblaskowa, która musi być umieszczona w kabinie pasażera, a nie w bagażniku; - apteczka samochodowa Apteczka na Słowacji według norm Unii Europejskiej DIN 13164. - 1 szt. opatrunek indywidualny G - 1 opak. plastry 10x6cm (8 szt.) - 1 szt. plaster 500x2,5cm - 2 szt. opaska elastyczna 6 cm - 3 szt. opaska elastyczna 8 cm - 2 szt. chusta opatrunkowa 40x60cm - 1 szt. chusta opatrunkowa 60x80cm - 3 szt. kompres 10x10cm - 3 szt. opatrunek indywidualny M - 2 szt. chusta trójkątna - 1 szt. nożyczki 14,5cm - 4 szt. rękawice lateksowe - 1 szt. koc ratunkowy 160x210cm (folia NRC) - 1 szt. instrukcja udzielania I-ej Pomocy a to pojeby są ciekawe czy zamiast zapasu może być "zestaw naprawczy" taki jak np jest w :gwizdanie:b7
kamosor Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Cholera adamooo Ty już wyjechałeś ,a nie wiem czy wiesz, że tam roi się od wściekłych psów http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=181354.0 Nie daj się pokąsać.
adamooo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2011 już wróciłem zero problemów
Rekomendowane odpowiedzi