marcin120383 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam mam problem z drzwiami przednimi chodzi o to żeby wyregulować szparę między błotnikiem a drzwiami może już ktoś próbował i jak sprawdzić zawiasy bo może one są już wyrobione pozdrawiam
wiesiek3d Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Jeżeli masz opadnięte drzwi tzn. że masz zużyte zawiasy. W książce "Sam naprawiam A4" jest wszystko napisane, poszukaj ją na forum.
paweu1 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Otwórz drzwi, siądź na progu, popuść w drzwiach śruby zawiasu dolnego i pociągnij lekko drzwi do siebie 1-2mm, dokręć, zamknij. Powinna być minimalna różnica. Jeżeli jest poprawa, to metodą prób i błędów można ustawić. W ostateczności pozostaje wymiana zawiasu. Czy zawiasy z paska B5 pasują do A4 przed liftem?
marcin120383 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2011 dzięki koledzy popróbuje coś zmontować pozdrawiam
Robokop Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 podepne sie pod temat ja mam mianowice ciezko domykajace sie drzwi od pasazera, maja opor jak sie domyka i trzeba mocniej pchnac czy tak samo mam regulowac na zawiasie?
OLIVER Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 podepne sie pod temat ja mam mianowice ciezko domykajace sie drzwi od pasazera, maja opor jak sie domyka i trzeba mocniej pchnac czy tak samo mam regulowac na zawiasie Moim z zdaniem masz zatarty sworzeń w dolnym zawiasie ...szykuje sie rozbiórka zawiasu -czyszczenie i smarowanie i montaż ... powinno pomóc..
paweu1 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 podepne sie pod temat ja mam mianowice ciezko domykajace sie drzwi od pasazera, maja opor jak sie domyka i trzeba mocniej pchnac czy tak samo mam regulowac na zawiasieMoim z zdaniem masz zatarty sworzeń w dolnym zawiasie ...szykuje sie rozbiórka zawiasu -czyszczenie i smarowanie i montaż ... powinno pomóc.. Albo drzwi wiszą i wieszają sie na ryglu. Sprawdź czy szczelina przy zawiasach jest równa.
malinamm1 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Moim z zdaniem masz zatarty sworzeń w dolnym zawiasie ...szykuje sie rozbiórka zawiasu -czyszczenie i smarowanie i montaż ... powinno pomóc.. czy ktoś wie jak taki zawias rozebrać aby wyczyścić i nasmarować?
tomaszstn Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Proszę bardzo: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=131646.0 Wystarczy
Rekomendowane odpowiedzi