Sensor Opublikowano 8 Listopada 2007 Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam Was serdecznie. Nie jestem specem od samochodów. wiec mam pytanie. Kupiłem Audi (jak w temacie) i chciałbym zmienić olej na nowy. Niestety, poprzedni właściciel nie zostawił mi informacji czym jest aktualnie zalany. Doradźcie co zrobić. Oczywiście półsyntetyk to rozwiązanie bezpieczne, ale nie chciałbym schodzić na półsyntetyk jeśli jeszcze wypadałoby zalać syntetykiem. Czy da się sprawdzić jaki jest typ oleju aktualnie w tym silniku? Proszę doradźcie. Przejrzałem wszystkie posty związane z tematem i oczywiście wiadomości w nich wydają sie logiczne, ale co zrobić jak nie wiem jaki olej jest aktualnie. Pozdrawiam Sensor
l_krupinski Opublikowano 8 Listopada 2007 Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam. Jezeli nie wiesz jaki typ oleju jest zalany to przed wymianą dolej do silnika cos takiego http://www.allegro.pl/item261825451_motul_engine_clean_0_3l.html i daj pochodzic z 10 minut na jałowym a potem zalej silniczek nowym olejem, najlepiej tym http://www.allegro.pl/item261714925_olej_motul_x_cess_5w_40_5l_fvt_g4_.html Pozdrawiam
Jarek Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam Was serdecznie. Nie jestem specem od samochodów. wiec mam pytanie. Kupiłem Audi (jak w temacie) i chciałbym zmienić olej na nowy. Niestety, poprzedni właściciel nie zostawił mi informacji czym jest aktualnie zalany. Doradźcie co zrobić. Oczywiście półsyntetyk to rozwiązanie bezpieczne, ale nie chciałbym schodzić na półsyntetyk jeśli jeszcze wypadałoby zalać syntetykiem. Czy da się sprawdzić jaki jest typ oleju aktualnie w tym silniku? Proszę doradźcie. Przejrzałem wszystkie posty związane z tematem i oczywiście wiadomości w nich wydają sie logiczne, ale co zrobić jak nie wiem jaki olej jest aktualnie. Pozdrawiam Sensor Witaj Zalej silnik olejem 5W40 dobrej firmy ze sprawdzonego źródła a nie z allegro i tylko i wyłącznie pełny syntetyk
krzysiek23 Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 to prawda allegro jak juz chcesz motula to bezposredni dystrybutor-z krakowa sa o tym posty,a jak chcesz cos innego to w ic dostaniesz rownie dobrego liqui moli lub mobila1
Rekomendowane odpowiedzi