Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż podłokienika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie, czy taki podłokietnik nie przeszkadza w zaciągnięciu ręcznego?

Opublikowano

nie wiem czemu ale nie lepij panowie poszukac bylo jakiegos ori podlokietnika nie mielisbyscie tylu problemow sam podlokietnik nie jest zly ale co ori to ori ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Do b5 przed liftem będzie pasował.

A podłączenie Vaga można wyciągnąć i przełożyć.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy jutro chciałbym w wolnej chwili zabrać się za montaż ori podłokietnika.

Mam mały problem, jak odkręcić łapę, tą metalową od podłokietnika ? Nie ma od dołu żadnej śruby.

W jaki sposób ją się demontuje ?

Opublikowano

Nie jestem pewien czy o to ci chodzi ale podłokietnik mocowany jest na 3 śruby 2 pod popielniczka z tyłu a jedna pod taką wykładzinką w takim schoweczku nieopodal podłokietnika. A żeby zdjąć tunel masz jeszcze 2 śruby z przodu pod zaślepkami.

Opublikowano

Nie o to mi chodziło.

Podłokietnik mam osobno. Jak zdemontować od niego łapę metalową. Nie widzę żadnej śruby.

Opublikowano

łapa metalowa do podłokietnika jest przykręcona jedną śrubą i tam jest storzek który wchodzi w łapę. Łapa przymocowana jest do tunelu 3 wkrętami. Jaśniej trochę? jak nie to w tyg będę rozbierał tunel to zrobię foto ;)

Opublikowano

bardzo fajnie rżnie się tę dziurwę dremelem polecam :kox:

Opublikowano

zdzis tak właśnie myślałem. Tylko że u mnie nie ma żadnej śruby łączącej łapę z podłokietnikiem a trzyma się jak cholera.

Może przez ten stożek co pisałeś :mysli:

Ciągnąć na chama ?

Opublikowano

Ja miałem śrubę wykręciłem troche i młotkiem i poszło. Wiadomo jak to aluminium, jedno z drugim na sucho zawsze mocno trzyma. Ale powinna być jakaś śruba. No nic jak chcesz to w nom zrobię fotorelacje ;)

Opublikowano

zdzis już zrobiłem.

Po prostu się zapiekło, dzięki za pomoc.

Panie Moderatorze poproszę o punkt pomógł dla Kolegi.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nawet dla laika rzecz jest prostsza niż może się wydawać. Ja na samochodach znam się jak świnia na gwiazdach, a jednak zabrałem sie za montaż podłokietnika. Problem był na początku, nie potrafiłem wyjąć środkowej konsoli :wallbash:

Ale jakoś poszło. reszta szła jak po maśle, dodam tylko, że musiałem dołożyć swoje pierścioneczki na śruby, i jest bardzo wiele opcji - gdzie możemy dokręcić stopkę metalową. Podłokietnik wygląda bardzo dobrze, i rzeczywiście jest przydatny. Jeśli ktoś sie jeszcze zastanawia, to nie ma po co. Ja laik mowie, że roboty jest tyle co kot napłakał.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Powiem wam panowie ze to jest moim zdaniem zly pomysl ja u siebie zalozylem podlokietnik razem z tunelem od passata B5 przed liftem i pasuje wszystko malyynowo :naughty: :naughty:

Jutro postaram sie wrzucic jakies zdjacia

jedyna przeróbka jaka dokonałem to przyszlifowanie zaczepów z przodu i przełożyłem wejście na kabel VAG tam gdzie jest w passacie :kox: :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja montowałem podlokietnik razem z tunelem, wszystko pasuje wystarczy tylko przełożyc i poskręcać, nizej zdjecia jak to u mnie wyglada

Zdj_cie0888.jpg

Zdj_cie0890.jpg

Zdj_cie0893.jpg

Opublikowano

Ten syf mogłeś ogarnąć hehe I od razu auto inaczej wygląda :good: i życzę więcej tak udanych modyfikacji

• 1 rok później...
Opublikowano

Podłokietnik na miejscu:) instalacja praktycznie bezproblemowa. Jedyna wątpliwość to śruby, na które nachodzi łapa podłokietnika. Śruba, do której jest z tyłu dokręcony tunel, ma rozmiar 13. Pozostałe są większe, ale spokojnie można je nagwintować nakrętką 13, bo za często podłokietnik nie będzie odkręcany.

• 1 rok później...
Opublikowano

a ja mam inny problem nie moge zdjac oslony recznego uwalony mam ten haczyk i nie wiem jak zdjac go da sie tunel bez sciagania oslony zdjac ? :>

---------- Post dopisany 14-07-2013 at 08:51 ---------- Poprzedni post napisany 13-07-2013 at 01:46 ----------

zrobilem ! ;] a i nie trzeba oslony sciagac recznego wystarczy pokombinowac i zejdzie bez przypalu ;]

Opublikowano

U mnie tez byl chyba wylamany, na sile jakos zdjalem... ;d