ckomorow Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam. Od jakiegoś czasu a dokładnie od momentu zmiany kół na opony zimowe (stalowa felga), denerwuje mnie pisk jak skręcam i mam nogę lekko na hamulcu. (np. jak jadę na rondzie w lewo i mam lekko nogę na hamulcu to jest pisk). Czy to może być wina hamulców? Dźwięk wydobywa się najprawdopodobniej z lewego tylnego koła i tylko wtedy jak skręcam i naga na hamulcu.
schiller Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 raczej hamulce. jeśli się nie kończą to może zrobiło się jakieś mikropęknięcie i piszczy. możliwe tez ze jakiś kamyczek siedzi w zacisku i trąc o tarcze piszczy. warto to sprawdzić bo szkoda tarczy.
cayenne Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Albo po prostu głupi zbieg okoliczności i klocki się kończą.Napisz w jakim stanie są.
ckomorow Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Opublikowano 10 Listopada 2007 Dodam jeszcze ze pisk jest wtedy gdy hamuje i skręcam. Jak hamuje na wyprostowanych kołach to wszytko ok. Niestety nie wiem na razie w jakim stanie są klocki, ale to sprawdzę.
Rekomendowane odpowiedzi