archi.r Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Czy jak mam ksenonowe reflektory helli, to mogę zamiast żarówki(żarnika) włożyć tam żarówkę tradycyjną, bez konsekwencji technicznych, no i prawnych przy kontroli? Wtedy powstałaby po prostu lampa soczewkowa. czy jest to technicznie możliwe, czy jeśli chce mieć lampy tradycyjne, to muszę wymieniać całą lampę?
andy_sky Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 pewnie że można tylko po co są słabsze i do d...y
archi.r Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 No niestety moje ksenony zamontował na własną rękę poprzedni właściciel i tez na początku się z nich cieszyłem.. do czasu pierwszego przeglądu. Diagnosta przyczepił się że nie ma spryskiwacza i systemu samopoziomującego. Jakoś ruskim targiem przegląd przeszedłem, ale czuje, że co roku będzie problem, więc szukam rozwiązania. Czyli rozumiem można po prostu wymienić żarówkę na zwykłą bez przeróbek reflektora? Jaka żarówkę powinienem wstawić zamiast ksenonowej?
majkel_majki Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jeżeli faktycznie masz reflektory pod palniki ksenonowe to bez konsekwencji prawnych tego nie zrobisz, zmieniasz źródło światła w lampie, technicznie zresztą też nie bo żarnik d1s ma inne gniazdo niż żarówka h7. Jeżeli poprzedni właściciel wsadził w lampy chińskie hid- badziewie to wymontowujesz, wkładasz żarówkę h7 i jeździsz.
archi.r Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 no niestety (lub stety) są to lampy helli montowane także fabrycznie. Czyli mówicie, że sie nie da? tak? Czyli muszę wymienić cały reflektor na tradycyjny? Czy co zrobić?
majkel_majki Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Niestety musisz wymienić lampy. Ale możesz też pójść w drugą stronę i skompletować instalację sprysków i wyszabrować skądś system samopoziomowania będzie trochę drożej, ale będzie ksenon jak się patrzy.
archi.r Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 a ile może kosztować zestaw spryskiwaczy i system samopoziomujący? nowy i używany
majkel_majki Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Tyle za ile uda ci się skompletować graty wskocz chociażby na allegro, obdzwoń rozbieraczy i składy części, a będziesz miał jakiś pogląd.
Gwerty Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 sam zanim nei miałem sprysków . zamiast palnika d2s wsadzałęm zarowki h7 trzeba je4jobudow etroche podpiłowac i wchodzi w gniazdo d2s. mozesz tez tak robic ze do przegladu załozysz wąłsnei zarówke zasilanie jej ciągniesz z zasilania przetwornicy.
Młody Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 sam zanim nei miałem sprysków . zamiast palnika d2s wsadzałęm zarowki h7 trzeba je4jobudow etroche podpiłowac i wchodzi w gniazdo d2s. mozesz tez tak robic ze do przegladu załozysz wąłsnei zarówke zasilanie jej ciągniesz z zasilania przetwornicy. Czytaj może jak cos piszesz bo mi się w oczach mieni od przestawionych liter :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi