Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie mogę otworzyć auta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak masz problem z zamkiem to szukaj włamywacza jest kilka ogłoszeń, albo między szybę a uszczelkę włóż zagięty drut i ciągnij za linkę

brawo... :gwizdanie:

co brawo facet ma ewidentny problem z mechanizmem zamka :gwizdanie:
Opublikowano

jak masz problem z zamkiem to szukaj włamywacza jest kilka ogłoszeń, albo między szybę a uszczelkę włóż zagięty drut i ciągnij za linkę

ale tak to sie stare trupy otwiera :)
Opublikowano

w B6 też jest cięgno :gwizdanie:
Opublikowano

w B6 też jest cięgno :gwizdanie:

na pewno jest ale ciekawe czy zdola wlozyc ten drucik po za tym nie jestem zlodziejem wiec nie wiem :naughty:
Opublikowano

Przecież tam jest rygiel, to nie maluch. Zróbcie sobie test zamknijcie autko z pilota siedząc w środku i spróbujcie go otworzyć od wewnątrz, nie używając pilota (ciągnąc za klamkę, lub jak jest przycisk do otwierania autka i zamykania w środku za jego pomocą), nie powinno się udać, więc te bajki z linkami między szybę możecie sobie włożyć.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 14:07_________________________________________________Dzyndzelka siedząc w środku tez nie wyciągniecie, jeżeli mechanizm ryglowania jest sprawny.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 14:08_________________________________________________Jedyna opcja to otworzenie go z zewnątrz z kluczyka, niestety. I jak nie będziesz miał wyjścia to niestety ale łamak w zamek (tam gdzie kluczyk) i na siłę. Do wymiany będziesz miał tylko bębenek (coś ok 50-100zł), ale powinno się udać z bagażnika jeżeli jest cos nie tak z zamkiem kierowcy (o ile masz rozkładane siedzenia).[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 14:10_________________________________________________Ale kurde musi się udać z kluczyka od strony kierowcy.jak się obraca w jedną to i w drugą tez musi się dać.

Opublikowano

... Ale kurde musi się udać z kluczyka od strony kierowcy.jak się obraca w jedną to i w drugą tez musi się dać.

Przecież pisał, że zamek obraca się w obie strony, a jednak nie może otworzyć...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Przecież tam jest rygiel, to nie maluch. Zróbcie sobie test zamknijcie autko z pilota siedząc w środku i spróbujcie go otworzyć od wewnątrz, nie używając pilota (ciągnąc za klamkę, lub jak jest przycisk do otwierania autka i zamykania w środku za jego pomocą), nie powinno się udać, więc te bajki z linkami między szybę możecie sobie włożyć.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 14:07_________________________________________________Dzyndzelka siedząc w środku tez nie wyciągniecie, jeżeli mechanizm ryglowania jest sprawny.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 14:08_________________________________________________Jedyna opcja to otworzenie go z zewnątrz z kluczyka, niestety. I jak nie będziesz miał wyjścia to niestety ale łamak w zamek (tam gdzie kluczyk) i na siłę. Do wymiany będziesz miał tylko bębenek (coś ok 50-100zł), ale powinno się udać z bagażnika jeżeli jest cos nie tak z zamkiem kierowcy (o ile masz rozkładane siedzenia).[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 14:10_________________________________________________Ale kurde musi się udać z kluczyka od strony kierowcy.jak się obraca w jedną to i w drugą tez musi się dać.

kolego a jak z bagaznika jak przynajmniej w b7 nigdzie nie widzialem wejsciowki na klucz moze inaczej jest w b6
Opublikowano

kolego a jak z bagaznika jak przynajmniej w b7 nigdzie nie widzialem wejsciowki na klucz moze inaczej jest w b6

W b6 jest zamek na kluczyk :)

Opublikowano

W b6 jest zamek na kluczyk :)

Nie jest to regułą.

Np. u mnie nie ma. Bez prądu bagażnika z zewnątrz nie otworzę.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Witam,we wnęce tablicy rejestracyjnej u góry jest zamek na kluczyk ,trzeba się tylko przychylić . W sedanach tak jest i avant raczej też tak powinno być.

Opublikowano

Witam,we wnęce tablicy rejestracyjnej u góry jest zamek na kluczyk ,trzeba się tylko przychylić . W sedanach tak jest i avant raczej też tak powinno być.

u mnie jest w klapie-ale podejrzewam że nigdy nei był używany i może być ciężko nawet kluczyk włożyć :confused4:[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 19:26_________________________________________________ale ja się cały czas zastanawiam jak aku mógł paść z dna na dzień że nawet pilot nie otworzy drzwi.
Opublikowano

u mnie jest w klapie-ale podejrzewam że nigdy nei był używany i może być ciężko nawet kluczyk włożyć :confused4:[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 19:26_________________________________________________ale ja się cały czas zastanawiam jak aku mógł paść z dna na dzień że nawet pilot nie otworzy drzwi.

moze jest jakies zwarcie albo przebicie i poprostu sie wyladowal duzo nie trzeba
Opublikowano
ale ja się cały czas zastanawiam jak aku mógł paść z dna na dzień że nawet pilot nie otworzy drzwi.
starczy że masa się urwała, a aku może być dobre
Opublikowano

może i tak było[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 19:47_________________________________________________ja bym jeszcze przez bagażnik próbował wejść jak nizżęj piszą koledzy-weż wd40 i próbuj

Opublikowano

powiem tak otwarcie maski awaryjne nie jest łatwe ,mi spadła linka i nie mogłem otworzyć maski , leżałem pod autem w garażu jeden dzień, drugi na stojąco na kanale i nie dałem rady, szlak mnie trafiał (ale w tym przypadku nie ma wyjścia mećzarnia to jedyne rozwiązanie) wiem że niektórym to się udało opanować moment ale przy tym trzeba mieć troche szczęścia a na dodatek jak zamek (jak w moim przypadku był zapieczony) jest tragedia drutem otworzyć maskę, w serwisie się męczyli 3,5 h ale otwarli, sprawdź ten bagażnik bo ja np. mam otwieranie bagażnika z kluczyka, napewno masz coś nie tak z zamkiem od kierowcy bo ja odpiołem aku i sam sprawdziłem i mechanicznie masterem otworzysz drzwi tylko od kierowcy a poza tym gro ludzi jak ma pilota to używa tylko jego bądź do otwierania czy zamykania auta i robi błąd bo powinno się raz za czas włożyć w te drzwi ten kluczyk i przekręcić go Ty jakbyś tak zrobił to byś problem może wykukał wcześniej że jest coś nie tak z zamkiem :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

ale przecież jesli problemem jest tylko wyładowany akumulator-wcale nie trzeba otwierać maski :gwizdanie: pisałem wcześniej :wink4:

Opublikowano

no niby masz rację :cool1:

Opublikowano

Wybacz, ale wiem co piszę - u mnie w klapie bagażnika nie ma żadnego zamka na kluczyk. :cool1:

Nad tablicę rejestracyjną są tylko 2 lampki, a pomiędzy nimi taka gumowa wnęka, po naciśnięciu której zwierane są styki i zamek klapy otwierany jest elektrycznie.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Wybacz, ale wiem co piszę - u mnie w klapie bagażnika nie ma żadnego zamka na kluczyk. :cool1:

Nad tablicę rejestracyjną są tylko 2 lampki, a pomiędzy nimi taka gumowa wnęka, po naciśnięciu której zwierane są styki i zamek klapy otwierany jest elektrycznie.

--

Pozdrawiam.

Sławek

tak samo jest w b7
Opublikowano

Z akumulatorem dałbym sobie spokój. W moim AWX w czasie naprawy aku rozładował się kompletnie ale żadnej blokady drzwi nie było. Z klucza, mechanicznie, drzwi kierowcy się otwiera i z rozładowanym akumulatorem.