sajmon8526 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam.Dzis grzebałem przy aucie i z ciekawosci chciałem sprawdzic kod silnika 2.4 v6 97r jaki jest lecz nigdzie nie mogłem go znaleźć.Czy którys kolegow z podobnym silnikiem mogłby mi powiedziec w którym dokładnie miejscu sie znajduje?Bede bardzo wdzieczny.Miłe widziane jakies zdjecie.Bo przy tym silniku tak naćpane wszystkiego ze nic nie widac:) z góry dzieki za pomoc
PRZEMEK 2800 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 kod silnika kolego masz na wlepce w kole zapasowym ewentualnie na pierwszej stronie w książce serwisowej
sajmon8526 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 Dzieki koledzy za odpowiedzi:)wiem ze naklejka jest w miejscu koła zapasowego i tam mam oznaczenia ALF:)natomiast miewam podejrzenie o oznaczeniu samego silnika.Bo zagladałem tam gdzie mnie oczy poniosły z przodu pod cewka i gdzies po bokach i nie widziałem oznaczenia dlatego bardzo by mi zalezało zeby mi ktos przyblizył to miejsce:)wiem wiem pewnie temat sie powtarzał ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi tak dokładnej abym znalazł to oznaczenie:)[br]Dopisany: 11 Styczeń 2011, 20:07_________________________________________________mam podejrzenie ze moze byc inny silnik wstawiony dlatego wazne jest miesjce oznaczenia przy silniku:)w ksiązce tez jest ALF
Knob Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 U mnie w B6 kod silnika jest wybity na wystającej części bloku przed lewym rzędem cylindrów (stojąc przed autem). Po zdjęciu osłony jest widoczny aż wali po gałach :>
sajmon8526 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 Cześć wszystkim.Panowie własnie wracam z garazu po poszukiwaniach tego cholernego kodu silnika:/nigdzie nie moge go znaleźć.Już mnie krew zalała i przyszedłem do chałupy bo normlanie zaraz rozwale ten samochód.Odsunałem cewke zagladałem w każda szczeline.Nie wiem czy nie widze bo brudno czy korozja nie wiem.Czy kod jest odlewany czy nabijany jakby puktakiem?Brakuje mi jzu normlanie cierpliwosci.Dołacze zdjecie mojego silnika i silnika z allegro który jest bez cewki i pompy wspomagania.Bardzo bym prosił aby ktos zaznaczył na zdjeciu dokładne miejsce tego kodu. z góry dzieki za odpowiedź pozdrawiam
Buba Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 ale moze byc tak ze nie bedzie wybity.
sajmon8526 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 Kolego Buba dzieki za odpowiedź i zaznaczenie W tym miejscu u mnie niestety nie ma tego kodu jest tylko nabita 3 i nic pozatym .Czy ktoś mogł ten kod usunąc czy co to nie dowiem sie juz jaki jest kod tego silnika.Ja pier... [br]Dopisany: 14 Styczeń 2011, 21:45_________________________________________________ kolego ale napisałe ze moze byc tak ze nie bedzie wybity.Co mam zrozumeic przez to dokładnie?Bo chodzi o to ucho po lewej stronie tak jak jest zaznaczone ale u mnie jest tylko wybita trójka tak jak numery sie wybija takim czyms.Nic wiecej.Na drugiej głowicy na takim uchu jest 3 i 5 wybita.Skąd teraz wiedziec jaki to silnik.Chyba ze jeszcze moze gdzies indziej bedzie wybity ale juz tego nie wiem:/ eh porazka
Buba Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 powinien być punktatorem nabity symbol tak jak tutaj jednak kilka razy widzialem ze tego symbolu nie bylo, nie wiem czy ktos celowo usunął czy po prostu tak wyjechało z fabryki
sajmon8526 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2011 No własnie a u mnie nie ma własnie w tym miejscu oznaczenia tylko jest jakas 3 nabita i nic pozatym.Ciezko powiedziec co tu sie dzieje.Dziekuje za pomoc Buba moze cos da sie jeszcze wydusic z tego auta moze w innym miejscu nabili oznaczenie.Ale na ty uchu jakby nie było sladu szlifowania raczj gładka powierzchnia.hmm dodaje zdjecie ale niewyraźne bo noca robione eh
Rekomendowane odpowiedzi