Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Lewa strona słabsza od prawej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

bylem ostatnio na przegladzie i okazalo sie ze lewa strona hamuje slabiej od prawej jakos o 20% ....

czym to moze byc spowodowane??

:hi:

Opublikowano

Jak wyżej+mogą być zapieczone tłoczki,prowadnica zacisku,jakiś wyciek,klocek się starł.Najlepiej rozebrać i sprawdzić.Hamulce to podstawa a przede wszystkim bezpieczeństwo :wink4:

Opublikowano

witam

miałem podobnie i okazało się ,że hamulec w tym kole nie odbijał , a co za tym idzie wszystko się grzało i automatycznie był słabszy hamulec,także nie widzę innego wyjścia jak rozebranie go i oblukanie.pozdrawiam

Opublikowano

jak bedziesz grzebał w tłoczku to odrazu warto zaopatrzec sie w zestaw naprawczy tłoczka :wink4:

Opublikowano

ale tylko Ate lub TRW

autofren - padaka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam

bylem u mechanika,nie zapowietrzony,klocki i tarcze glancus pikus,wszytsko dobrze nic nie leje,tloczek chodzi dobrze ,nie zawiesza sie nic.........moze to byc zuzytych wachaczy?zauwazlylem tez ze sprezyna po prawej stronie ma braki to znaczy jakby jeden "okrag" odpadlo ,widocznie peklo i auto jest ciut nizsze z tej strony.czy to moze byc wina tego slabszego hamowania jednej strony??musze te sprezyny wymienic :kwasny::thumbdown:

Opublikowano

pęknięta sprężyna nie będzie powodem słabszego hamowania :mysli:

Opublikowano
  • Autor

pęknięta sprężyna nie będzie powodem słabszego hamowania :mysli:

wiem ze nie bedzie:) chodzi mi o to ze wiekszy nacisk moze jest na jedna strone bo jest wyzej i dlatego taki objaw jest :mysli:

Opublikowano

kolego jeśli masz pękniętą sprężynę i wogóle zawieszenie zurzyte to też to zrób, chyba że ci na konforcie ie zależy :thumbdown: :thumbdown:. Potem to się może okarze co z tymi hamulcami

Opublikowano
  • Autor

kolego jeśli masz pękniętą sprężynę i wogóle zawieszenie zurzyte to też to zrób, chyba że ci na konforcie ie zależy :thumbdown: :thumbdown:. Potem to się może okarze co z tymi hamulcami

wiem wiem zrobie,czekam do marca chociaz bo u mnie zima daje sie bardzo we znaki jesli chodzi o drogi ,z reszta chyba nie tylko u mnie ale i w calej polsce :gwizdanie: :wink4: