maciek_gdansk87 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 witam mam w drugim samochodzie opony goodyear eagle nct 5 y93 245/40/R18. niefortunnie jedna mi poszla- wyskoczyl babel. chce kupic jakas uzywke i nie wiem jak bardzo moze roznic sie bieznik w oponie na jednej osi. samochod z napedem na tyl. moje opony maja bieznik ok 4-5mm/sztuka. czy mozna dokupic jedna opone ktora ma bieznik ok 6-6,5mm ? oczywiscie dokladnie ten sam model opony dokupic tylko troszke inny bieznik
lesand Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 na jednej osi bieżnik powinien być taki sam, najlepiej dokupić taką samą oponę
Iron Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 po mojemu to musi byc taki sam bieznik wydaje mi sie ze roznica 1mm nie bedzie grala roznicy
leon29sj Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Według Polskich przepisów na jednej osi muszą być opony o takim samym bieżniku 1mm nie robi różnicy ani problemu...jak widać na różnych stronach w necie, gdy chcesz kupić komplet używek to każda opona ma inną wysokość bieżnika...nigdy idealnie tej samej wysokości...
Rekomendowane odpowiedzi