rajan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Panowie, mam u siebie w b5 po lifcie zwykłe fotele grzane i planuje kupic recaro które dodatkowo jest elektryczne. Wiem, że w recaro są trzy kostki do podłączenia w fotelu, czy u mnie w b5 też będą kable do podłączenia czy trzeba będzie coś dorabiac?
Gwerty Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 3 kostki są bo pierwsza jest od poduszki, druga od mat grzewczych, trzecia od sterowania fotela. jak masz po lifcie manualne, to masz tylko poduchę w nich. resztę musisz ciągnąc. grzania nie musisz od razu rezac, a do sterowania potrzebny jest tylko +12V, i masa.
jozek726 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Panowie, mam u siebie w b5 po lifcie zwykłe fotele grzane i planuje kupic recaro które dodatkowo jest elektryczne. Wiem, że w recaro są trzy kostki do podłączenia w fotelu, czy u mnie w b5 też będą kable do podłączenia czy trzeba będzie coś dorabiac? był juz taki temat :szukaj:
rajan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 No mam poduszkę w fotelach i są podgrzewane. Dobra dzięki bardzo.
jozek726 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 ale jak masz el. ledzwie to nie bedzie duzo roboty :gwizdanie:
Gwerty Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 odcinek ledzwiowy sterowany elektrycznie. o ile wogóle masz mozliwosc regulacji ledzwi. bo nie w każdych fotelach były.
rajan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 Nie mam el. fotela, przesuwanie, podnoszenie i pochylenie jest manualne, tylko mam airbag'a i podgrzewane fotele. Czyli muszę dorobic kabel do podłączenia elektryki fotela.
Gwerty Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 to do kazdego fotele musisz pociągnąc zasilanie(+12 v i mase) to wszystko
rajan Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2011 No tak trzeba będzie zrobic, a macie jakiś pomysł skąd pociągnac 12v najlepiej, żeby było niezależne źródło? I pytanie o te kostki która jest od elektryki? chyba czerwona?
majkel_majki Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgadza się, od elektryki jest czerwona. Prąd pociągnij sobie przez bezpiecznik 5A z zacisku prądowego w kabinie tam gdzie masz lewe kolano i będzie ok
rajan Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2011 Mówisz o skrzynce bezpieczników?
Gwerty Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 nie. mówi o szynie. obok puszki z bezpie4cznikami, z tamtąt wez +12V przez bezpiecznik i do foteli.
rajan Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 aha ok, już wiem, dzięki chłopaki bardzo za pomoc. Recaro już czeka, jutro będę wkładać :>[br]Dopisany: 17 Styczeń 2011, 23:19_________________________________________________Mam mały problem, zamontowałem recaro u siebie i po zamontowaniu fotela pasażera wyskoczył błąd AIR BAG na desce. Poduszka nie jest wystrzelona i raczej nie była, bo auto z którego pochodzą te fotele było całe. Czego to może byc wina? Jakiś czujnik?
ppaziuu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 moze na odpietych kostkach wlaczyles zaplon .. czesty blad wielu userow .. podepnij waga i skasuj ..
krzysiek23 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 poka poka te fotele,jak poducha siedzi na miejscu to pewnie blad jak kolega pisal,trza vaga i wykasowac
rajan Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 Bardzo możliwe, że przekręciłem zapłon z niepodpiętą kostką, no to trzeba skasowac, dzięki. Pstrykne jakieś foto i wrzucę :>
Shade Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jak poprzednio miałeś ręczną regulacje foteli, a wkładasz elektryczne, to czeka cię jeszcze wycięcie łap prowadzących fotel.
krzysiek23 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 elektryczne dziela sie na 2 rodzaje w recaro nic nie trzeba robic z szynami jesli fotele sa elektryczne w 3 plaszczyznach tylko(gora-dol,prawo-lewo oparcie,i ledzwie pompowanie)jak fotel ma dodatkowo elektryke przesowania fotela to wtedy trzeba
Rekomendowane odpowiedzi