Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Recaro elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam u siebie w b5 po lifcie zwykłe fotele grzane i planuje kupic recaro które dodatkowo jest elektryczne.

Wiem, że w recaro są trzy kostki do podłączenia w fotelu, czy u mnie w b5 też będą kable do podłączenia czy trzeba będzie coś dorabiac?

Opublikowano

3 kostki są bo pierwsza jest od poduszki, druga od mat grzewczych, trzecia od sterowania fotela.

jak masz po lifcie manualne, to masz tylko poduchę w nich. resztę musisz ciągnąc.

grzania nie musisz od razu rezac, a do sterowania potrzebny jest tylko +12V, i masa.

Opublikowano

Panowie, mam u siebie w b5 po lifcie zwykłe fotele grzane i planuje kupic recaro które dodatkowo jest elektryczne.

Wiem, że w recaro są trzy kostki do podłączenia w fotelu, czy u mnie w b5 też będą kable do podłączenia czy trzeba będzie coś dorabiac?

był juz taki temat :szukaj: :szukaj: :szukaj:

Opublikowano
  • Autor

No mam poduszkę w fotelach i są podgrzewane. Dobra dzięki bardzo.

Opublikowano

ale jak masz el. ledzwie to nie bedzie duzo roboty :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Jak to el. ledzwie?

Opublikowano

odcinek ledzwiowy sterowany elektrycznie.

o ile wogóle masz mozliwosc regulacji ledzwi. bo nie w każdych fotelach były.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam el. fotela, przesuwanie, podnoszenie i pochylenie jest manualne, tylko mam airbag'a i podgrzewane fotele.

Czyli muszę dorobic kabel do podłączenia elektryki fotela.

Opublikowano

to do kazdego fotele musisz pociągnąc zasilanie(+12 v i mase) to wszystko

Opublikowano
  • Autor

No tak trzeba będzie zrobic, a macie jakiś pomysł skąd pociągnac 12v najlepiej, żeby było niezależne źródło?

I pytanie o te kostki która jest od elektryki? chyba czerwona?

dsc06042c.jpg

Opublikowano

Zgadza się, od elektryki jest czerwona. Prąd pociągnij sobie przez bezpiecznik 5A z zacisku prądowego w kabinie tam gdzie masz lewe kolano i będzie ok :good:

Opublikowano
  • Autor

Mówisz o skrzynce bezpieczników?

Opublikowano

nie. mówi o szynie. obok puszki z bezpie4cznikami, z tamtąt wez +12V przez bezpiecznik i do foteli.

Opublikowano
  • Autor

aha ok, już wiem, dzięki chłopaki bardzo za pomoc. Recaro już czeka, jutro będę wkładać :>[br]Dopisany: 17 Styczeń 2011, 23:19_________________________________________________Mam mały problem, zamontowałem recaro u siebie i po zamontowaniu fotela pasażera wyskoczył błąd AIR BAG na desce. Poduszka nie jest wystrzelona i raczej nie była, bo auto z którego pochodzą te fotele było całe. Czego to może byc wina? Jakiś czujnik?

Opublikowano

moze na odpietych kostkach wlaczyles zaplon .. czesty blad wielu userow .. podepnij waga i skasuj ..

Opublikowano

poka poka te fotele,jak poducha siedzi na miejscu to pewnie blad jak kolega pisal,trza vaga i wykasowac

Opublikowano
  • Autor

Bardzo możliwe, że przekręciłem zapłon z niepodpiętą kostką, no to trzeba skasowac, dzięki.

Pstrykne jakieś foto i wrzucę :>

Opublikowano

Jak poprzednio miałeś ręczną regulacje foteli, a wkładasz elektryczne, to czeka cię jeszcze wycięcie łap prowadzących fotel.

Opublikowano

elektryczne dziela sie na 2 rodzaje w recaro nic nie trzeba robic z szynami jesli fotele sa elektryczne w 3 plaszczyznach tylko(gora-dol,prawo-lewo oparcie,i ledzwie pompowanie)jak fotel ma dodatkowo elektryke przesowania fotela to wtedy trzeba