Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Srebrny by HaVoK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to się widzimy :thumbup: A gdzie się odbędzie? Bo nawet nie wiem... :mysli:

Chyba stara ekipa z poprzedniego spotu i być może kilka nowych osób.

Solara nie będzie (znów) :(

ADAM! ALE GDZIE? :polew:

:> :polew: jeszcze się nie obudziłem :polew:

W Lublinie, spotykamy się pod zamkiem i jedziemy nad zalew na grilla.

Opublikowano
  • Autor

OOo to bardzo mi się podoba taki plan :) Bardzo mi odpowiada i mogę powiedzieć że na 100% będę :) Razem z moją drugą połówką tym razem, bo też chce jechać i zobaczyć innych wariatów podobnych do mnie :polew:[br]Dopisany: 10 Lipiec 2011, 11:00_________________________________________________Podświetlane kratki :) Up w pierwszym poście. :good:

Opublikowano

ładnie z kratkami, najlepszy efekt to wieczór, noc i jest pięknie :good:

Opublikowano
  • Autor

ładnie z kratkami, najlepszy efekt to wieczór, noc i jest pięknie :good:

Prawda prawda. Za dnia prawie nie ma różnicy :P Ale w nocy naprawdę ładnie się prezentuje. Warto było się męczyć :D Teraz chyba będę myślał o tunelu środkowym i konsoli z polifta. Nie wiem jak to ogarnę ale chyba spróbuję :)[br]Dopisany: 14 Lipiec 2011, 09:46_________________________________________________Następny mod:

1a59683ce17224c1m.jpg

+ zbieranie gratów na tunel od polifta ;)

Opublikowano

Havok jak cos to mam troche konsoli z polifta :wink4: z tym że 1DIN :)[br]Dopisany: 15 Lipiec 2011, 16:00_________________________________________________

Jest jest, być może Kowiaczek (Kowi87) zaszczyci go swoją obecnością :naughty:

ło turwa :polew: :polew: moze sie uda :naughty:

Opublikowano

No co? :tongue4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Drobny update. Halo + Folia

Za 2 może 3 dni większy update z materiałami do detailing'u :evil:

Przy okazji, nie ma ktoś na zbyciu ramek na te halogeny?[br]Dopisany: 02 Sierpień 2011, 18:21_________________________________________________My detailing list: :kox:

Preparaty:

• Wolf's Chemicals Decon Brake Duster (tester) x2

• Bilt Hamber Auto Clay Soft 200g (200g- dużo ale może jeszcze ojcu zrobię prezent i przejade tym cudem:))

• Poorboy's World Trim Restorer (tester)

• Poorboy's World APC (tester, ale rozrobi się :decayed:)

Akcesoria:

• Monster Shine Applicator Tri Color
  • Soft Foam Applicator
  • Showcarshine Pędzlek do trudno dost. miejsc
  • Butelka + atomizer
  • Bilt Hamber Soft Foam Applicator
  • Showcarshine Fluffy Dryer 90x60 cm
  • Meguiars Microfiber Wash Mitt
  • Pojemnik z podziałką

Do kupienia zostało Ultimate Compound, Ultimate Polish i NXT Generation Tech WAX 2.0... Ale te produkty kupię NA PEWNO nie w tym miesiącu... :gwizdanie:

Opublikowano

Poorboy's World Trim Restorer - od razu Ci mówię że zaraz po nałożeniu jest bardzo tłusty, podobny do olejku do opalania, ale odczekaj chwilę, przetrzyj szmatką i będzie kosa :good: plastiki będą czarne, ale nie tandetnie świecące, a do tego tester jest dosyć duży i wystarczy na trochę

Showcarshine Fluffy Dryer - fajny i niedrogi :good:

Przemyśl jeszcze raz zakup Ultimate Polish, na pewno coś tam daje, ale żeby urywało doope to nie powiem, zwłaszcza na srebrnym :confused4: Może zapytaj o jakiś tester tego środka na początek

Opublikowano
  • Autor

Poorboy's World Trim Restorer - od razu Ci mówię że zaraz po nałożeniu jest bardzo tłusty, podobny do olejku do opalania, ale odczekaj chwilę, przetrzyj szmatką i będzie kosa :good: plastiki będą czarne, ale nie tandetnie świecące, a do tego tester jest dosyć duży i wystarczy na trochę

Właśnie z tym jednym preparatem jest mały problem, bo nie mieli go w magazynie (podobno przestali go do PL ściągać, przynajmniej w tej chwili- tak powiedział MrCleaner) ale zamiast niego mieli mi dorzucić coś innej marki (nie pamiętam nazwy, jak dostanę to napiszę co i jak) ale dający ten sam efekt- czarne plastiki ale bez tandetnego PLAKowego efectu.

Generalnie po użyciu plastiki mają wyglądać jakby przed chwilą wyjechały z fabryki. Na zew. i wew. auta.

Showcarshine Fluffy Dryer - fajny i niedrogi :good:

Porównałem oferty na stronie i wydawało mi się że jest dobra cena w stosunku do jakości, biorąc pod uwagę info jakie znalazłem na kosmetykaaut.pl

:good:

Przemyśl jeszcze raz zakup Ultimate Polish, na pewno coś tam daje, ale żeby urywało doope to nie powiem, zwłaszcza na srebrnym :confused4: Może zapytaj o jakiś tester tego środka na początek

Wyślę jutro zapytanie do showcarshine o jakiś zamiennik do srebrnego lakieru, zobaczymy co powiedzą. Chociaż to jest właśnie srebrny kolor, niewdzięczny w detailingu.. Podejrzewam, że cokolwiek bym nie użył to i tak doopy nie urwie :wink4:[br]Dopisany: 02 Sierpień 2011, 23:21_________________________________________________Dzisiejsza paczka kosmetyków odmładzających dla Auta :decayed:

875054d2c4f9c6f3m.jpg

Zamiast Poorboys'a dostałem Finish Kare o zapachu Gumy 'Donald' :decayed: (ktoś je pamięta?) I aż się koleżanki w pracy chciały napić :tongue4:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 21:36_________________________________________________Gratisowo dostałem pędzelek, mikrofibry i ten niebieski aplikator. Nie wiem do czego go wykorzystać jeszcze :mysli:

EDIT: Już wiem. Jest on ogólnego zastosowania.

Opublikowano

Testuj, testuj. Na spocie podzielisz się doświadczeniami :kox:

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Testuj, testuj. Na spocie podzielisz się doświadczeniami :kox:

Do spoty nawet nie ruszę zestawu bo brakuje kilku rzeczy jeszcze :/ Zresztą nawet nie będę miał kiedy. Wydałem kasę przeznaczoną na wyjazd i teraz popołudniami dorabiam to tu to tam żeby coś tam uciułać jeszcze. :>

a najlepsze jesto to, że Moja Kobieta o zakupach nic nie wie :polew:

A odnośnie spota to czas się wziąć w garść i zrobić ten podjazd w końcu... Trzeba będzie zwołać chłopaków w przyszłym tygodniu i będziemy działać.[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 21:55_________________________________________________Małe up! (trzy ostatnie zdjęcia w pierwszym poście) :good:

Opublikowano

Paweł żeby osiągnąć efekt lustra ogarnij sobie polerkę mechaniczną. Lakier vag jest tak twardy, że nakładając ultimate compound ręcznie tylko się namęczysz a efekt będzie żaden.

Ja mam nakładkę do wiertarki i wiertarkę z regulacją obrotów - jak ostatnio pocisnąłem naprawdę widać różnicę. Moim zdaniem żadne megsy nie dadzą super efektu bez polerki mechanicznej.

Przed zimą zrobię powtórkę, tylko kupię twardszy pad :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Pogadam z kolegą może mi pożyczy polerkę. Albo podjadę do niego i pozwoli mi skorzystać u siebie. :) Nie mam właśnie tylko Ultimate Compounda, cleanera i wosku. Z tym będzie już wsio! :)

I wpadły przed chwilą lepki na tylną szybę :)

lepki.th.jpg

Opublikowano

kupiłes ori grill od rsa?

Opublikowano
  • Autor

kupiłes ori grill od rsa?

Yes. :)

Opublikowano

Trochę przepłaciłeś :confused4:.

Trzeba było z Puerto gadać, ze zniżkami miałbyś nówkę w podobnej albo niższej cenie.

Opublikowano
  • Autor

Trochę przepłaciłeś :confused4:.

Trzeba było z Puerto gadać, ze zniżkami miałbyś nówkę w podobnej albo niższej cenie.

No ten jest prawie nówka podobno. Sprzedający ocenił że stan igła. Ze zdjęć też tak wynika. Zobaczymy :) Nie będę już rozmyślał że gdzieś jest taniej bo mnie tylko port... głowa rozboli :decayed:

Opublikowano

W sumie racja, jak ma się kasę to lepiej kupić i nie szukać bo można nie znaleźć albo naciąć się na "okazję" i tylko się wkurzać.

Opublikowano
  • Autor

W sumie racja, jak ma się kasę to lepiej kupić i nie szukać bo można nie znaleźć albo naciąć się na "okazję" i tylko się wkurzać.

Szukam cały czas ramek na halogeny bo wisiały 2 miechy temu za 100 obie i myślałem że znajdę taniej. To teraz nie ma. :wallbash:

Opublikowano

grill RS na srebrnym sedanie? :mysli: brzmi znajomo :kox::decayed: