areckid Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam. Zaniepokoilo mnie ostatnio podczas jazdy stukanie podczas jazdy na bruku. Wydobywa sie taki metaliczny dzwiek, czasem takze jakby stukanie plastiku. Czasami takze wystepuje podczas ruszania, kiedy wolniej puszczam sprzeglo. Zastanawiam sie co to moze byc. Czy ktos mial podobne doswiadczenia. Wiem, ze bede musial pojechac na kanal lub podnosnik i poszarpac tu i owdzie.
bratpit Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Podejżewam żę to raczej z przodu klupe , przysłuchaj się dobrze. Może być łacznik stabilizatora lubi na bruku postukiwać.
MAJKI Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Ja tak miałem w swojej niuni ze na bruku lub dużych dziurkach mi coś waliło no i okazało sie ze miałem luz na sworzniach w dolnych wahaczach. Wymieniłem i jak ręką odjąć aż sie milutko jeździ teraz. Proponuję pojechać na stacje diagnostyczną na szarpaki za 20zł sprawdzą ci luzy w zawieszeniu i od razu bedziesz wiedział co wymienić. Pozdrawiam
wiki Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 sprawdz sprężyny czy sa prosto ułożone względem amorka ( wygięte w księżyc) i czy nie trą o osłonkę tloczyska stawiam na to bo to częsta przypadłość kończąca się tym żę z tej osłonki zostają strzępy
areckid Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Czy tak czy siak czeka mnie wizyta na warsztacie. Kiedys jezdzilem VW Polo 1,6 i mialo podobna przypadlosc. Okazalo sie, ze tlumik nie byl wlasciwie zamontowany i podczas jazdy na bruku potrafil stukac w podloge. [ Dodano: 2006-09-06, 17:13 ] No i juz wiem co to bylo: zaciski tylnych hamulcow. Wyrobily sie prowadnice w zaciskach i stad ten metaliczny dzwiek. Teraz pozostaje tylko kupno zestawu naprawczego (o ile takie sa) lub tez zaciskow. No i tu prosba, czy macie namiar na dobre w miare tanie czesci w sieci albo niedaleko mnie
Rekomendowane odpowiedzi