tomek_ros Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam ostanio mój silniczek zaczął pracować jakby na 3 garki. Przyspieszanie też do bani, czuć jakby sie zalewał. Normalnie jeżdże na gazie ale od czasu do czasu trzeba odpalić i troche pojeżdzić na benzynie, a to w tym stanie nienależy do przyjemności. Za rade z góry dzieki.
schiller Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 pierwsze co sie nasuwa to sprawdz swiece i kable WN noi oczywiscie podpiecie dr. VAG-a
tomek_ros Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Opublikowano 14 Listopada 2007 Też o tym myślałem ale to zauważyłem dziś wieczorem i narazie niezdązyłem zrobić, Filtr paliwa mam nowy bo zakłaałe w zeszłym tygodniu. Czy może być to związane że po dłuższym postoju cłużej musze kręcić żeby odpalił.[br]Dopisany: 14 Listopad 2007, 19:15 _________________________________________________jeszcze jednej ważnej żeczy niepowiedziałem na gazie chodzi ok
schiller Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 jeszcze jednej ważnej żeczy niepowiedziałem na gazie chodzi ok no to w takim razie pewnie kończy ci się pompa paliwowa. podpinaj VAG-a żeby to dokładnie zdiagnozować.
tomek_ros Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Opublikowano 15 Listopada 2007 czyli jak odepne wtryskiwacz na którym niechodzi to niepowinno być poprawy w pracy silnika
SJTom Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 sprawdz kabelki wn i świeczki.. moze byc tez problem z moduło-cewka np. u mnie zasniedzial i urwał sie ten bolec do którego wpina sie kabelki.. niedoczytałem.. jak na gazie ok to moze rzeczywiście pompka paliwa.. jedz na vag-a
tomek_ros Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Opublikowano 19 Listopada 2007 Pompe zakładalem jakieś pół roku tem bo mi się spaliła Jest ona nieorginalna ale na początku po przekładce było ok.Może to też ma wpływ że ciężej pali. Świeczki sprawdze i ten moduł na gazie chodzi ok. Może i wtryskiwacz padł. W następnym tygodniu idzie na rozrząd to sprawdze wtryski[br]Dopisany: 15 Listopad 2007, 12:47 _________________________________________________Siem problem chyba u mnie się rozwiązał, Pojeżdziłem troche na benzynie z domieszką specyfiku do czyszczenia wtryskiwaczy i silniczek po przejechaniu 100km zaczął równiej pracować. Nawet problem z dłuższym kręceniem po dłuższym popstoju zniknął. Pali teraz jak dawniej. Ale pojeżdże troche na benzynie żeby się dobrze oczyścił. Mam nadzieje że to doświadczenie komuś pomoże.
golab24 Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 No popatrz a juz myslalem ze te preparaty to jakies placebo :-)
Rekomendowane odpowiedzi