Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Turbo jakie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Następne pytanie to gdzie kupić turbinke. Chodzi mi o sprawdzone miejsca, żeby mi za miesiąc nie padło. Słyszeliście coś o Turbo-Tec z Jaworzna?

Opublikowano

Następne pytanie to gdzie kupić turbinke. Chodzi mi o sprawdzone miejsca, żeby mi za miesiąc nie padło. Słyszeliście coś o Turbo-Tec z Jaworzna?

na forum mozna dorwać dobra :gwizdanie: ja kupiłem na forum i nie narzekam :decayed:

Opublikowano

napisz do olek_wroc ma BRD w dobrej cenie :wink4: no chyba ze niechcesz nic grzebać

Opublikowano
  • Autor

Kowi87 dzięki za info, ceny już znam teraz muszę żonkę nagadać :evil: i do dzieła :naughty:[br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 18:55_________________________________________________I okazało się że to świece żarowe się wysypały i dla tego puszczał bąki z rana, ale jak już żona wyraziła zgodę na zmianę turbo i program to by był DUUUUUŻY błąd jak bym tego nie wykorzystał!!!! :evil: Tak więc w poniedziałek Aligator zakłada nowiutkie BRD i programik na wiosnę zrobi nowe IC to może 200 pęknie :kox:

Opublikowano

Kowi87 dzięki za info, ceny już znam teraz muszę żonkę nagadać :evil: i do dzieła :naughty:[br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 18:55_________________________________________________I okazało się że to świece żarowe się wysypały i dla tego puszczał bąki z rana, ale jak już żona wyraziła zgodę na zmianę turbo i program to by był DUUUUUŻY błąd jak bym tego nie wykorzystał!!!! :evil: Tak więc w poniedziałek Aligator zakłada nowiutkie BRD i programik na wiosnę zrobi nowe IC to może 200 pęknie :kox:

200 nie pęknie, trzeba ingerować w paliwko :decayed: pamietaj że to choroba :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Może i choroba ale za to jaka zajefajna :naughty: i mam nadzieje że nigdy się z niej nie wyleczę :rolleyes: ba nawet moją żonkę tym zaraziłem :good:[br]Dopisany: 28 Styczeń 2011, 18:35_________________________________________________No i zrobione nowe BRD + Program u Aligatora = 182PS 409NM Ic zostawiam na lato :evil:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nówka sztuka z salonu?? Jak wrażenia?

Opublikowano
  • Autor

Przez przypadek się dowiedziałem że Aligator ma nówkę sztukę więc grzech nie kupić.

Opublikowano

Skoro jesteśmy w temacie turbinek, to jest ktoś na Forum kto ma "pewne" turbiny ? Ktoś napisał żeby nie robić regeneracji tylko kupić używkę. Przeglądając wczoraj sporo for internetowych, 80% głosów było za tym aby jednak kupić nową i mieć spokój lub jak brak $$ to regenerować u pewnych fachowców (turbo-tec, moto-remo), a używki omijać szerokim łukiem chyba ze z pewnego źródła i pochodzenia :)

U mnie pewnie też szykuje się wymiana. W przyszłym tygodniu podjadę do typa co regeneruje turbiny na diagnozę. Póki co znalazłem ori turibnkę za 2500zł (przy zdaniu swojej starej). Chciałbym jeszcze dać sobie czas i znaleźć taniej bo myślę że to jest możliwe.

Opublikowano

marec-ki facet w Łomiankach ma dobre używki jakby co. Źródło sprawdzone :good:

507602658

Opublikowano

Dzięki Przemek :good: przedzwonię i się wypytam ;) wczoraj przeglądałem oferty różnych firm i każda idzie w zaparte że Garrety regenerują na org. podzespołach :gwizdanie:

Przeczytałem raz jeszcze Wasze porady i się zastanawiam czy nie pójść też w kierunku BRD + FMIC + program. Tylko teraz mam parę pytań bo z kasą na razie będzie ciężko:

1. Jak najpierw wymienię turbo z AWX na ta z BRD to ile można tak pojeździć bez zmiany IC - czy wstawianie FMIC jest konieczne ?

2. Jak zmienię na tą BRD (bez FMIC i programu) jakikolwiek przyrost mocy jest możliwy ?

3. FMIC kupić używkę czy nówka sztuka ? dużo babrania potem z orurowaniem ?

4. Jak już w końcu będę miał i turbo z BRD i FMIC, nie robiąc programu to czy przybędzie trochę KM ?

Program u Rogala na grupowym chipie - 900zł

Turbo z BRD używka/regenerowana - 1500-1800zł

FMIC + orurowanie - ??

Opublikowano
  • Autor

marec-ki wiem że w Jaworznie w tubo-tec była turbinka BRD Nowa za 3300+vat a używka po regeneracji około 2300+vat. Ja mam BRD i program, autko wymiata zajefajnie, FMIC-a będę robił dopiero w lipcu. Jak przymierzasz się do zmiany turbawki ładuj od razu BRD.

Opublikowano

marec-ki wiem że w Jaworznie w tubo-tec była turbinka BRD Nowa za 3300+vat a używka po regeneracji około 2300+vat.

Sporo. Ja w Wawie regenerowaną znalazłem za 1700zł od poleconego człowieka. Pogrzebałem wczoraj po Forum i znalazłem temat dotyczący zmiany na turbinkę BRD i FMIC. Muszę zrobić kalkulację budżetu i zobaczyć na co mnie będzie stać. Bo nówka sztuka turbo do AWX do 2100 + VAT.

Opublikowano

marec-ki wiem że w Jaworznie w tubo-tec była turbinka BRD Nowa za 3300+vat a używka po regeneracji około 2300+vat.

Sporo. Ja w Wawie regenerowaną znalazłem za 1700zł od poleconego człowieka. Pogrzebałem wczoraj po Forum i znalazłem temat dotyczący zmiany na turbinkę BRD i FMIC. Muszę zrobić kalkulację budżetu i zobaczyć na co mnie będzie stać. Bo nówka sztuka turbo do AWX do 2100 + VAT.

Nawet się nie zastanawiaj tylko wkładaj BRD+FMIC+program :good:

Opublikowano

Przez przypadek się dowiedziałem że Aligator ma nówkę sztukę więc grzech nie kupić.

Nie zastanawiaj się i bierz od niego. Ali jeszcze Ci może softa zrobić. Będziesz zadowolony. Jak pisali wcześniej nie baw się w regenerowanie. Starą możesz sprzedać.

Opublikowano

Nie zastanawiaj się i bierz od niego. Ali jeszcze Ci może softa zrobić. Będziesz zadowolony. Jak pisali wcześniej nie baw się w regenerowanie. Starą możesz sprzedać.

Czytaj stronkę wcześniej :)

No i zrobione nowe BRD + Program u Aligatora = 182PS 409NM Ic zostawiam na lato
Opublikowano
  • Autor

Zadzwoń do Aligatora może ci załatwi nówkę sztukę.

Opublikowano

Włożysz BRD i powinnol jeździć dobrze jeśli nie będzie to turbo ze słabym dołem. Ja jeździłem pół roku bez programu i FMICa.

Jak zrobisz program ze samym turbo to później po dołożeniu Fmica pasuje robić korektę a to kolejne koszty.

jak masz kogoś żeby Ci pospawał orurowanie i masz gdzie to poskładać to możesz próbować sam to robić. Mnie koszty fmica wyniosły jakieś 500 zł. Jakbyś robił w jakiejś firmie to do 1500 zł się zmieścisz.

Opublikowano

A co ze sprzęgłem ? nie trzeba wymieniać na jakieś mocniejsze ?

Opublikowano

na początek styknie a jak sie wysypie to włożysz coś mocniejszego. Przy BRD niutony Ci wyjdą koło 400 więc sprzęgło z AWX nie będzie miało lekko.

W AVF jest większa średnica i daje radę w AWX niestety mniejsza i pewnie na krócej wystarczy chociaż wszystko zależy od programu i traktowania sprzęgła.