Iverson Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 a owczarek niemiecki?? , nie lubię małych psów , zawsze towarzyszyły mi psy powyżej kolana
deert01 Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 tak jak inne duze psy tak i owczarek musi sie wybiegac,kuzyn ma rodowodowego i do tej rasy trzeba miec mocny charakter i reke i niestety z dobrej hodowli pies kosztuje nie malo
jedrekx Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 a owczarek niemiecki?? , nie lubię małych psów , zawsze towarzyszyły mi psy powyżej kolana ja mam owczarka niemieckiego od 12 lat, jak będziesz chciał coś wiedzieć to się odezwij ale to bardzo fajne, wierne i przede wszystkim mądre psy. no i jak ktoś Ci będzie chciał podskoczyć i pies wyjdzie zza Ciebie to też obroni ogólnie owczarki mają tylko jedną wadę... jeśli jest to pies, to w wieku dwóch lat starają się pokazać kto tu rządzi i mogą się zacząć rzucać.. było tak u mnie i facet, który nam szkolił tego psa mówił, że 3/4 owczarków tak ma.. ale jak się odpowiednio szybko zareaguje i to opanuje to wszystko wraca do normy
aju Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 mam labradora (suczkę) od 6 lat kolor biszkopt = sierść w całym domu, cały rok + spalony odkurzacz co roku Pies brał udział w szkoleniu na psa towarzysza, szału się nie nauczył raczej takie podstawy, siad, lezeć, podać łapę, stój no i chodzić przy nodze. Resztę sam męczyłem go w domu, trafił mi się "egzemplarz" który zamiast się uczyć woli się bawić, no ale nic i tak go kocham teraz pies już jest bardziej stateczny i ogólnie można powiedzieć że bezproblemowy (poza sierścią)
jedrekx Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 trafił mi się "egzemplarz" który zamiast się uczyć woli się bawić, no ale nic i tak go kocham :decayed mój tak samo tylko mój 7 marca skończy 9 lat pies - zabawka no i tyle zje ile mu się da, a nawet więcej bo skubaniec kradnie żarcie skąd tylko może
aju Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 zapomniałem właśnie o tym że to chodzący przewód pokarmowy ale każdy następny mój pies to będzie labrador
Jędrasiński Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 a owczarek niemiecki?? , nie lubię małych psów , zawsze towarzyszyły mi psy powyżej kolana jprzede wszystkim mądre psy. No tu musze sie nie zgodzic, owczarki niemieckie sa to psy karne, kazdy wlasnie chwali owczarki ze sa madre bo sie czegos nauczyly a one poprosru robia co im kazemy bo dostana nagrode a jak nie to bedzie kara. Ja bym bardziej strzelal w pitbule, tylko te prawdziwe angielskie mniejsze i nie takie "napakowane" ja te co teraz chodza po ulicach, sam mam podobnego tylko ze ze schroniska, troche wariat ale slodki jest Albo bulteriery, amstafy red nose wszystko zalezy od reki wlasciciela. W sumie to tyle opinii o psach bedzie ci ich wlascicieli a kazdy bedzie chwalil swojego
adrianus Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 a moja amstaffka dzis wlasnie skonczyla 4 latka, bylo sto lat, ciasteczka i na koniec mega kosc w prezencie hehe, jest ona moim pierwszym psem, takze nie moge za wiele powiedziec o innych rasach, ale jesli chodzi o amstaffy to dla ludzi "z glowa" polecam w 100%, prawie wszystkie amstaffy, ktore poznalem to misie-przytulaki, tak jak moja, czasem zdarzą sie pieprzniete egzemplarze, ale to w 99,99% wina wlasciciela wzbudzajacego w psie agresje. moja jest normalnie jak dziecko, codziennie potrzebuje mnostwo czulosci, do psow nie jest agresywna, czasem zjeży sie mocno z jakas inna suka, dzieci ma w nosie, bez emocji, do obcych nieufna i z tego strachu szczeka i sie jezy, ale jesli tylko jakis moj znajomy, nawet osoba, ktorej moja Bonnie nie zna, przyjdzie do mnie do mieszkania i posiedzi z 30sekund to potem juz z psiakiem moze zrobic prawie wszystko:)
Rekomendowane odpowiedzi