Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne składanie lusterek po zamknięciu w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale do salonu daleko :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

zawsze mozesz go rozwiercic i dac wkreta z ciut wiekszym lebkiem..

Opublikowano

i tak pewnie zrobię

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatnio zgłębiałem temat lusterek, bo będę rezać lustra składane.

Trochę mi czasu z tym zeszło ale może komuś się przyda jak rozpoznać lustra B6/B7:

5 PIN - podgrzewane, elektrycznie sterowane

7 PIN - podgrzewane, elektrycznie sterowane, fotochrom

10 PIN - podgrzewane, elektrycznie sterowane, fotochrom, elektrycznie składane

14 PIN - podgrzewane, elektrycznie sterowane, fotochrom, elektrycznie składane, pamięć

Fotochrom łatwo rozpoznać na władach jest ramka ok 0.5cm czarna lub przezroczysta z ciemniejszym szkłem niż reszta lustra.

Jeśli coś pomyliłem to mnie poprawcie.

Opublikowano
ja jak zakładałem el. lusterka to poniosłem następujące koszty:

Niezbędne części oraz koszta:

2 x lusterka z el. składaniem – ceny od 150zł/szt. – 300zł/szt.

1 x silniczek szyby obsługujące el. skł. Lusterka strona lewa (kierowcy)nr 8E1 959 801 E, F, G lub bez literki – ceny 50zł – 200zł

1 x silniczek szyby obsługujące el.skł. Lusterka strona prawa (pasażer)nr 8E1 959 802 E, F, G lub bez literki – ceny 50zł – 200zł

1 x moduł komfortu obsługujący skł. Lusterka – w moim przypadku 8E0 959 433 AJ – 200zł – rozpiska modułów na forum

1 x manetka z obsługą El. Skł. Lusterek nr 8E0 959 565A – ~50zł

12 x spinka do tapicerki 8E0 868 243 – duże 6 szt. na drzwi

4 x spinka do tapicerki 8E0 867 276 - małe 2 szt. na drzwi

koszt wszystkich spinek ~25zł ASO

1 x obudowa klamki z opcją składanych lusterek (jak zwał tak zwał) – 75zł ASO – cena niezależnie od koloru i ilości El. Szyb tzn. sam przód lub przód i tył

Łączny koszt w moim przypadku to ~750zł + ok. 100zł za przesyłki gdyż większość gratów zakupiłem na allegro.

Koledzy gdzie mogę szukać w samochodzie modułu komfortu obsługującego składane lusterka?? Po to aby zczytać numer OE

Opublikowano

Pod nogami kierowcy w czarnym pudelku lub vagiem mozesz sprawdzic

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko :smiley:

Jak już wymienie silniczki i moduł komfortu to musze je adaptować vagiem czy wszystko bedzię p&p???

Opublikowano
  • Autor

Bedzie działać, nic nie musisz adaptowac, modul powinien byc git, spróbuj najpierw same silniczki..

Opublikowano

Już patrzyłem na same silniczki i jak na złość to muszę je wymienić :cry:

A co do modułu to muszę dopiero zobaczyć jaki ma nr...

Opublikowano
  • Autor

Ale gdzies to wyczytałęm ze raczej każdy moduł komfortu pasi..

Opublikowano

Oki dzięki za info... Jak juz kupie silniczki to dam znac:D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy, zacząłem czytać pierwszych parę stron, ale nie wystarczyło cierpliwości na wszystko.

Moje pytanie :

- jakie są różnice w b6/b7, bo na początku opisu mowa cały czas o b6 ?

- ma b7 dokupilem lusterka 14 pinów(pochodzące z b6/s4), panel przelacznikow z 4 poz.

- nie mam pamięci w fotelach,

- mam wewnętrzne lusterko fotochrom.

Na ile opis tego moda w mojej wersji jest aktualny ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy, zacząłem czytać pierwszych parę stron, ale nie wystarczyło cierpliwości na wszystko.

Moje pytanie :

- jakie są różnice w b6/b7, bo na początku opisu mowa cały czas o b6 ?

- ma b7 dokupilem lusterka 14 pinów(pochodzące z b6/s4), panel przelacznikow z 4 poz.

- nie mam pamięci w fotelach,

- mam wewnętrzne lusterko fotochrom.

Na ile opis tego moda w mojej wersji jest aktualny ?

różnica miedzy b6 a b7 jest taka że b6 ma czarną plastikową obramówkę wokół luster a w b7 już jest to inteligentniej i ładniej zrobione bez tego czarnego plastiku. reszta to to samo :hi:

Opublikowano

Jeśli chodzi o sam montaż to nie ma żadnej różnicy pomiędzy b6 i b7

Opublikowano
Ale gdzies to wyczytałęm ze raczej każdy moduł komfortu pasi..

kolega cos takie napisał czy to prawda ? ze każdy moduł obsłuzy ?

i teraz drugie pytanie czyli jak kupie takie domykacze jak te Samochodowe Automat. sterowanie domykanie szyb (3570301452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. oczywiscie dwie sztuki i chciałbym podlaczyć sie pod alarm aby zamkniecie z pilota samochodu skladały sie lusterka a otwarcie odwrotnie to to zadziała

---------- Post dopisany 12-10-2013 at 21:53 ---------- Poprzedni post napisany 11-10-2013 at 15:18 ----------

Troche poszukałem i znalazłem coś takiego na forum seata prosty i ciekawy shemat LeonClub • Zobacz wątek - Automatyczne skladanie/rozkladanie lusterek.

co sądzicie o tym ciekawe rozwiązanie chyba pomyślę u siebie to zrobić zamiast kupowac silniczków i przełącznika

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Przeczytałem cały post i nie jestem dokonca pewien czy dobrze zrozumialem. Ale odpoczatku . Posiadam przelacznik lusterek z 4 funkcja skladanie lusterek. Dziala ta opcja tylko gdy przelacze galka na ta opcje . Przy zamykaniu z pilota niestety nie. I teraz czy da sie to zrobic zeby zamykaly sie z pilota czy potrzebny jest mi domykacz ?

Opublikowano

Jest potrzebny domykacz

Opublikowano

ten domykacz jest w oddzielnym pilocie ? mysle nad tym caly czas i nierozumiem poniewaz lusterka skladaja sie po przelaczeniu na galce ,jest tam silnik odpowiedzialny za rozkladanie i skladanie i cos tym steruje wiec nierozumiem po co ten domykacz

Opublikowano

ten domykacz jest oddzielnym modulem, dajacym sygnal do mk o zlozeniu lusterka, gdy zamykasz samochod

Opublikowano

Dziś wpadł mi do głowy ciekawy ( moim zdaniem) pomysł na domykanie lusterek.

Mianowicie, zastanawia mnie opcja podłączenia składania lusterek pod funkcję domykania szyb z pilota.

Mianowicie, jak dłużej przytrzymamy przycisk od zamykania drzwi to domykają sie otwarte szyby i mozna by ten impuls zmostkowac do impulsu składającego lusterka, i na odwrót- przyciskając dłużej przycisk otwierania, by sie lusterka rozkładały.

Tylko minusem tego jest ze wtedy nam sie tez szyby bedą zawsze otwierać...

Może ktoś wymyśli jeszcze na to patent...?

Co sądzicie o tym?