Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Koło pasowe sprężarki klimatyzacji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Naprawiać będę sam, i teraz na co zwracać szczególna uwagę przy naprawie,

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81803.0;highlight=spr%EA%BFarka+klimatyzacji ( tutaj jest instrukcja jak wymienić całe sprzęgło)

Odkręcić śruby i spuścić sprężarkę na wężach ? Następnie rozebrać sprzęgło? ( nie trzeba wyjmować całej sprężarki? )

Opublikowano

mozna odkrecic sprezarke, ale nalezy nia delikatnie operowac aby nie uszkodzic wezy ukladu klimatyzacji.

a mozna odsunac pas przedni.

Opublikowano

Tak to te . :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam,

Wracając do tematu.

(Jeszcze nic nie wymieniałem)

Zamówiłem te 6 gumek, ale dziś wszedłem pod auto i zrobiłem zdjęcia tego sprzęgła, Czy trzeba wymieniać całe jednak Sprzęgło!?

Link do zdjęcia http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0311/201104270752153.jpg

Opublikowano

Nie. Sześć gumek powinny załatwić sprawę.. Tu masz rys.poglądowy tego kompresorka

a870620.png

Odczytałeś jaki kompresor masz?

Opublikowano

wymień od razu łożysko jak Ci hałasuje :cool1: jak to są gumki to przy włączonej klimie powinien być spokój, tak to się dianozuje :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Hm... bo chyba klima nie działa mi, dziś sprawdzałem na LO i nie leci zimnie powietrze.

Opublikowano
  • Autor

No ECON wyłączony jest, a dziś było na pewno +15 w Lublinie :P Może być tez tak ze muszę klimę nabić bo w sumie 2 lata temu była nabijane.

( a tak dokładnie ECON to? ( ekonomiczna klimatyzacja? )

Opublikowano

Jak możesz włączyć i wyłączyć to czynnik chłodzący musi być, co innego jakby ECON się świecił bez przerwy i nie dało się tego wyłączyć to świadczyło by o tym że niema gazu.

Opublikowano

ECON to po prostu nawiew, klima wyłączona

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam temat

w jaki sposob poradziles sobie ze sprezarka?

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem, gumki i sprzęgło zrywne sprężarki.

Opublikowano

Wymieniłem, gumki i sprzęgło zrywne sprężarki.

wymieniałeś sam czy dawałeś komus do roboty

bo ja mam problem z odkręceniem sprzęgiełka, objechałem już trzpień na około i się zastanawiam co dalej robić

wyłem we wtorek u klimiarzy i powiedzieli że mam sprzegiełko do wymiany bo sa luzy, a ja myślałem ze gumki + łożysko

Opublikowano
  • Autor

Tak Sam wymieniałem, tz z Ojcem.

Według Instrukcji, http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81803.0;highlight=spr%EA%BFarka+klimatyzacji

Jak ja byłem w zakładzie specjalizacyjnym się w Klimie to wycenił mi wstępnie na 2tys zł :P , za naprawę Klimatyzacji.

Opublikowano

miałeś taką sprężarkę jak w wontku który podałeś, bo ja mam taką jak

tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=201531.new#new

i za hoho nie moge sobie poradzic ze zdjęciem tarczy sprzegła sprężarki

Opublikowano
  • Autor

Powiem ze nawet jeszcze troszkę inną, ale generalnie korzystałem z dwóch instrukcji.

Po Opuszczeniu sprężarki, zdjąłem tylko pierścień zabezpieczający, i u mnie tarcza sprzęgła była nakręcana na trzpień, bez komplikacji.

• 2 lata później...
Opublikowano

Podepne sie pod temat gdyz mam problem nastepujacy: na WYŁĄCZONEJ klimie jest takie jakby chrobotanie,dziwny dzwiek z sprezarki, ,,,A przy WŁĄCZONEJ klimie wszystko cicho ladnie pracuje,,dzisiaj wymienione zostało łozysko na kole pasowym (miało wmiare luzu) gumki te 6 sztk stan idealny. sorezarka nie zatarta, a po zlozeniu wsszystkiego dalej ten dzwiek sie wydobywa ,,i na 100 % ze sprezarki i tylko przy WYŁACZONEJ klimie...ma ktos jakis pomysł co go boli?

Opublikowano

wymien gumki i problem zniknie...uwierz... gumki mogą tylko wyglądać dobrze ale skoro dźwięk klekotania się wydobywa ,tzn ze gumki są wytarte...

klekot powstaje od luzu miedzy gumką 3 a dekielkiem 4- jego płetwami które są umieszczone miedzy gumki. wymien je i z głowy bedzie -na codzien sie zajmuje tymi zestawami naprawczymi.