Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie działa samopoziomowanie reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z góry mówie, że szukałem w różnych wątkach, ale na mój problem nie znalazłem odpowiedzi.

Dlatego piszę.

Po wymianie obu żarówek postojowych w reflektorach, prawdopodobnie/może coś ruszyłem, lub był to czysty zbieg okoliczności.

Na fisie wypala się symbol swiatła z strzałkami, już wiem że mam problem z samopoziomowaniem , a włąściwie z jefo brakiem.

Jak wyjmowałem bezpiecznik -pozycja 10, błąd znika, a po włożeniu pojawia się.

Pojechałem do znajomego w VW i po podłaczeniu kompa, vag nie widzi sterownika od poziomowania świateł.

Niby na czwartek sie umówiłem na wizyte w celu organoleptycznego stwierdzenia co jest nie tak.

Może, któryś z Was, szanownych kolegów ma pomysł czy coś może być poluzowanego, zwarcie,czy można samemu sprawdzić i gdzie ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdz czy dobrze włozyłes wtyczki oraz czy obie stoja czy tylko 1. Miałęm taki przypadek ze nie do końca doszła wtyczka i tez nie miałem poziomowania i nie swiecił 1 xenon mimo ze postojówka działała.

Opublikowano
  • Autor

Co to znaczy, że stoją ?

Obie wtyczki od swiateł są dobrze włożone oraz psiknięte contact spreyem, wszystkie ordzaje świateł mam.

Wiązka przewodów składa się z cześci która idzie do reflektora oraz jakiegoś czujnika obok - małe prostokątne coś.

Czy to jest jakiś czujnik uderzeniowy ?

Cz wiązka przewodów z reflektora idzie bezpośrednio do sterownika czy przechodzi przez jakieś inne układy lub też łączówki.

Sterownik od poziomowania znajduje sie za schowkiem ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Podaj nr błędu - może nie sterownik a czujnik?

Opublikowano

Sterownik samopoziomu znajduje sie po stronie pasazera :) . Po odrecniu pieciu srub mocujacych schowek od spodu zobaczysz go , mowisz ze Vag nie widzi sterownika :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Żadnego numeru błędu nie ma , bo VAG nie widzi sterownika, tak jakby był odłączony lub też przestał działać.

Niestety z braku czasu i miejsca musze jechac do ASO, wiec sądze,że wieczorkiem będę znał diagnozę.

Opublikowano
  • Autor

Takim Vagiem jaki jest w ASO - dokładnie nie wiem, wieczorem się dowiem.

Czy kontrolkę może wyświetlać np. komputer główny, który nie może skomunikować sie z sterownikiem ?

Jeśli za kontrolkę odpowiada tylko sterownik, to troche dziwne,niby może wyświetlić lampke, a nie działa i nie ma komunikacji.

Opublikowano

A czy koło włącznika świateł masz jeszcze coś jakieś przełączniki czy tylko sam włącznik świateł.

Opublikowano
  • Autor

Tylko włacznik.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

:hi:

Kolego napisz co stwierdziłeś z tym samopoziomowaniem bo ja tez mam podobny problem :mysli:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam ten sam problem, tylko u mnie nie działa samopoziomowanie i wyświetlało błąd 01539. A teraz nie mogę się połączyć ze sterownikiem komunikat na Vagu sterownik nie odpowiada. Najśmieszniejsze jest to że raz się połączył a raz nie a teraz nie chce wcale. :wallbash:

Opublikowano

Nie masz wyregulownych reflektorow :wink4:

1. Podłącz VAGa, włączamy zapłon, moduł 55 i łączymy się.

2. Po połączeniu, wybieramy "Meas. Blocks", Grupa 001 i "Go!"

3. Następnie "Switch To Basic Settings" - Na pierwszej pozycji pojawi się "Wait". Czekamy kilkanaście sekund aż pierwsza pozycja pokaże nam "Learning" czy coś takiego (silnicznki lamp lekko drgną naughty).

4. Dopiero teraz włączamy światła.

5. Podnosimy maskę i za pomocą imbusa 5.5 czy jaki tam komu pasuje, regulujemy śrubami przy lampach do pożądanego poziomu (jedna śruba poziom, druga pion).

6. Po zakończeniu, wracamy do komputera. Teraz w celu zapamiętania bieżących ustawień, jako ustawień wyjściowych po uruchomieniu świateł, przyciskiem "Up" zmieniamy grupę na 002. Wychodzimy "Done, Go Back".

Opublikowano

Tylko że nie mogę się połączyć z modułem 55 a z innymi mogę.

Opublikowano

Tylko że nie mogę się połączyć z modułem 55 a z innymi mogę.

Spruboj od kogoś innego kompa i polacz sie :)

Opublikowano

Próbowaliśmy już z dwoma komputerami, dziwne jest to że czasami się połączy a czasami nie ale tylko z tym modułem.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam,

rozklejałem lampy od b7 w piekarniku 150c,2-3min, nic nie wyciągałem ze środka i teraz cały czas świeci na fisie żółta ikonka samopoziomowania, poziomowanie nie działa, kupiłem na allegro jakiś chiński kabel i dostałem do niego K CAN VAG COMMANDER 1.4 china, czy sprawdzę na nim co się stało ? jeżeli tak w jaki sposób, bo jestem kompletnie zielony w tych sprawach.

pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

U mnie od jakiegoś czasu zauważyłem że przestały się poziomować ksenony przy włączaniu. Dziś podłączyłem pod komputer u kolegi i wywaliło mi błąd:

Obraz_051.jpg

Dodatkowo napiszę że na FISie nie wyskakuje mi żaden błąd związany z samopoziomowaniem.

Świeci się natomiast kontrolka żółta check engine. Moje pytanie jest czy możliwe że obydwie te rzeczy są spowodowane słabym akumulatorem? Akumulator mam od nowości czyli 9 lat. Kręci dobrze. Napięcie na akumulatorze pokazane dziś przez kompa to 11,5 V. Nie znam się i nie wiem czy tak powinno być czy nie.

Pozostałe błędy jakie pokazał dziś komputer:

Obraz_049.jpg

Obraz_050.jpg