Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak nie A4 to co... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym się skupił na passacie/407/mondeo... w moim mi padły wtryski co prawda (2.0 tdci 116 koni), koszt 3000 ale jak oddaje się stare to nowe sprzedają za 500 (w ASO forda). rok użytkowałem, 35 tysięcy przejechałem i teraz dalej jeżdżą nim w firmie i nic się z nim nie dzieje.. za 30 tys znajdziesz 2004 a może nawet i 2005 rok z fajnym wypasem

Opublikowano

Jeżeli Citroen C5 to tylko taki :gwizdanie::

2010-Citroen-C5-And-C4-Picasso-Angle-Black.jpg

W dodatku mają hydro-pneumatyczne zawieszenie, które jest "podobno" bardziej komfortowe niż w Audi

i to zawieszenie jest właśnie jego wadą :evil:

Dlatego lepiej wybrać wersje ze zwykłym zawieszeniem :wink4:.

Opublikowano

Koleś lizingował dwie 407mki i sypały się tradycyjnie jak francuskie auto.

Miał kiedyś 405 1.9 i nie dał złego słowa powiedzieć,a teraz ma Passata 2.0tdi mimo dużych przebiegów nic wielkiego się z nim nie dzieje.

Jeśli bym teraz zmieniał samochód,to w grę wchodziły by:Audi A4 B8 3.0tdi,A6 C6 3.0tdi,BMW 530 lub 535,BMW X5 3.0d może jeszcze Multivan T5 z mocnym 2,5tdi r5.

Zadnej japońskiej,koreańskiej,francuskiej,włoskiej czy chińskiej opcji nie widzę.[br]Dopisany: 28 Styczeń 2011, 22:53_________________________________________________

W dodatku mają hydro-pneumatyczne zawieszenie, które jest "podobno" bardziej komfortowe niż w Audi

Dlatego lepiej wybrać wersje ze zwykłym zawieszeniem :wink4:.

Najlepiej nie wybierać tego auta.

Na spota przyjechał,kiedyś koleś,któremu ukradli ładne A4 b5 lift,ojciec dorzucił mu do AC i kupił nowe C4.

Wniosek nasuwał się jeden,który nawet on sam poparł....Kupa nie samochód..

Opublikowano

Słyszałem - nie wiem czy to prawda - że w tych Hamerykańcach są problemy z elektroniką, lubi się wszystko w środku psuć. Bo to że wygodny i sporo miejsca w środku to duży plus.

znajomy przyprowadził już z 5 na handel, różne roczniki i nawet 2 użytkuje sam i nie miał żadnych problemów... strasznie sobie je chwali

. butla gazowa schowana pod fotelem kierowcy

:shocked: czy to bezpieczne miejsce na butlę?

zainteresuj się tematem butli LPG to się przekonasz, że prawidłowo zamontowana jest bezpieczniejsza niż zbiornik z PB

Opublikowano
  • Autor

A4 już raczej nie kupię - za ciasne w środku, szczególnie z tyłu :kox:

I teraz dwie opcje:

1. Zmieniam pracę, auto jest tylko do mojego prywatnego użytku - dokładam kasiorki i szukam A6 lub jakieś BMW.

2. Zostaję w pracy, auto to moje narzędzie pracy - szukam czegoś młodszego typu właśnie mondeo/407 w benzynie i wstawiam gazownie.

Główne wyznaczniki wówczas to: cena a rocznik, koszty eksploatacji, przestrzeń w środku i komfort jazdy ( zawieszenie ).

Opcja nr 2 jest bardziej prawdopodobna.

Opublikowano

Jechałem ostatnio Golfem VI 2.0 tsi nie gti.Fajne auto o niebo lepsze od piątki,szczerze polecam :good:

Opublikowano

A ten mondeo którego bierzesz pod uwagę to mk3 czy mk4? kolega ma mk4 i powiem że furka niczego sobie. W porównaniu do poprzednich modeli moim zdaniem duży skok.

Opublikowano

za 30k to raczej mk3...

Opublikowano
  • Autor

Nie no zdecydowanie mk3 :rolleyes:

Opublikowano

Czyli A4 B6 lub A6 C5 niema konkurencji :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Czyli A4 B6 lub A6 C5 niema konkurencji :cool1:

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :rolleyes:

Niby nie ma, a jednak ma :naughty:

Opublikowano

Jeżeli mogę Ci coś doradzić...

Jeżeli myślisz o Mondeo z gazem to odradzam. Pracuję w ASO Ford'a i coś na ten temat wiem. Niestety głowice nie wytrzymują montażu instalacji gazowej i po przejechaniu jakichś 50tys.km głowica do roboty. Poza tym korozja :> to standard.

Opublikowano
  • Autor

Dlatego ford u mnie jest na ostatnim miejscu z polecanych...

Miałem już kiedyś jednego i zarzekłem się że NIGDY więcej :gwizdanie:

Ale podobno te mk3 i focus I to dobre auta :mysli:

Poza tym rdza to pewnie również i problem oplowski - kolega mi bardzo vectrę poleca :rolleyes:

Opublikowano

w moim ex mondeo, które jest z 2004 roku jest zero rdzy...

Opublikowano
  • Autor

w moim ex mondeo, które jest z 2004 roku jest zero rdzy...

Mój ford miał 5 lat jak go kupiłem a 9 jak sprzedawałem - na żyletki... Więcej nie był wart....

Ale właśnie podobno teraz już jest lepiej, szczególnie w rocznikach 04/05 :mysli:

Opublikowano

no mojego kupowaliśmy w 2008, a teraz jeżdżą nim w firmie.. lekko mówiąc nie dbają o niego i ciągle jest dobrze :)

Opublikowano

A miałeś kiedyś Citroena z takim zawieszeniem??? Według mnie zawieszenie to jego największy atut.

Opublikowano

A miałeś kiedyś Citroena z takim zawieszeniem??? Według mnie zawieszenie to jego największy atut.

dokładnie.. zawieszenie jest atutem, ale nie elektronika :wallbash:

Opublikowano

jeździłem pierwszą c5 z takim zawieszeniem bardzo często, bo to kumpla auto było, i niestety ale na nasz styl jazdy to :sick3::thumbdown:

atutem jest ale dla kapeluszników :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

atutem jest ale dla kapeluszników :gwizdanie:

Ideał :slina::kox: