szyba Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Witam. W grudniu zmieniłem rozrząd, filtry, olej (niestety mechanik wlał mi texaco ale z normami VW). Od kilku dni samochód dłużej kręcił rano, czasami podczas jazdy przerywał, po czym normalnie jeździł. Wczoraj wieczorem postanowiłem wykonać logi które przedstawiam poniżej. Dzisiaj rano po odpaleniu, samochód bardzo się trząsł i pracował na 3 gary, nie mozna bylo praktycznie go rozpedzic, ciągłe świeciła się dioda ESP. Momentalnie podłączyłem do vaga który jeszcze wczoraj nie pokazywał żadnych błędów i oto wynik: 18074 Wtryskiwacz 1 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem Po tym, wyłączyłem samochód, załączyłem ponownie i znowu pracował bardzo dobrze. Poniżej wczorajsze logi. Basic 000 Basic 003 Basic 011 Dynamiczna 000 Dynamiczna 001 Dynamiczna 003 Dynamiczna 004 Dynamiczna 010 Dynamiczna 011 Statyczna 000 001 003 Statyczna 007 013 014 Statyczna 018 023
IDUAL Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Duże korekcje na pompkach bo bipy w normie ja zalałbym jakimś dobrym paliwem i dolał np: STP
szyba Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2011 Najgorsze jest to,że mam cały bak paliwa ze stacji ST1. Od roku tam tankuje i nic się nie działo. Zaraz pojadę po STP i doleję. Gdyby to nie podziałało to konieczna regeneracja pompowtrysków ?
spanky Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 zacznij od przeczyszczenia wtyczek od pompowtryskiwaczy ... auto po programie
szyba Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2011 No niestety po programie, takie juz zakupiłem. Nie mam pojęcia ile dokładnie ma koni i czy chip został przeprowadzony w granicach rozsądku. Doleję dzis STP i w weekend postaram się przeczyścić wtyczki.
lukaszlsw Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Taki sam przypadek był u znajomego w Golfie (praca na 3gary kontrolka ESP i ten błąd wtryskiwacza) Czyszczenie styków dało poprawę na krótki czas. Po wymianie całej wiązki problem się skończył. Koszt nie jest wielki i można to samemu ogarnąć.
Rekomendowane odpowiedzi