DiAMOND Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam, Mam zamiar wymienić na nowe tarcze pełne na przód oraz klocki jaki jest układ (system) u Audi A4 B5 1.9TDi 110KM silnik AFN Sedan 04/1997 rocznik?
Dev Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 zacisk Ate tarcza 288/25/46.5 mm jest wentylowana, ta którą masz jest nieodpowiednia
DiAMOND Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Hmm mi dzisiaj mechanicy mówili, że mam pełne tarcze i jeśli zmienię na wentylowane to po prostu nie będą pasować... co do układy czy to Lucac, czy to Ate czy jakiś tam tego gdzie mam sprawdzić? Dzisiaj wymieniałem prowadnicę w tylnej-prawej kole i na nim pisze Lucas może to podpowiada coś? Zamieszczę tu zdjęcie tarczę w tylnym-lewym kole.
Dev Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 tył jest zawsze Lucas w B5 są dwa rodzaje zacisków alu i żeliwny, jarzma sa takien same do tego sa dwa rodzaje klocków aaaa i zmien mechaników, bzdury gadaja
Dev Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 zacisk masz alu jak widze :cool1: ale cos mi sie wydaje ze uszczelnienia w nich sa juz na smietnik :mysli: czujnik zuzycia klocka jest ale na przodzie i to nie we wszystkich autach
DiAMOND Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 zacisk masz alu jak widze :cool1: ale cos mi sie wydaje ze uszczelnienia w nich sa juz na smietnik :mysli: czujnik zuzycia klocka jest ale na przodzie i to nie we wszystkich autach Uszczelka rozerwała się ale już jest OK. Wymieniłem 2 uszczelki na tylną oś. Jednak wymienię kompletnie na tylną i na przednią oś czyli tak kupić musiałbym m.in.: - 2 przednie tarcze hamulcowe wentylowane Lucas - 4 klocki na przednią oś z czujnikami do systemu Lucas - 2 tylne tarcze hamulcowe pełne Lucas - 4 klocki na tylną oś
Dev Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 na przodzie masz AAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTTTTTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dev Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 to czytaj to co do Ciebie pisze i nie ma czegos takiego jak tarcza Lucas :wallbash: :wallbash:
Rekomendowane odpowiedzi