tony84 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 witam. mam problem z tipem w mojej a6 2.7T. otóż problem jest taki: jadąc normalnie wszystko jest ok,dopiero problem jest przy przyspieszaniu. daje gazu, skrzynia robi kicka i jest takie jakby stukniecie. można to porównać do strzału ze sprzęgła w manualu. i dalej jedzie normalnie. co to może być?? cos ze sprzęgłem?? możliwe żeby sprzęgło w automacie ciągnęło przy przyspieszaniu??
Panton Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 witam. mam problem z tipem w mojej a6 2.7T. otóż problem jest taki: jadąc normalnie wszystko jest ok,dopiero problem jest przy przyspieszaniu. daje gazu, skrzynia robi kicka i jest takie jakby stukniecie. można to porównać do strzału ze sprzęgła w manualu. i dalej jedzie normalnie. co to może być?? cos ze sprzęgłem?? możliwe żeby sprzęgło w automacie ciągnęło przy przyspieszaniu?? A kiedy wymieniałeś olej, filtr w swoim TIPie? Jeżeli słyszysz takie odgłosy to pierwszą czynnością jaką powinieneś wykonać to zmiana oleju (upgrade softu jeżeli jest nowszy) + ponowna adaptacja skrzyni...
fenix_ Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Mam podobny problem... Olej i filtr wymienię zaraz w poniedziałek. Panowie a czy upgrade softu albo sprawdzenie tego i jej adaptacja robi się za pomocą Vaga czy trzeba już raczej do specjalistów od ASB się wybrać ?
kris_lpgcars Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Upgrade softu i adaptacja mógłbyś ten temat rozwinąć ten temat bo jest to coś ciekawego Ja ostatnio zmienalem softcoding aktywujac "new shift strategy" 00103 I po kilku dniach użytkowania jestem bardzo zadowolony skrzynia zmiekczyla większość zmian biegów i reaguje szybciej samo dobro
Panton Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Mam podobny problem... Olej i filtr wymienię zaraz w poniedziałek. Panowie a czy upgrade softu albo sprawdzenie tego i jej adaptacja robi się za pomocą Vaga czy trzeba już raczej do specjalistów od ASB się wybrać ? adaptację zrobisz VAGiem upgrade softu skrzyni VASem czyli ASO/Serwis
kris_lpgcars Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 O co chodzi z softem do skrzyni czy jest w tipie coś co soft może poprawić bardzo mnie temat ciekawi Poproszę o rozwinięcie tematu ( bo stukow napewno nie naprawi)
Rekomendowane odpowiedzi