Kowi87 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 obydwie opcje zrobią festyn i dobrze myślisz więc zastanawiam się czy nie popsują "wizerunku" auta. popsuja go na maxa
Arturoo Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 "Podepnę" się pod temat. Postanowiłem zamontować światła dzienne i rodzi się pytanie jakie wybrać tak aby uzyskać najlepszy stosunek ceny do jakości. Po przejrzeniu ofert na alledrogo zainteresowały mnie dwie oferty: 1. http://allegro.pl/osram-swiatla-do-jazdy-dziennej-dzienne-led-drl-rl-i1648511908.html Zalety: dobra firma (Osram) Wady: rozmiary 2. http://allegro.pl/2x8led-swiatla-jazdy-dziennej-automat-rl-dzienne-i1648511889.html Zalety: rozmiary Wady: nie Osram Które wybrać? Skłaniam się do 1. ale są one znacznie większe więc zastanawiam się czy nie popsują "wizerunku" auta. no właśnie ,czy każdy z tych zestawów nie zrobi tego na swój sposób :gwizdanie:
Rajmondo Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Może takie (dymione)? http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-56-diody-hom-automat-d03-i1648032286.html Niestety mają duże wymiary.
Arturoo Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Twoja furka ,Twój wybór ,ja bym nie założył do swojego
Kowi87 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 To sie nigdy nie będzie ładnie komponować w zderzaku z jednej tylko przyczyny - jest za krótkie, jeśłi ma sie komponować to musi mieć dobre proporcje, noi forme zbliżoną do powierzchni całej kratki a nie tylko kawałka :gwizdanie: tak wygląda LED S6 widzicie róznice chodzą po 600zł tylko trzeba szukać A tu kolejny festyn dobrze że nie rzuca sie w oczy na zgaszonym , ale właczony jest raczej dla ozdoby niz jako widoczne światło, tego to juz nawet odblaskiem nie nazwe LED S6 do B6 żeby te półśrodki chociaz miały taką forme to by to jakos wygladało, ale jak sa 20cm to wygladaja z d*py nawiązując do kształtu budy B5 :gwizdanie: Wiec podsumowując jak ma wyglądać to LED S6 albo dzienne w lampie, a półśrodki klasyfikują sie w chromie na metry Albo dla odważnych
Arturoo Opublikowano 20 Czerwca 2011 Opublikowano 20 Czerwca 2011 w B6 to pasują takie ale ,czy do B5 to nie wiem
Rajmondo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Po przejrzeniu wielu, wielu wątków i opinii o światłach dziennych LED rozsądnym wyborem wydają się Philipsy oraz MyCarr takie jak te http://allegro.pl/show_item.php?item=165978978
Arturoo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 gdyby nie sd-2 kupione przeze mnie felerne to bym takie rozwiązanie polecał
Rajmondo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Czy to jest legalne? Pytam, bo czytałem że klosze lamp muszą mieć oznaczenia DRL lub RL.
Arturoo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Czy to jest legalne? Pytam, bo czytałem że klosze lamp muszą mieć oznaczenia DRL lub RL. muszą niestety
Rajmondo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Tak też myślałem. Czyli w zasadzie tak jakby jeździć bez świateł ...
Arturoo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Tak też myślałem. Czyli w zasadzie tak jakby jeździć bez świateł ... no nie do końca ale ,no właśnie ale
Rajmondo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nie jestem znawcą, ale obawiałbym się o sytuację w razie kolizji/wypadku drogowego czy ubezpieczyciel nie będzie próbował kombinować. Nie wiem, może inni się wypowiedzą. Swoja drogą, to podobają mi się halogeny ze zdjęcia które zamieścił Kowi87. Chodzi o barwę światła. .
Arturoo Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nie jestem znawcą, ale obawiałbym się o sytuację w razie kolizji/wypadku drogowego czy ubezpieczyciel nie będzie próbował kombinować. Nie wiem, może inni się wypowiedzą. Swoja drogą, to podobają mi się halogeny ze zdjęcia które zamieścił Kowi87. Chodzi o barwę światła. Podejrzewam ,że to HID'y 6k lub 8k :gwizdanie:
Kowi87 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nie jestem znawcą, ale obawiałbym się o sytuację w razie kolizji/wypadku drogowego czy ubezpieczyciel nie będzie próbował kombinować. Nie wiem, może inni się wypowiedzą. Swoja drogą, to podobają mi się halogeny ze zdjęcia które zamieścił Kowi87. Chodzi o barwę światła. Podejrzewam ,że to HID'y 6k lub 8k :gwizdanie: i nie służą jako swiatła dzienne
dio Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Czy to jest legalne? Pytam, bo czytałem że klosze lamp muszą mieć oznaczenia DRL lub RL. muszą niestety To tak samo jak z dokładanymi ksenonami bez samopoziomowania i spryskiwaczy. Muszą to mieć, a zobacz ilu bez tego jeździ.
pastaldo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Czy to jest legalne? Pytam, bo czytałem że klosze lamp muszą mieć oznaczenia DRL lub RL. muszą niestety To tak samo jak z dokładanymi ksenonami bez samopoziomowania i spryskiwaczy. Muszą to mieć, a zobacz ilu bez tego jeździ. wszystko zalezy na kogo trafisz. Bo jest wiele bliźniaczych ledów i jedne mają oznaczenia RL a inne nie. Jak trafisz na kawał Chu.. to jak mu się nie spodoba to czepi sie byle gówna a jak trafisz na człowieka to przejdzie i nawet nie zapyta czy ma RL.
dio Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 O to to... właśnie zależy na kogo się trafi, bo prawo sobie, a życie sobie, ale DUŻO zależy od kontrolującego.
Arturoo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Jak również od fantazji właściciela samochodu :gwizdanie:
pastaldo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Jak również od fantazji właściciela samochodu :gwizdanie: no to tez prawda Ostatnio w któryms z tych programów z serii drogówka był koles który do wnętrza starych świateł włożył sobie paski diod i uzywał jako dziennych. Jakieś pozory przyzwoitości trzeba jednak zachowac :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi