mateotdi Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam. Poszukuje informacji na temat kol. ssącego od PD etka mowi o innych numerach http://img9.imageshack.us/f/aaaafv.jpg/ AVB-101ps a AWX-130ps jest taki sam? napewno zawory EGR sie roznia ale czy sam kolektor? Wstyd sie przyznac pracuje tam gdzie sie sklada te silniki ale niestety PD to przeszłośc i nie mam jak to porównac pozdrawiam
marewel Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 AVB ma podobny do AFN czyli cienki.
wrclaguna Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Wpisz sobie np. na ALLEGRO AVB kolektor i AWX to zobaczysz roznice
mateotdi Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 rozumiem ze AWX ma lepsze kanały - zbiegam powoli graty a kol z AVB zostal mi po passku wiec wolalem sie zorjetowac co i jak dzieki za info Mam AFN po Programie z niemiec i po 3mies mallllooo Pozdrawiam
bobikos Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Silnik AVB i przygotowania do podniesienia mocy. Czy przy okazji zmiany turbo na AWX warto bawić się w zmianę kolektora? Ma to wymierne skutki? Pytanie do osób które taką zmianę robiły, bo wiem że teoretycznie będzie lepiej napełniał cylindry. Pytanie czy wymiana samego kolektora i ewentualnie Egr ma sens? Jakie są różnice w całym dolocie pomiędzy AVB i AWX? Ma inną średnicę?
wrclaguna Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Ja u siebie trochę zmieniałem w AVB i tak wyszło 188,4 KM 380,6
bobikos Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 ok, tylko jaki w tym wszystkim udział kolektora? Poza tym Ty masz BrD i AL a ja pompowtrysków zmieniał nie będę i turbo też będzie mniejsze.
Rekomendowane odpowiedzi