Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Radio Pioneer 2DIN jakie wybrać/ jakie formaty video?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar nabyć jakies radyjko 2DIN. Wybrałem pare modeli od pioneera

1. AVH-3200DVD

To radio jest bez navi, mozna w nim zmienić soft zeby uzyskac nawigacje?? Wszystkie funkcje mi odpowiadają, mozna je drować za 800zł, nowe widziałem po 1200zł, w opisie pisze mozliwosc podłaczenia jakieś tam nawigacji(mam rozumieć oddzielnego modułu GPS) ale jego koszt to tyle samo co nowe radio :wallbash:

fronprodAVH-3200DVD.jpg

http://allegro.pl/avh-3200dvd-gw-24m-tania-wysylka-fv-raty-i1434906343.html

2. AVH-3100BT

To samo co wyzej tylko nie ma slotu na karty SD

Pioneer_3100DVD.jpg

http://allegro.pl/pioneer-avh-p3100dvd-okazja-stacja-multimedialna-i1430975648.html

3. AVIC-F700BT

o tym radiu doczytałem ze jest oparte na windowsie wiec jest możliwosc odblokowania i wgrania dowolnych map, mozna sie podłaczyć w ogóle do kompa z tym radiem i troche namieszać :decayed: tylko wadą jest brak DVD

AVIC-F700BT_source.jpg

http://allegro.pl/pioneer-avic-f700bt-idealny-okazja-bcm-i1425860257.html

4. AVIC-F900BT

Jednostka idealna według mnie, również oparta na windowsie z mozłiwoscią złamania(wyczytałem na elektrodzie) ma usb SD i DVD i wbudowana pamieć, można ją wyrwać za 1200zł

pioneer-avic-f900bt-gps.jpg

http://allegro.pl/najtaniej-pioneer-avic-f900bt-pl-gratis-i1438342433.html

Teraz pytanie na czym polega zabezpieczenie antykradzieżowe, bo w opisach tych modeli występuje takie cos :mysli: noi jak to jest na prawde z tym wgrywaniem innych map :mysli: Moze ktos wie cos wiecej na temat tego 2 radia, w sumie stylistycznie mi sie najbardziej podoba ale nie doszukałem sie info czy tam też mozna zmienić oprogramowanie na bardziej "rozwojowe" :mysli:

Każde radio ma możliwosc ustawienia czerwonego podswietlenia, RNSE mnie nie interesuje bo sie chowa pod wzgledem mozliwości :gwizdanie:

Czekam na jakieś ogólne opinie na temat któregokolwiek modelu :notworthy:

Opublikowano

też mnie ostatnio kusi na taką stację, tylko mam właśnie obawy co do ewentualnej kradzieży :kwasny: (parkuje pod blokiem)

jak do tej pory szukałem coś w alpinach, ale ta Twoja ostatnia propozycja jest ciekawa :mysli:

Opublikowano
  • Autor

też mnie ostatnio kusi na taką stację, tylko mam właśnie obawy co do ewentualnej kradzieży :kwasny: (parkuje pod blokiem)

jak do tej pory szukałem coś w alpinach, ale ta Twoja ostatnia propozycja jest ciekawa :mysli:

no ja właśnie też parkuje pod blokiem :disgust: szukam informacji na temat tego pierwszego radia, czy też jest oparte na windowsie, ale nic nie ma na sieci, te dwa ostatnie są na 100%

Opublikowano

ja bym Kowi brał nr 2 :good:

Opublikowano
  • Autor

ja bym Kowi brał nr 2 :good:

juzek a uzasadnisz :mysli:

troche szkoda ze nie ma kart SD, bo jednak teraz to wygodniejsze niż płyty, według mnie fajniejszych wyglad niz seria avic, tylko szkoda ze brak tej nawigacji w tym :disgust: noi dalej nie wiem czy to na windowsie również lata

jeśli będe brał taka bez navi to ten model nowszy z 1ki można go kupić w sklepie za 1200zł z gwarancja nówke :wink4:

Opublikowano

ale widze ze ma USB i moim zdaniem lepsze to :good:

wiesz najlepiej było by te 3 zobaczyć na żywca i sie nimi pobawić wtedy nie ma zadnego problemu z wyborem :good:

3 ma fajne rozmieszczenie klawiszy bo to pokrętło to kibel :thumbdown:

Opublikowano

Mój kolega ma te drugie radyjko. Kupił za 800 zł 3 miesięczne. I to z pół roku temu więc naprawdę trafiła mu się okazja.

Bawiłem się nim trochę to mogę powiedzieć że jest naprawdę fajne. Z tego co zauważyłem to nie jest ono na Windowsie.

Jedyne minusy tego radia to właśnie brak navi i kart sd :confused4:

Bez problemu można oglądać na nim filmy, naprawde bardzo dobra jakość obrazu.

Nie wiem jak inne z tych które wymieniłeś ale te jest godne polecenia.

Tylko ta navi i karty sd :kwasny:

Przydałyby się.

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

Mój kolega ma te drugie radyjko. Kupił za 800 zł 3 miesięczne. I to z pół roku temu więc naprawdę trafiła mu się okazja.

Bawiłem się nim trochę to mogę powiedzieć że jest naprawdę fajne. Z tego co zauważyłem to nie jest ono na Windowsie.

Jedyne minusy tego radia to właśnie brak navi i kart sd :confused4:

Bez problemu można oglądać na nim filmy, naprawde bardzo dobra jakość obrazu.

Nie wiem jak inne z tych które wymieniłeś ale te jest godne polecenia.

Tylko ta navi i karty sd :kwasny:

Przydałyby się.

Pozdro

dzieki za opinie, co do braku SD to własnie bym brał teraz raczej tą nowszą wersje z kartami SD juz model 3200 :wink4: tylko cały czas sie zastanawiam czy brać bo jednak majac takie radio chciałby sie mieć i tą navigacje, a w obydwu przypadkach trzeba dokupywac moduł GPS :disgust:

Opublikowano
  • Autor

ja mam od ponad dwóch lat model f900bt jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o mapy i nowy soft z f910bt to masz wszystko tu http://peb.pl/sprzet-do-nawigacji/728684-pionear-avic-f900bt-upgrad-na-f910bt.html :hi:

mam rozumieć sprawdzałeś tą metode w razie czego :chytry:

Cały czas ciekawi mnie czy te dwie pierwsze stacje też są oparte na WinCE :mysli:

Opublikowano

Cały czas ciekawi mnie czy te dwie pierwsze stacje też są oparte na WinCE :mysli:

tak ja dodałem ten post na peb.pl

a czy te dwie jednostki sa na WinCE :mysli: nigdzie nie znalazłem takiej informacji

teraz napaliłem sie na takie cudo http://allegro.pl/pioneer-avic-f20-bt-nawigacja-roku-i1365215090.html ale cena na razie nie do przyjęcia :confused4:

Opublikowano
  • Autor

no to juz konkret ale to już nie na moją kieszeń, ja max tysiaka na to planuje wydać :gwizdanie:

Opublikowano

zebym miał tyle kasy to bym sie nie zastanawiał, a ze narazie jej brak, to rezam b5, fajnie było by miec takie radio.

Opublikowano

tak ja dodałem ten post na peb.pl

a czy te dwie jednostki sa na WinCE :mysli: nigdzie nie znalazłem takiej informacji

teraz napaliłem sie na takie cudo http://allegro.pl/pioneer-avic-f20-bt-nawigacja-roku-i1365215090.html ale cena na razie nie do przyjęcia :confused4:

6,5 koła :blink:

Opublikowano

strach wysiadać z samochodu i zostawić takie cudeńko pod marketem ... bo wiadomo co może się zdarzyć :gwizdanie:

Opublikowano

a czemu pionek?

Opublikowano
  • Autor

a czemu pionek?

Jakos najbardziej mi pasuje ich stylistyka, niechce mieć 100% panelu dotykowego bez żadnego przycisku, wystarczy mi telefon bez fizycznego przycisku słuchawki :wallbash: noi druga sprawa jeśli to stoi na windowsCE to tak naprawde mozna troche tam zdziałać :wink4:

Szkoda że nikt sie nie wypowiedział w sprawie tego modelu AVH 3200, na jakim on sofcie działa :confused4:[br]Dopisany: 06 Luty 2011, 16:31_________________________________________________100_6707.jpg

Opublikowano

z ta kamerą cofania to mega :kox:

zgadzam sie też nie chciałbym mieć panelu dotykowego w 100% bo to jakaś pomyłka :thumbdown:

Opublikowano

Nie wiem czy kupiłeś radio ale ja mam 3100 i jest OK, gniazdo front USB :good: możliwość podłączenia Iphone'a, rozbudowany korektor parametryczny, zmienne kolory podświetlenia przycisków i tła, animowane tła, odtwarzanie Divxów, nie wszystkich ale większość, dźwięk nie tak dobry jak z ex Alpine 9855R ale jest OK, łatwe intuicyjne menu, kupiłem opcjonalnego pilota dla szybszej i łatwiejszej obsługi, podczas jazdy dotykowe nie sprawdza się bo nie zawsze palec trafia tam gdzie powinien, kamera cofania wleci na dniach Alpine 105, podbno bardzo dobra i w połączeniu z tą stacją :kox:

generalnie bardzo polecam

http://www.youtube.com/watch?v=a3YXXlIZ7fM

Opublikowano

zgadzam sie też nie chciałbym mieć panelu dotykowego w 100% bo to jakaś pomyłka :thumbdown:

Eee tam gadanie...

Wybierałem między modelem 3 a 4. Pojechałem kupić i przywiozłem JVC. Poza względami technicznymi na jego korzyść główny argument to zdejmowany panel - również parkuję pod chmurką.

Ale dobra, napiszę co wiem o pionkach...

Kowi napisz mi co Ty tam chcesz grzebać w tych radiach i na co Ci ta winda :rolleyes:

Z tego co wiem, a nie wiem czy tak nadal jest to wspomniane wyżej modele 3 i 4 można złamać i wrzucić do nich jaką chcesz mapę - tylko problem w tym że w momencie używania innej mapy nie działa radio... Jakiś tam konflikt jest :gwizdanie:

Więc takie to znowu cacy też nie jest... I nie wiem czemu przy modelu 3 napisałeś brak dvd :mysli:

I jak już coś bierzesz to KONIECZNIE z SD - DVD to tylko do filmów jest potrzebne :wink4:

Aaa i widziałem radio nr 3 na żywo i powiem że zacnie się prezentuje. Nr 4 nowsza jego wersja będzie wizualnie jeszcze lepsza.

Odnośnie jeszcze stylistyki to pionki moim zdaniem super pasują do B5, mnie się bardzo podoba i naprawdę mogą zazdrościć Ci co RNS-E do siebie wcinali...

Niestey z JVC już tak super nie jest. Wysuwany, zdejmowany, 7'' cali panel średnio się komponuje wizualnie... No ale coś za coś :wink4:

Mimo to namawiam na JVC, a jak nie to bierz 3 lub 4 :good: