ojtek Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam, może ktoś się spotkał z podobną usterką a mianowicie przy otwieraniu z pilota lub uruchamianiu silnika resetuje się licznik dziennego przebiegu. Cała reszta wydaje się OK. Myślałem że to może być wina starego i słabego akumulatora ale właśnie stałem się posiadaczem nowiutkiego akumulatora a usterka samoistnie nie znikła pozdrawiam Ojtek
Gość krzychuzzz Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 A jakie masz radio?Ori Audi czy jakieś inne? Jak zachowuje się zegarek?tez przestaje działać po wyłączeniu zapłonu? W A4 żeby zegarek dobrze działał i licznik dzinnego przebiegu musi być podłałczony do radia. Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa ale tak ma być. W Ori radiach Audi jest wejście Clock czy coś takiego (nie pamiętam). Pozdr
pre_pl Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 nie pamiętam, ale czy nie masz dwóch liczników ? jeden dzienny (czy tam na jazdy gdzie nie ma przerwy dłuższej niż 2 godziny), drugi globalny... Ponaciskaj reset przycisk.
ojtek Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam, Odp1 (krzychuzzz) Radio mam oryginalne Chorus a licznik restartuje się ( nie zawsze ) albo przy otwieraniu centralnego zamka albo przy włożeniu kluczyka do stacyjki i załączeniu odbiorników. zegarek na zegarach zachowuje się poprawnie ale z jednej kostki od radia mam nie podłączony żółty kabelek Odp 2 ( pre_pl ) ok dzienny i globalny ale jak to sprawdzić krótkie naciśniecie resetu nic nie zmienia a dłuższe resetuje licznik. pozdro. ojtek
laicki Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 U mnie jest podobnie. Jak można rozwiązać ten problem ?
ojtek Opublikowano 16 Września 2010 Autor Opublikowano 16 Września 2010 Witam, Problem rozwiązany parą m-cy temu a mianowicie w liczniku wystrzelone były kondensatory elektrolity na zasilaniu po wymianie wszystko powróciło do normy tz. działa poprawnie Pozdrawiam ojteks
drozdziu2 Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy mógłbyś coś więcej opisać o rozwiązaniu tego problemu. Nie za bardzo rozumiem ostatni post..
wiesiek3d Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Po prostu rozerwane lub napuchnięte kondensatory elektrolityczne, trzeba rozebrać licznik i zobaczyć które to ,odpisać wartości zakupić nowe i wymienić.
slavoo Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 witam odświeżę kotleta szukałem na forum ale znalazłem same rozpoczęte wątki, rozwiązał ktoś problem z tym kasowaniem się zegara i klimy problem wygląda tak włanczam zapłon licznik dzienny się kasuje klimatronic pokazuje 22 st. odpalam i automatycznie załancza się klima i tak w kółko jak to cholerstwo przywrócic do normy. ---------- Post dopisany 22-04-2012 at 12:16 ---------- Poprzedni post napisany 21-04-2012 at 15:46 ---------- nikt nie pomoże
PyRaS Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Kasowanie licznika to walka nie do ogarnięcia zwykłymi środkami. U mnie skończyło się wymianą licznika (przy okazji na FIS z anglika) ( 300 zł kosztuje wymiana procka który przeważnie siada w liczniku). U mnie licznik wykazywał błąd terminala 31 (akku nowy, klemy wyczyszczone, wszystkie miejsca masowe w samochodzie sprawdzone). Polecam najpierw podpiąć VAG i sprawdzić w czym błąd wyskakuje i wtedy szukać.
Rekomendowane odpowiedzi