Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Po jakim czasie grzeje wam fotel kierowcy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie po jakim czasie zaczyna wam grzać fotel, chodzi o fotele skórzane. U mnie jest to jakieś 10min.

Opublikowano

Na ktorym poziomie grzania? Na 3 zaczynam odczuwac grzanie po ~30s.

Opublikowano

Jak w temacie po jakim czasie zaczyna wam grzać fotel, chodzi o fotele skórzane. U mnie jest to jakieś 10min.

jak masz na 1 ustawione to pewnie tak :)

Opublikowano

u mnie robi sie cieplo pod d*pa po paru min jak ustawiam na 6 - po calym dniu auta na powietrzu.

na nizszych nie wiem, dawno nie sprawdzalem...

Opublikowano
  • Autor

Na 6 auto po nocy na dworze przy temperaturze minusowej.

Opublikowano

Na 6 auto po nocy na dworze przy temperaturze minusowej.

Do 6 nigdy nie doszedlem :decayed:. 4 daje takiego powera ze czuje w lędźwiach. Nawet w bardzo minusowej temp.

Opublikowano

U mnie po minucie już jest delikatnie ciepło. Czas nagrzewania dużo zależy od tego czy masz fotele skórzane czy pół skórę albo welur, na skórze trzeba długo czekać zanim się nagrzeje :decayed:

Opublikowano

jest mowa o pełnej skórze. u mnie fotel kierowcy kiepsko grzeje ale za to pasazera to jest bajka :cool1: wezmę się za niego latem :wink4:

Opublikowano

Podepnę się pod temat :), co prawda posiada model B5 w pełnej skórze. Po włączeniu grzania pupki na 6, czyli max, muszę jechać jakieś 5-7 minut żebym zaczął coś czuć. Natomiast jak się rozgrzeje to nie do wytrzymania, tylko strasznie długo trwa, a czasem jadę tylko 5 min i chciałbym siedzieć na ciepłym :disgust:

Opublikowano

panowie a co jak jest na 6 ale zagrzewa dość długo?co jest spier......e?

Opublikowano

no u mnie też długo trwa zanim czuje grzanie, sadziłem że tak ma być,,,

Opublikowano

Sprawdźcie czy wam na pewno wszystkie maty grzeją :wink4: z doświadczenia wiem też, że jeżeli nagrzewanie fotela trwa bardzo długo to połączenia między matami szlag trafiai niedługo przestanie w ogóle działać. Naprawa nie jest trudna tylko z rozbiórką fotela jest trochę zabawy.

Opublikowano

Sprawdźcie czy wam na pewno wszystkie maty grzeją :wink4: z doświadczenia wiem też, że jeżeli nagrzewanie fotela trwa bardzo długo to połączenia między matami szlag trafiai niedługo przestanie w ogóle działać. Naprawa nie jest trudna tylko z rozbiórką fotela jest trochę zabawy.

a jak wyglądaja ceny takich mat i dostępność? chodzi mi o b5 "kubełki" ? bo nie wiem czy się czymś różnią :gwizdanie:

Opublikowano

Co do cen to najlepiej odwiedź allegro albo wątli Kolegów, którzy rozbierają auta na części, przeważnei to jest koło 100- 200 zł za matę. Mata od fotela kubełkowego jest o ile się nie mylę o trochę innym kształcie w przedniej części, ale powinna pasować zamiennie. Generalnie maty jako takie padają rzadko, to co się psuje to są te gówniane sznurki miedziane, które łączą poszczególne kawałki mat i tworzą obwód elektryczny. Wystarczy to zlutować i działa jak nówka.

Opublikowano

Podepnę się pod temat :), co prawda posiada model B5 w pełnej skórze. Po włączeniu grzania pupki na 6, czyli max, muszę jechać jakieś 5-7 minut żebym zaczął coś czuć. Natomiast jak się rozgrzeje to nie do wytrzymania, tylko strasznie długo trwa, a czasem jadę tylko 5 min i chciałbym siedzieć na ciepłym :disgust:

u mnie tak samo, wiec nie masz się czym przejmować, po 5 min na 6 zaczynam czuć ciepło, oczywiście w przypadku ujemnych temperatur na zewnątrz

Opublikowano

No to niech tak zostanie :) W sumie aż tak bardzo mi to nie przeszkadza, ważne ze klima latem szybko chłodzi :naughty:

Opublikowano

Co do cen to najlepiej odwiedź allegro albo wątli Kolegów, którzy rozbierają auta na części, przeważnei to jest koło 100- 200 zł za matę. Mata od fotela kubełkowego jest o ile się nie mylę o trochę innym kształcie w przedniej części, ale powinna pasować zamiennie. Generalnie maty jako takie padają rzadko, to co się psuje to są te gówniane sznurki miedziane, które łączą poszczególne kawałki mat i tworzą obwód elektryczny. Wystarczy to zlutować i działa jak nówka.

Witam. Moze ktos posiada jakies informacje jak wydostac ta mate z tego fotela. Ktos kto posiada jakies fotki moze by wrzucil.

Opublikowano

Na pewno jest na forum montaż mat grzewczych więc :szukaj: