Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Przełożenie kierownicy S na multifunkcję

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I jak panowie??

z czym?

Opublikowano
I jak panowie??

u mnie na razie bieda. Dopiero na weekend bede w domu wiec znowu cos powalcze

Opublikowano
pin numer 1 zotltej wtyczki - do pinu 18 sterownika

pin 2 czarnej wtyczki (kabel czarny jesli dobrze pamietam)- przez bezpiecznik s5 do pinu 12 w przekazniku ?

pin 3 czarnej wtyczki (kabel brazowy jesli dobrze pamietam)- to do masy

Tak kolega ma u siebie podpiete ?

U mnie są tylko dwa przewody wychodzące z modułu multifunkcji kierownicy i to na tyle :)

Opublikowano

MaxsteRR a jak je podłączyłeś ??

Opublikowano

Wiec tak podłączyłe na dywanie i zauwazylem ze po chwili zapalaja sie guziczki jutro podepne pod to waga na dywanie i sprawdze,

Ja mam przekaznik d03 i sterownik 3.0

Opublikowano
Wiec tak podłączyłe na dywanie i zauwazylem ze po chwili zapalaja sie guziczki jutro podepne pod to waga na dywanie i sprawdze,

Przyciski zapalają się z opóźnieniem :) Czyli podłączyłeś szybciej, niż znalazłem chwilę na opis :decayed:

Opublikowano

Wersje softa mam takie same, wiec musialem cos zle podpiac. Na ktore piny sterownika podpinales te 2 kable z kierownicy ?

Opublikowano
Na ktore piny sterownika podpinales te 2 kable z kierownicy ?

Przewód czarny to pin 12 przekaźnika i bezpiecznik nr. 5. Przewód brązowy to pin 10 przekaźnika oraz masa jednocześnie :)

Opublikowano
Na ktore piny sterownika podpinales te 2 kable z kierownicy ?

Przewód czarny to pin 12 przekaźnika i bezpiecznik nr. 5. Przewód brązowy to pin 10 przekaźnika oraz masa jednocześnie :)

I tu chyba lezy pies pogrzebany. Na weekend zobacze czy smiga i dam znac. Dzieki

Opublikowano

Dokładnie czarny to plus (12 na przekaźniku), brązowy masa(10 na przekaźniku) a tamten zenek co wchodzi w żółta w wychodzi czarną to do 18 na przekaźniku ;)

Opublikowano

jeszcze raz przejrzalem te polaczenia i okzalo sie ze wpialem sie z zasilaniem na zly pin w kostce przy tasmie airbagu :facepalm: w kazdym razie teraz juz wszystko hula, dzieki za pomoc :hi:

Opublikowano
jeszcze raz przejrzalem te polaczenia i okzalo sie ze wpialem sie z zasilaniem na zly pin w kostce przy tasmie airbagu :facepalm: w kazdym razie teraz juz wszystko hula, dzieki za pomoc :hi:

Najważniejsze, że poduchą nie dostałeś po nosie :naughty:

Opublikowano

nie no, w kostce od airbagu ciezko cos przypadkowo namieszac jesli sie jej nie rozbiera calkowicie, poza ty tam tylko 1 pin bym wolny. Ja pomylilem piny w tej czarej od modulu kierownicy, ale na szczescie pin w ktory trafilem byl wolny tzn nigdzie nie byl podlaczony dalej wiec nic sie nie stalo. Caly czas tylko nie moge sie nadziwic jak ja to zrobilem bo sprawdzlaem 3 razy przed podpieciem - a i tak sie pomylilem :polew:

Opublikowano
nie no, w kostce od airbagu ciezko cos przypadkowo namieszac jesli sie jej nie rozbiera calkowicie, poza ty tam tylko 1 pin bym wolny. Ja pomylilem piny w tej czarej od modulu kierownicy, ale na szczescie pin w ktory trafilem byl wolny tzn nigdzie nie byl podlaczony dalej wiec nic sie nie stalo. Caly czas tylko nie moge sie nadziwic jak ja to zrobilem bo sprawdzlaem 3 razy przed podpieciem - a i tak sie pomylilem :polew:

Proste... miałeś wtyczkę do góry nogami i tyle :)

Opublikowano

ehh no zycie... diabel tkwi w szczegolach jak to mowia, EOT :)

Opublikowano

Jest tak, pod poduszką jest moduł który jest połączony poprzez taśmę oczywiście inną jak normalna (taka jak pod ABS.EDS z czujnikiem kąta skrętu) z przekaźnikiem jak we wątku.

Soft musi być taki sam na module w kierze i na przekaźniku. A do przekaźnika są podane sygnały tj. diagnoza OBD, + stały, + po przekręconej stacyjce, masa, podświetlenie, i sygnał do radia remoty control,

Jest kilka wersji multi kierownicy w B5, ja mam z tel po prawo i z RT po lewo. Wie ktoś do czego ten klawisz RT jest używany??

Jakby co dysponuję opisem podłączenia swojego wykonania tej multifunkcji.

Opublikowano

Przełącznik Radio/Telefon :wink:

Opublikowano

Czyli jak bo normalnie to jak dzwoni telefon to ścisza się radio i wtedy jak nacisnę po prawo na dole w kier. z logo słuchawki to odbieram rozmowę a ten z lewej bedzie do czego, zawieszania rozmowy??

Opublikowano

przelaczasz sobie miedzy obsluga radia a telefonem. Jak masz ustawione na radio to strzalkami mozesz zmieniac utwory i przelaczac stacje fm, a jak masz przelaczone na telefon to mozesz przeszukiwac kontakty i dzwonic. Poprawcie mnei jesli sie myle.

A tak swoja droga to grzane kiery byly w A4 B5 montowane ? Czy tylko w A6/A8 ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Grzane kiery chyba tylko w A6/8 były, w A4 nie spotkałem ;)