wysoki69 Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Potrzebuje pomocy i to bardzo otóż jechałem swoim autkiem i zaczęło dziwnie pracować a mianowicie jakby mu zabrakło turbo. odniosłem warażenie ze włącza sie dopiero powyżej 2 tysięcy i dopiero wtedy autko sie troszkę zbierało ale jak dochodziło do 3 tys RPM to zaczęło sie jakby dławic tzn takie delikatne szarpanie jakby spadek mocy był jakby coś go blokowało i rozpędzał sie max do 180km/h i tak prze jakieś 40km a po wjechaniu do miasta stanąłem na światłach i silnik coś nierówno pracował na wolnych obrotach na luzie i przy próbie ruszenia silnik zgasł i już nie chciał zapalić. i moje pytanie brzmi co może być tego przyczyna tak dziwnego zachowania sie silnika dzięki za porady Marcin[br]Dopisany: 20 Listopad 2007, 21:53 _________________________________________________jeszcze jedno ta przypadłość dotyczy silnika V6 2.5 tdi AFB dzięki za pomoc marcin
wysoki69 Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Opublikowano 21 Listopada 2007 po oględzinach okazało sie ze przewód doprowadzający paliwo do filtra jest suchy jak pieprz a pompka w zbiorniku działa choć nie podaje paliwa co może być przyczyna takiej sytuacji czy w ogole ta pompka tłoczy paliwo do filtra paliwa dzięki za odp Marcin
lukaszr Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 po oględzinach okazało sie ze przewód doprowadzający paliwo do filtra jest suchy jak pieprz a pompka w zbiorniku działa choć nie podaje paliwa co może być przyczyna takiej sytuacji czy w ogole ta pompka tłoczy paliwo do filtra paliwa Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym samą pompę paliwa - jak nie dostawała paliwa to oby nic jej się nie stało.
wysoki69 Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Opublikowano 22 Listopada 2007 czy przy braku paliwa można zatrzeć pompę wtryskowa bo nie wiem czy jak próbowałem kręcić silnikiem a pompka nie podawała paliwa z baku to moglem ta wtryskowa zatrzec czy coś głównie chodzi o to czym jest smarowana pompa wtryskowa dzięki za odpowiedz Marcin
lukaszr Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 czy przy braku paliwa można zatrzeć pompę wtryskowa bo nie wiem czy jak próbowałem kręcić silnikiem a pompka nie podawała paliwa z baku to moglem ta wtryskowa zatrzec czy coś głównie chodzi o to czym jest smarowana pompa wtryskowa Mogłeś i w tym jest największy problem.
mega13 Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Jeżeli paliwo do pompy dochodzi z baku a pompa nie podaje to ją masz uszkodzoną, jest to standard w tych silnikach. Jak byś miał jakieś pytania to tu masz numer do kolegi z diesel serwisu 516193874
wysoki69 Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Opublikowano 25 Listopada 2007 powiem szczerze ze już nie wiem co z autem jest paliwo sprawdziłem już dochodzi ale silnik nie chce sie dalej uruchamiać a na samostarcie to pracuje jak traktor strasznie głośno a jak nie podaje samostartu to po chwili gaśnie. mam tez jeszcze jedno pytanie do czego służy przekaźnik o nr 213 w dodatkowej skrzynce przekaźników bo jak jeszcze samochód działał to coś strasznie pykał (przekaźnik ten znajduje sie w tej skrzynce głębiej osadzonej i jest włożony w skrajnie lewe gniazdo) może to wina tego czy jak już sam nie wiem z góry dzięki za odp Marcin
Rekomendowane odpowiedzi