Juby Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Otóż po kupnie samochodu zawsze szyba po stronie kierowcy odsuwa się i zamyka co kilka cm. Tzn ze jak kliknę przycisk opuszczenia szyby to ona tylko kawałek się otwiera i żeby zeszła niżej muszę kolejny raz itd. Z zamykaniem jest identycznie. Szukałem wielokrotnie na forum rozwiązania, ale nie znalazłem. Dodam również, że po odłączeniu klem i ponownym podłączeniu problem nie ustaje.
vauxhall95 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 mialem taki przypadek,prawdopodobnie wlacznik ew.instalacja gdzies kabel nie zwiera
CUB@ Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Ja tak miałem w lagunie II trzeba było nauczyć szybę drogi a polegało to na tym : szybe otwierałem na full i trzymałem przycisk otwierania kilka sekund po czym działała normalnie. Nie wiem jak w audi ale w kilku innych autkach działalo.
vauxhall95 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 nie,w a4 b5 napewno takiego czegos nie ma.Nie ma tam zadnego modulu komfortu itp ktory sterowalby szyba
kris_lpgcars Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 B5 ma taka funkcje a kolega z przykładem laguny ma racje 2 przednie szyby trzeba uczyć tzn zapamiętać położenie krancowek sytuacja taka dzieje się wtedy kiedy straci napięcie np aku rozlaczone przy otwartej szybie Pamiętaj żeby nauczyć obie krancowki górna i dolna
vauxhall95 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 B5 ma taka funkcje a kolega z przykładem laguny ma racje 2 przednie szyby trzeba uczyć tzn zapamiętać położenie krancowek sytuacja taka dzieje się wtedy kiedy straci napięcie np aku rozlaczone przy otwartej szybie Pamiętaj żeby nauczyć obie krancowki górna i dolna moze i ma,ale nie w tym roku co ma kolega tj.96
Juby Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Opublikowano 7 Lutego 2011 Szyby programowałem i nadal to samo :thumbdown: Dodam jeszcze, że dzieje się tylko tak z szybą kierowcy, u pasażera jest normalnie.
vauxhall95 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 bo nic sie nie programuje w tym roku
kris_lpgcars Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Nie będę się klocil Wiec kółko niewile się zmniejszyło dalej zostają krancowki kable i przelacznik w opcji problemu
Juby Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Opublikowano 7 Lutego 2011 Jak będzie trochę lepsza pogoda to ściągnę boczek i zobaczę.
CUB@ Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 dziwne żeby co kilka cm regularnie szyba zatrzymywała się, nie podejrzewam przerwy w elektryce.[br]Dopisany: 07 Luty 2011, 22:59_________________________________________________ dziwne żeby co kilka cm regularnie szyba zatrzymywała się, nie podejrzewam przerwy w elektryce. ile razy spotkałem się z takim przypadkiem zawsze pomagało nauczenie drogi spróbuj w górnym i dolnym punkcie to nic nie kosztuje
Juby Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 ile razy spotkałem się z takim przypadkiem zawsze pomagało nauczenie drogi spróbuj w górnym i dolnym punkcie to nic nie kosztuje Próbowałem i nadal to samo.
CUB@ Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 ile razy spotkałem się z takim przypadkiem zawsze pomagało nauczenie drogi spróbuj w górnym i dolnym punkcie to nic nie kosztuje Próbowałem i nadal to samo. no to multimetr w dłoń i do boju , sprawdz może zasilanie przed samym silniczkiem , szczotki wieszają się ? połamane przewody drzwi kabina?
SpyAmericano Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 CUB@ a mógłbyś powiedzieć jak "nauczyć szyby drogi"? U mnie jest objaw jakby szyba pasażera wciąż "czuła sie niedomknięta", bo nawet przy zamkniętym oknie słychać że dostaje sygnał podnoszenia (pstryka). Przy odsuniętym sama się zasuwa, więc generalnie dąży do zamknięcia.
Gość .... Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Moim zdaniem wysypała sie elektryka z silnika szyby. Spowodowane jest to zazwyczaj utlenieniem lub uszkodzeniem czujnika ruchu. Ostatnio naprawiałem to w audi i w golfie. W obu przypadkach utleniły się ścieżki gdyż kropelki wody zrobiły swoje. Podmień silnik albo wymień i będzie działać
Rekomendowane odpowiedzi