CUB@ Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Ze względu na dodatnia temp. otoczenia postanowiłem sprawdzić klimatyzację . Po załączeniu śnieżynka na panelu włączona nie działa sprężarka stoi , z czytałem kody z 1c i 22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji wypinam złączę złączam dwa piny i dalej lipa, na zaworze chłodnicy po naciśnięciu zaworka ciśnienie w układzie jest Dodam że temp. zewnętrzna +8 St.C :> Jest jeszcze kilka kodów 1) 06.1 (G110) czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja ciągła przerwa, nie bardzo mogę znaleźć co to za czujnik? 2) 07.1 (G109) Czujnik temperatury otoczenia dmuchawy świeżego powietrza, ciągła przerwa, czy od tego też jest zależna klima? 3) 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana, to raczej nie powinno mieć wpływu na załączenie klimy !? 4) i dwa magiczne kody 50,3 9,7 Postanowiłem sprawdzić czy na krótko załączy się sprężarka i nawet działa , no to odpaliłem silnik załączyłem spęzarke i chłodzi . Także układ jest sprawny pozostaje przeglądnięcie elektryki, zapowiada się niezła jazda Autko kupiłem trzy miesiące temu to był pierwszy test klimki nieudany
kris_lpgcars Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Tak na starcie vaguj silnik bo chyba masz tam problem i z tego co widać nie tylko jeden a co do działania klimy to jest zależna od bardzo wielu czynników Daj znać z wynikami poszukiwań
knipex Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 Mam ten sam problem.Pokazuje wylacznik klimy(22.1) chociaz jest dobry a poza tym te same bledy oprocz klapy powietrza.Wymienilem panel klimatronika i na dwa dni zniknely bledy 22.1 i 18.3 czyli napiecie dmuchawy sporadyczne.Juz sie cieszylem ale niestety...Podejzewam,ze dochodzi do jakiegos zwarcia. Co do 07.1 to jest zly opis bo to na pewno nie ten czujnik i nawet nie zabieraj sie za wymiane.Wyjmij filtr kabinowy i podlacz suszarke zeby dmuchala do tunelu a nastepnie sprawdzaj na klimatroniku na ktorym podnosi sie temperatura. kris_lpgcars to moze podaj kilka bo jak na razie nic nie wniosles do tematu.
CUB@ Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 Udało się rozwiązać problem , wymieniłem panel climatronic i wszystko działa .Klima załacza się nawet dużo lepiej grzeje , miałem panel sterujący z nowszego modelu ponieważ różnił sie guziczkami podświetlenie miał na ledach . Teraz wszystko jest jak należy :>
Rekomendowane odpowiedzi